Hur ska vi klara oss?

Efter år tillsammans. Många många år. Tackar Anders för sig och gör slut. Den stora frågan är nu, hur i hela fridens namn ska vi klara oss? Anders är ju vår extrapappa. Det kommer aldrig bli sig likt. Utan Anders, ingen riktig fotboll. Det är ungefär som om jag helt plötsligt skulle börja dricka kaffe utan mjölk. Ja exakt så. Fotboll utan Anders är som kaffe utan mjölk. Det funkar bara inte. Anders lämna oss inte. Snälla?

Jag har världens bästa spaningsplats från min lilla affär. Idag såg jag massor av spännande filurer som hoppade in och ut ur postbilarna. Bland annat en räka och ett lejon + någon okänd. 

Idag kom det in en spännande man i affären. Han var stor och såg lite farlig ut. Han började plocka på sig massa doftljus. När han skulle betala frågade jag om det skulle vara som en present. Nej för tusan. Han skulle minsann ha dom själv. Han passade också på att berätta att dom hade bytt rör på soliariet. Jag undrade om han tyckte att jag såg så blek ut. Nej då. Men han undrade om inte jag tyckte att han såg lite bränd ut? Jodå. Röd som en kräfta. En stor man med hästsvans och ring i örat som köpte doftljus och pratade om solarium. 

Det är inte varje dag.  

En natt i bubblets värld

Vilken natt. Vilket äventyr.

Igår var jag med om den roligaste natten på mycket mycket länge.

Desireé fyllde tjugo och det skulle firas.


Efter mingel hos födelsedagsbarnets syster med diverse spännande filurer förflyttade vi oss till Odenplan och Musslan. Det dracks bubbel och vi fick träffa många spännande vänner till Desireé. En alldeles levande medlem i en blazerklubb, en pojkvän med snilleglasögon, en mycket trevlig Erik som inte alls var hemlig om att han var på den "andra sidan" han påstod att norrmän var dom bästa. En Eva mendez-kopia, och en mycket söt Mia. Fräsiga Alex med kvällens alla kontakter och många fler. Och så självklart jag och Ola. 

Det visade sig att det skulle bli tjejernas kväll och killarna fick sköta sig själva. Förutom pojkvännen med snilleglasögon. Vi hamnade på Riche där vi fick ett eget bord och ännu mera bubbel. Jag lyckades utbyta spännande blickar med en svensk skådespelare från den seriösa filmen Eva & Adam. "Tobbe". Verkligen spännande. 

Efter Riche bar det iväg mot nya mål. Collage.  Hej hopp. Där lyckades vi hamna mitt i en bröllopsefterfest med ett gäng mycket spännande typer. Två fransmän, en fransyska och tre spännande svenskar. Varav en var en kopia av Mats sundin. Sjukt. Champagne, champagne och ännu mer champagne. Är det födelsedagspartaj så är det.


Kvällen slutade på ett svettigt dansgolv på Spy bar.


Idag mår jag som jag förtjänar, men jösses, det var det värt.

Just nu kl 02.21 hatar jag tekniska prylar

Min mobil har dött. Helt död. Stendöd. Som en död fisk. Den fick lite vatten på sej och nu vill den inte funka. Alla nummer är borta. ALLA!!!! Eftersom jag är så otroligt dum och har lyckats spara alla nummer på mobilen. VEM GÖR DET?!?!?!?

Buhää.

Ni snälla människor som fortfarande känner att det vore trevligt att ha kontakt med mej kan ju vara så otroligt söta och skicka ett litet sms imorn efter cirkus kl tre. För då har jag förhoppningsvis lyckats köpa en ny mobil.

Ibland blir jag så trött på mej själv.

Hur lyckas jag?

Lycka i alla dess former

Jag spricker snart. Jag är så fantastiskt glad.

Jag visste att allt skulle lösa sig. Att vi skulle komma bort från den här lilla byn. Ut på äventyr. Jag tänker inte lyssna på allt dumt prat som att vi skulle tröttna eller inte tjäna några pengar. Det här kommer bli så jäklarns bra. Jag känner det på mig. Det blir vad man gör det till och tusan vad vi ska göra det bra.

