Johanna-tid

Vi har fått tillbaka vattnet och det är nästan som ljuv musik att höra det rinna ur kranen. Eller toalettens fantastiska ljud när man spolar. Jag njöt till och med av att diska. Kan låta helt otroligt men när man inte har vatten som vanligt blir ens vardag lite smått kaotisk. Eller iallafall inte lika enkel. Men idag har Lars legat på alla fyra med pannlampa och ställt saker och ting till rätta. Vi har fortfarande inget varmvatten, men vi får klara oss några dagar. Det går.

Så nu när det är diskat och fint och Daniel har sprungit iväg och kollat på fotboll sitter jag här för mig själv och bara myser i mina röda mysbyxor. Försöker dricka te utan mjölk och lyssnar på P3. Jag har dessutom pratat med mamms och Fia och fått rapport hemifrån.

Om det inte vore för att jag försöker vara lite nyttig hade jag nog festat till det med lite vin. Men jag måste nog börja inse att det inte kan vara lördag hela veckan.

Men snart är det åtminstone fredag.



Tillbaka på Öa

Ramundberget var fint. Men nu är vi tillbaka på ön. Inget vatten har vi men stugan börjar bli varm så vi ska inte klaga. Förhoppningsvis får vi tillbaka vattnet imorn. Fantastiskt att vara öbo.

Nu ska det fixas och trixas. Målas och renoveras. Pettersons ska bli som ny igen. 
 


Ramundberget vs Hemsedal 0-1

Igår var en fin dag. Solsken, några minus och ingen storm. Vi hade en heldag i backen och det var fint. Vi drack några öl på en folktom after ski, men ölen är ju god ändå. Fast det är ju trevligt om det är lite folk på en after ski. 

Idag sken solen men det blåste storm igen. Alla liftar stängda. Aptråkigt. Dom öppnade liftarna vid halv två tiden så då åkte vi några åk. 

Nu sätter vi hoppet till kvällsåkningen och natt after ski ikväll. 

Hoppas liftarna är öppna och folket hittar till after skin. 

  

Storm

Vi vaknade till sol och fem minusgrader. Perfekt. Tänkte vi. Men det blåste som tusan på toppen och bara en lift var öppen. Så vi åkte några åk. Fick ont i fötterna, åt lunch och åkte til Funäsdalen och drack lumumba.


Imorn hoppas hoppas hoppas jag att det inte ska blåsa så mycket.

Ramundberget

Snö. Snö och massa snö. Det är helt fantastiskt. Jag saknar att jobba och bo i fjällen så mycket att jag blir tokig.

Ikväll fick vi följa med till Fjällgården där folket jobbar. Världens mysigaste restaurang helt i fjällstil. Vi fick sitta i baren och äta avsmakningsmeny. Friterade franska ostron med tryffelkräm, svartrotskräm med rökt benmärg, rödbetscarpaccio med getost, norska pilgrimsmusslor. Blodpalt på renblod med handplockade lingon från trakten. En jättegod kebab meed hemmagjort pitabröd. Till Dessert fick vi friterad camembert med sorbet och hjortron lagrade i rom. Till det drack vi massa bubbel och riesling. En torr cider och whiskeysour.

Jag kan verkligen inte klaga.

Jag har det så himla bra.




Stockholm stockholm stad i världen

Jag hade precis skrivit ett väldigt långt inlägg. Ett som jag tror skulle ha blivit ett av de bättre på länge. Som vanligt när man håller på med datorer och internet händer ibland, eller ganska ofta oväntade saker. Som till exempel att saker bara försvinner eller raderas. Precis det hände alldeles nyss.

Det jag egentligen ville säga i mitt världsalånga inlägg var att jag tycker om att vara i stockholm. Jag saknar hemse varje dag och skulle ibland vilja bo där. Jag tycker att bland det finaste som finns är att sitta i solnedgången på bryggan nere på käringön, dricka öl och bada i havet. Och iband fantiserar jag om hur det skulle vara att bo i ett varmt och exotiskt land och kanske ha en najsig liten bar.

Men även om det är grått och slaskigt i februari så tycker jag att det känns väldigt bra att gå omkring på stockholms gator och jag skulle nog tycka att det skulle vara väldigt fint om någon bara skulle råka ha en lägenhet som dom vill bli av med. Jag skulle inte vara svårövertalad.

Imorgon åker jag tillbaka till Daniel i Mariestad.

Jag längtar.


Hamburgaren

Vilken fin kväll vi hade igår. Jag och Karin fick besöka storstan, åka buss och äntligen få komma hem till Ola igen. Till Olas och Pierres mysiga lägenhet.

Ola bjöd på bubbel och vi blev fnittriga. Vi gjorde tacos och drack rödvin. Bakade hallonpaj och drack bubbligt dessertvin och sen gjorde Ola exotiska smashelibash drinkar med jordgubbar. Vi blev så fnittriga att den planerade utgången slutade med att vi somnade i en hög i soffan. Men vad fint och mysigt vi hade det. Massa tjat, prat och skratt. Imorse åt vi mumsig frulle ute på stan med Pierre innan jag och Karin, trötta men glada begav oss hem mot byn igen.

Ola och Desire! Hoppa på tåget och kom ut. Vi kan dricka vin och bara slappa?!






Världens snyggaste bild. Fotograf: Olala Nördling.

Trött men glad

Jag är tillbaka hemma i nynäs igen. Hann med en vända ner till Mariestad där det spelades beer pong med törstiga pojkar. Sen var det dags för en dagstripp ner till ön (där det inte fanns något vatten eller värme) för att byta sommarkläder mot vinterkläder. För på måndag åker vi till Åre och hälsar på Jimmy. Åker snöbrett och leker i snön.


Yeey.

Imorgon ska jag träffa mina finaste. Det vankas göttans mat och massa vin. En sväng på stan. Oj så trevligt det ska bli. 



Hemma i snön

Jaha. Snipp snapp snut. Så var semestern i thailand slut. Hur fort kan tre veckor gå egentligen? På tok för fort. Alldeles för fort. Jäääättefooort.

Jag har haft det så bra. Vi har haft det så bra. Thailand var varmt, fint, grönt, turkost, smaskens och billigt. Trots det lyckades vi ändå göra av med ganska mycket pengar. Men man måste väl få unna sig när man har semester. Det har vi gjort. Och det var gött. koh samui, koh tao och koh phangan.


Nu längtar jag efter fjällen. Snötäckta toppar och soliga backar. En öl på afterskin. Och efter mina mössor. mössor i massor.






Koh Phangan

Wihoo!
Nu är vi på koh phangan! Eller vi har varit här i fem? dagar. tror jag. Dagarna försvinner väldans fort här.
Vi har hunnit vara med på halfmoon party. Tyvärr inte så jättekul. Men en erfarenhet rikare.
Nu har vi precis stoppat i oss frukost. Idag ska vi hyra moppe och svinga oss i lianer!
Hej på en stund!

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0