Jobb. Snö. Brädåkning. Partaj. Äventyr. Nya människor. Nya miljöer.

Kan det bli bättre?

Ola! Ikväll ska vi fira!


Svea-mössa?

Numera är jag alltså en tvättäkta fjortis på heltid. Hur det känns? Hmm....Fantastiskt. Nu slipper jag smyga med allt och göra mina fjortisaktiviteter i hemlighet. Nu kan jag äntligen få vara fjortis offentligt. Med hela nynäs. Vilken befrielse.

Jag får springa runt här hemma och lyssna på En rosa helikopter på högsta volym i små rosa mysisar med snyggt tryck på rumpisen. Jag får använda hur mycket foundation och bus jag vill och kleta ner läpparna med lager av idomin. Jag kan platta håret och äntligen få ha fjortisruffs. En riktigt tuperad frilla med världens snelugg. Vilken lycka.

Jag har faktiskt lagt mössan på hyllan idag. Eller nej, nu ljuger jag. Jag har faktiskt lagt den på ett hemligt ställe på mitt rum så att ingen får för sig att sno den. Till exempel en viss bror som fått för sig att det är mössa på heltid som gäller. Men jag har den i tryggt förvar.  Moahaha.

Nu ska jag på fjortisäventyr.


PÖZziz!

Fjortis 4-ever

Visst har vi alla velat vara det. Vissa av oss var det till och med. Jag är det nu, i alldeles för gammal ålder. Fjortis. Därför tänker jag dela med mig av dessa sjuuuuuuukt schnyyyggaa pics på mäj. För jag har fått tillbaka "min" mössa.





Yääääh.

Godis Fuerteventura Man

Idag var jag tvungen att köpa godis. Jag kunde inte låta bli. Efter träningen lyckades jag köpa massa godis och två stycken 200g maraboukakor.  Två för 20 kr. Vem kan motså det liksom? Inte jag. Är man sugen så är man.

Min bror befinner sig på Fuerteventura. Han ska surfa. Dom bor hos en svensk landslagssurfare. Jag är absolut inte avundsjuk. Jag surfar här hemma. I soffan. Framför tv:n. Med mitt godis. Det är nästan samma sak, bara den lilla detaljen att jag inte blir brun.

Dessutom har ett nytt nummer av tidningen MAN dykt upp här hemma. Mycket spännande. Jag undrar vem det är som smygköper den. Jag misstänker bror nummer två.








Imorgon gott folk ska jag träffa Gunnar. Det blir ett kärt möte.


Dessutom har jag, Janni och Ida fått den stora äran att dela ut vattenflaskor till pensionärer som går motionsrundan imorn.

Plötsligt händer det

Och då blir man glad.

För det lilla.

Religionslärare eller kläddesigner

Nu har även jag lyckats göra personlighetstestet. Spännande resultat.


Din personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.

Det där kan jag nog leva med.

Men jag måste säga att vissa av dessa yrken är mer lockande än andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.


Personalchef kanske? Kan ju vara trevligt att få vara högsta hönset.

Stevie

Underbara Stevie Wonder.

Jag befinner mig fortfarande i ett lyckorus.

Så fantastiskt bra.

Den där S

När jag gick i ettan på gymnasiet hade vi en konsert tillsammans med treorna. 

Sara sjöng knocking on heaven's door helt fantastiskt bra.


Och så var hon tillsammans med SnyggSven också.

Jag ska bättra mig

Okej kära kortkalsong, Daniel. Jag ska bli bättre. Jag ska försöka avstå från den beroendeframkallande drycken kallad vin. Men det är ju så svårt att låta bli. Det är ju så trevligt. Speciellt när man får dricka det i härligt sällskap.

Imorn ska jag på Stevie Wonder. Det ni. Det kommer svänga. Jag ska sjunga tills jag tappar rösten till signed sealed delivered, I wish, Sir duke och alla andra härliga låtar. Jag ska digga som en tok. Och jag kommer vara som ett barn på julafton. Och Daniel. Jag tänker dricka massor med vin. Men bara imorgon.


None

Kärlek efter 03.00

Vilken dag. Vilken otroligt bra dag. Hela den här veckan har varit rena lyckoveckan. Jag känner mig som ett livs levande lyckopiller.

Jag och Ola har spenderat dagen i den stora staden Stockholm. Vi har hunnit med massor. Shopping på söder. Vin och pizza på Vapiano. Spontan bio. Patrick 1,5. Grymmers. Ännu mer vin på Friday's. Mitt i allt hann vi även få en skymt av min mumsbit. Danny. Dock med en mindre fin frilla. Ni vet att jag tycker om längre frillor. Som man kan ruffsa i. Myspys.

Dessutom har jag köpt världens fräckaste Calvins. Ni skulle bara veta. Visst är dom fräsiga Ola?
Ni skulle bara veta. Men dom visar jag inte för dom jag inte känner.


Andreas säger:

vad skulle världen vara utan Dig?


Ja det kan man undra?

Andreas säger:

iii---ngenting

Andreas säger:

vad vore livet utan katt?

vad vore livet utan hatt?


Och här trodde jag att min man sedan tre år tillbaka ville säga något snällt. Tur att vi har ett distansförhållande. Frankrike är ju en bit bort. Det kanske är dags att bryta förlovningen? Nej då. Han är go ändå. Och alltid världens snällaste.


Ola, tack för en suupertrevlig dag. Nästa gång blir det utgång för hela slanten.

Kempeglaaad!

Jag och Ola är kempeglada!

Vi ska bort från den här lilla byn. Inte riktigt än. Men snart. Inget är skrivet i sten men vi hoppas hoppas och hoppas. Förut hoppades vi på en varm höst och vinter. Nu ser det ut som vi får packa ner extra underställ och mössa. Ola får inte glömma sin Globalkniv. Jag ska åka massvis med snowboard. Massor. Och ja Ida, jag ska ha häng på brallan och se sådär oförskämt cool ut. För det är precis vad jag är.

Ibland tycker jag att jag förtjänar att ge mig själv en klapp på axeln. Idag är en sån dag. Bra Johanna. Jag är bra.


Den här bilden är till dig Emelie. När vi var på gotland förra helgen kunde jag inte låta bli att föreviga den här texraden som satt uppklistrad på väggen. Ett litet minne och en påminelse om allt tokigt som hände förra året på cypern. Tyvärr hittade jag ingen med texten "keep the door close"




Pepp pepp pepp.

En bra tisdag

Jag dricker kaffe och äter smultronkex. Det regnar ute men jag känner mig solig på insidan. Fjantigt va?

Jag tillbringade några trevliga timmar med Desireé igår. Som vanligt gjorde vi stan osäker. Vi upptäckte okända gator. Gick förbi Blondinbellas favorithak, Fresco. Åt soppa och spanade på spännande människor på omtalade s-plan. Vi såg förvirrade människor med ruffsigt hår och mysbyxor men även bakåt, sne och välkammade frisyrer. Dessa frisyrer bar gärna slips och såg viktiga ut. Man ska se viktig ut. Upptagen. Dessutom gärna ha solglasögon fast att det är molnigt och solen lyser med sin frånvaro. Fyndigt va?

Jag fick även agera modell så att  Desireés boyfriend kunde bestämma sig huruvida han skulle köpa sig ett par "snilleglasögon" eller inte. Med mig som modell tror jag inte att han kunde låta bli. Så han slog till. Självklart.


  



Jag sitter och lyssnar på Jason Mraz. Butterfly, och inser att den låten bara blir bättre och bättre för varje gång jag lyssnar på den. Fantastisk. På alla sätt. John Mayer. Jag får inte nog.


När jag ändå sitter och filurar på youtube måste jag dela med mig av Erik Hassle. När man ser musikvideon känns det konstigt att ha gått i samma skola som honom i tre år. Men all credd till Erik. Han är grym.


Ola, det kommer bli kanoners. På riktigt.

Jazzigt värre

Jag dricker vin. Lyssnar på jazz. Och bara myser. Är inte livet bra härligt ibland. Man behöver sådana här stunder. För sig själv. Söndagar.


Min familj är väldigt spännande. På många sätt. Idag fick min far för sig att byta roller. Allt ska vara rättvist. Därför bestämde han sig för att plantera om blommorna medan jag och lillasyster fick tvätta bilen. Strålande resultat. Blommorna fick lite kärlek och bilen blev som ny. Tänka sig.

Vågar man säga att det är höst på riktigt nu? Barnen leker inte lika mycket på gatan längre. Det måste ju vara ett tecken.

Erica är stor nu. Som oss andra. Tack för igår kära vänner.


Igår var det inte bara en, utan två eller tre fräsiga personer som kommenterade att mitt  hår var lockigt. Har du verkligen så lockigt hår?

Japp. Jag är en pudel.

I lyxförpackning.
 

Tuff brud i lyxförpackning

Man kan undra varför inte jag sover.

Klockan är ju trots allt 04. 52.
 
Man kan verkligen undra.

Fredagskänslor

Jag är glad i magen. Nej kära vänner. Jag är inte ironisk. Jag är glad på riktigt. Det är ju trots allt fredag och man ska inte klaga på små problem som man inte kan lösa. Speciellt inte en fredag. Solen sken idag och jag kände att det var dags för en bra dag. Den här veckan har trots allt varit lite av en formsvacka-vecka. Jag och Ola har nog smittat varandra med vår bitterhet. Men idag är den som bortblåst. Idag är jag inte bitter, inte det minsta.

Kanske är det rödvinet som talar? Eller så har jag en känsla av att allt kommer lösa sig. Jag känner på mig att det här kommer bli helt fantastiskt kempegrejt. Ola, positivt. Jag lär mig just nu under mästaren. Min far. Vi klarar det här. Vi kommer snart härifrån. Vi ska uppleva spännande saker. Vi är ju trots allt stora. Och starka. Visserligen är du blond men nuförtiden är ju jag nästan svarthårig så vi ska nog klara oss. Jag tänker för oss båda. Magnifique.

Jag ska förflytta mig till Emelie. Min underbara Emlut som jag träffar alldeles för sällan.

En liten sak till. Eller en stor. Idag fyller världens bästate Erica år. Imorn blir det partaj. Och jag ska vara skötsam. På lagom nivå.

På äventyr

Jag är som ett litet barn på julafton.

Jag har fått köra gea i två timmar ikväll.

Jag skulle kunna bo i den bilen. Inte för att jag vet mycket om bilar men den här vet jag att jag gillar.  


Massor.

Fri som en fågel

Nu kära vänner ska jag bege mig iväg på fotbollsträning. Springa av mig.

Sen ska jag gasa. Ut på vägarna och fara.

Inte i supersaaben utan i fiiiinbilen. GEA.

Och jag tänker lyssna på sjukt hög musik.

Och inte tänka på någonting.

Morgonstund har guld i mun

Ibland känner man att man skulle behöva göra ett riktigt djungelvrål. Ett sånt när man tar i med hela kroppen.

Idag är en sån dag.

Jag skulle behöva skrika ur mig massvis med saker.

Sen skulle jag vara lugn och fin som en filbunke igen.

O som i ond. G som i god.

Jag försöker fortfarande förtränga mitt onda jag. Det går sakta men säkert. Jag jobbar på det. Jag är inte alltid ond även om vissa tror det. Skenet kan bedra. Vissa personer kanske man bara inte orkar bry sig om vad dom tycker. Vissa bryr man sig lite mer om. Så kan det vara.

Karin vi saknar dej! Massor.

Idag regnade det ute. Det börjar bli kallt. Idag skulle jag behövt min jacka. Men den är på andra äventyr.

Därför tänker jag försvinna härifrån innan det blir för kallt. Jag orkar inte med det här.

Jessica, tar du fortfarande emot mig med öppna armar?

Isåfall kommer jag.

När räkan festar till

Då ska man hålla sig undan. Jag och Ola lyckades inte riktigt.

Vissa gånger gör man bara tokiga saker. Igår gjorde jag fler knäppa saker än vad jag kan komma ihåg att jag någonsin gjort tidigare. Vad säger man, när spriten går in går vettet ut?

Jag tror att jag lyckades med bedriften att locka fram min extra onda ande. Jag visste inte ens att den fanns. Det bär emot att säga det men jag var hemsk igår. Inga ursäkter. Jag vet inte om det var för att jag och Ola lyssnade på highway to hell för många gånger? Eller den där "stänkaren" som var så passande. Eller Beas piercing? Får man gräva en grop? En djup?  Eller det kanske är nu det är dags för den där enkelbiljetten till Thailand.

Jag vill försvinna. Långt bort.

Stora och små frågetecken

Jag och Desireé hade en ganska spännande konversation igår. Det brukar vi i och för sig alltid ha men igår var den extra bra. Den började med att Desireé kallade mig för krukväxt? Kan en konversation börja bättre än så? Knappast.

Vi pratade om viktiga och oviktiga saker. Stora och små problem. Som vanligt.

Dock kom vi fram till en sak. Som vi säkert kommit fram till många gånger förut. Man brukar säga att tjejer är komplicerade och knepiga. Krångliga är ett ord som vissa väljer att använda. Men efter en inte alltför lång pratstund insåg vi att killar ta mig tusan inte är ett dugg enklare. Vem förstår sig på dom?

Vi kunde inte lösa gåtan.


Jag åker till gotland ikväll. Ett mycket viktigt uppdrag. Match mot P18. Så tänk lite på mig när jag befinner mig på båten ikväll. Och håll tummarna imorn. För nu är det dags för vinst.

Sakna mig inte för mycket.

Fint besök från Kina

Idag har vi en mycket speciell gäst här i det ljungska tornet. Vår kära vän Ulf är här på besök från Kina. Han är en mycket spännande man. Talar kinesiska flytande. Jag är imponerad. Vi fick finfina små överraskningar. Väldigt nödvändiga saker.

Idol har börjat. Alla som känner mig vet att jag är ett Idolfreak. På riktigt. Jag diggar cirkusen. Synd att Swartling & co är borta, men det funkar. Jag följer det inte slaviskt och jag tycker egentligen att förra året var en kass omgång men det hör hösten till. Alla vet också att jag inte kan låta bli att tycka om Idolpojkarna. Karin och Ola påminer mig mer än gärna. Min kära vän Desireé tog min besatthet till en helt ny nivå när hon på min födelsedag gav mig den här fantastiskt snygga bilden på mig och Danny som hon tagit sig friheten att göra helt själv. Så nu kan vi låtsas att jag och Danny är så här fantastiskt bra kompisar på riktigt. Pussegulligt.



Jag vet att ni är avundsjuka.

Läskigt

Jag vet. Vi är farliga. På alla sätt. Vi har små horn under allt hår och huggtänder väl dolda under våra oskyldiga läppar. 

 Våga inte prata med oss. Vi kanske säger något elakt. Våga inte ens försöka ta kontakt för då kanske vi aldrig mer vill se er.

Vi bits och äter småpojkar till frukost. Ibland större pojkar också. Jag förstår om ni är rädda. Jag skulle också vara det.

För vi är bra farliga jag och Ola.

Så fortsätt ni att gömma er.




Ni ser ju själva hur läskiga vi är. Hua.

Allsång och dans med Bobban

Det bästa är att försvinna ett tag. Inte tänka. Bara vara. Blunda. Sjunga. Dansa. Och lyssna på Bobban.

Stir it up.

Three little birds.

Could you be loved.

Sol värme och bad

Jag var hemma hos Gunnar idag. På morgonfika. Vi hann prata om massa spännande saker och Gunnar sken som en solstråle. Mycket pirr i den magen. Härligt härligt. 

Det kliar i mina fingrar. Jag måste göra någonting. Marie tyckte att jag skulle börja klättra, men min bror tog ner mig på jorden ganska snabbt och förklarade att jag nog hade fel kropp för det. Tackar för den. Men han har rätt. Jag är ingen klättrare. För jag har ju alltid haft sådant intresse för klättring. Marie hade andra trevliga idéer. Varför inte ta upp min karriär som rockstjärna igen? Nu när jag nästan är svarthårig och allt. Ja varför inte. Men nej. Jag tror inte det. Vattengympa? Jag orkar inte träna mer än jag redan gör. Speciellt inte med tanter i blommiga baddräkter. Men tack för alla kreativa idéer Marie.

Jag är trött på sverige. Jag vill bort. Jag vill till sol och värme. Jag vill glida runt i bikini, surfshorts, flippisar och mina solglajer. Jag vill bli brun och bada. Sitta på en strand och äta kex. Eller dricka öl på en uteservering. Jag vill bort. Bort bort bort. Jag orkar inte tänka på allt här hemma. Jag orkar inte gå runt i min bubbla i den här trista staden. Jag håller på att bli tokig.

Någon som vill följa med på äventyr?

Eller i alla fall på en sista minuten.



Det här med att blogga

Det är kul med människor som verkligen tycker om sig själva. Det är väldigt trevligt att läsa deras bloggar. Det är även väldigt spännande hur dessa människor verkligen tycker om sitt yttre. Hej titta på mig. Jag är söt som socker. Pluta lite mer med munnen bara. Sådär ja. Perfekt. Nu vill alla äta upp dig.

Det finns fler spännande människor. Jösses vad jag roar mig själv när jag smyger runt.

Det finns små människor också. Som nog egentligen skulle behöva tycka om sig själva lite mer. Patetiska människor som lever ett så tråkigt liv att dom måste leva på andra. Sånt är också ganska spännande.

Är inte bloggvärlden underbar? Hur man helt hemlig, utan att lämna efter sig mer än en unik sidvisning kan smyga sig in i andras liv utan att de har den minsta aning. Lite skrämmande också. Vill man verkligen veta allt man läser? Vill man verkligen att okända kan läsa precis varenda liten rad man skriver ner.

Lite läskigt kanske.

Men ganska spännande.

Knäpp knäppare knäppast

När man går hela dagarna och funderar på vad man ska hitta på med sitt liv blir man ibland lite desperat. Helt plötsligt kan man tänka sig det mesta. Att jobba med barn på dagis eller fritids blir helt plötsligt väldigt intressant. Jag vaknade och insåg hur mycket jag tycker om barn. Jättemycket. När dom gnäller, är jobbiga, och skriker. Verkligen jättemycket.

Annars finns det ju andra intressanta jobb. Givande och säkert mycket äventyrliga. Varför inte jobba som kyrkoherde i Thailand? Lockande? Spana in det här isåfall.

Jag håller på att bli knäpp.

På tal om blåbär

På mina tepåsar står det små fina, kluriga och finurliga tänkvärdheter. Vilket betyder att varje kväll får jag en liten tankeställare.

Dagens påse säger:

Live for each other.


Det ni.

En snäll fisk

Jag vill skriva ett inlägg som jag själv blir glad av. Jag vill skriva ett inlägg som roar andra. Jag är sjukt dålig på roliga historier så det går ju verkligen bort. Det har tyvärr inte hänt något roligt idag som jag kan dela med mig av. Förutom Hempas fys som gör att jag inte kommer komma upp ur sängen imorgon. Fast det gör ju inget, jag har ju ändå inget jobb att gå till. Haha. Kul. Nej. Det här blir nog inget kul inlägg.

I och för sig har jag försökt ta en bild på mig själv till mina jobbansökningar i fjällen hela dagen. Det var ganska kul. Eftersom på säkert femton bilder blev det en som såg okej ut. Som jag kunde tänka mig att skicka iväg. Annars såg jag mest ut som en död fisk. "Hej jag är en död fisk. Får jag jobba hos er? Inte? Men jag är jättebra på att lära små barn att åka skidor! Inte? Okej...Men fiskbarn då?"

En annan ganska kul sak är att många snälla personer verkar bry sig om mitt kalla hjärta. Vill ni veta en sak. Det är faktiskt inte så kallt som ni tror. Även om någon en gång sa att jag var hjärtlös och kall som sten. Men jag är glad att ni tänker på mig. Men jag har faktiskt ett litet hjärta som kan tycka om folk. Bra va? Och ganska kul.


Ola, ingen såg mitt fina märke idag. Det är ju också ganska kul.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0