De tre vännerna

Jisses. Jag är så nervös inför imorn att jag nästan kissar på mig. Jag insåg två saker idag. För det första så är det här mitt första jobb som jag kommer helt ensam till. Jag har ingen med mig och jag känner ingen där. Dags att växa upp vid 22 års ålder kanske. För det andra, jag insåg att jag var tvungen att fixa till mina alkisnaglar. Så i detta nu gömmer dom sig under ett halvdant lager nagellack. Grymt.

Annabanana. Hur skulle jag kunna säga nej till Arvid? Vilken fantastisk trio vi skulle bli. Jag skulle äntligen få uppgradera mig från Jerry och ta Aksels plats som vän. Och en bodyguard är alltid bra.

Det här kommer bli så bra.

Men jag är fortfarande så sjukt nervös inför imorgon. Men det ska nog lösa sig tillslut.

Sen har jag bara en endaste liten fråga kvar. Vad kommer alla konstiga kommentarer ifrån? Jag blev så förvånad att jag var tvungen att spana in en av bloggarna. Sara 12 år. Hur i hela fridens namn har hon hittat till mig?

Alla vägar leder till rom. Alla vägar går genom jönköping. Och hamnar tillslut hos mig.

Eller?




Tobago

Nu snurrar det massor i fröken ljungs huvud.

  • För det första så har jag en tio veckor gammal labradorvalp som ligger och sover på min matta och som måste kissa så fort han vaknar.
  • Jag borde ta mig ner till banken och göra vuxna saker. Sånt är aldrig kul.
  • Jag måste köpa hänglås och nya svarta jobbskor för imorgon är det dags för mig att börja jobba igen.
  • Det var den semestern...
  • Och på tal om semester, Anna! Gaah så sugen jag blir. Jag var lite tveksam till om jag kanske hade råd att åka men jag vill så gärna. Har suttit och spanat på turkosa hav och vita stränder i snart en timme nu. Tobago? När ska vi åka? slutet på oktober? Början på november? När börjar du jobba? hur blir det i vinter? Tusen frågor. Ett mail kanske?
  • Igår fyllde pappsen år och jag blev påmind om hur fin han är. Han säger precis rätt saker och lyckas alltid räta ut ens förvirrade hjärna. Sånt gillar jag.
  • Jag blev positivt överraskad när personen som jag ringde till vid halv tio igår svarade. Det var ett mysigt samtal och det värmde.
  • Jag hoppas att jag får ett par mycket härliga mysbyxor levererade av byxornas ägare på fredag. Det vore fantastiskt.   
  • Nu ska jag ta tag i det som är kvar av dagen.

Rutme

Jag har beställt världens läckraste jeans från rutme. Jag vet att man egentligen inte ska beställa jeans från internet, i alla fall inte jag. Dom passar nästan aldrig.

Idag hämtade jag ut my new lööövly jeans. Jag var sådär glad och förväntansfull som man brukar vara när man beställer saker från internet. Men nu när jag sitter med dom på vet jag inte om dom passar. Om jag ska behålla dom. Jag vill så gärna för dom är så fina.


Världens beslutsångest. Världens i-landsproblem.


Jeans "Haiti" - Blue

New shoes

Trots att det var skönt att vakna upp i sin egen säng igen måste jag ändå erkänna att det var lite tomt. Och tyst. Efter att ha bott i ett litet kollektiv i göteborg i fem dagar med ljud och rörelse till fem på morgonen var det väldigt tomt och tyst.

Jag hatar avsked. Även om det inte är för alltid. Herman har lämnat oss på obestämd framtid för ett liv i london. Kul för honom, mindre kul för mig. Stina och Madde försvinner ner till lund. Anna är kvar i gbg och Arvid i vadstena. Och här sitter jag. Men nästa helg kommer Ola till sthlm och då ska vi göra stan osäker. Sen blir det en tripp till lund för att hälsa på alla goa och duktiga studenter.

Nu ska jag försöka ta tag i min närmsta framtid.

Anna, den har klistrat sig fast i mitt lilla huvud. New shoes. Hästbra, som vissa göteborgare tydligen uttrycker sig.

Bröder som bryr sig

Efter fyra dagar i göteborg fick jag idag ett sms från min bror.
"Ge mig en uppdatering av Johanna Ljung??"


Det är fint när ens familj tänker lite på en.
Efter hårda men härliga dagar i götet hade jag tänkt åka hem imorgon.

Bröder som bryr sig

Efter fyra dagar i göteborg fick jag idag ett sms från min bror.
"Ge mig en uppdatering av Johanna Ljung??"


Det är fint när ens familj tänker lite på en.
Efter hårda men härliga dagar i götet hade jag tänkt åka hem imorgon.

Goa dagar i götet

Okej. Såhär är det. I detta nu är jag omringad av ett härligt gäng bakfulla människor. Efter två fina dagar hos Ola och pierre i västervik fick jag hämta upp en Arvid och Herman i vadstena och hitta ner till göteborg.
Nu har vi gjort gbg osäkert i två hela dagar med vår närvaro. Vi får se hur länge vi stannar.
Men trevligt. Det har vi.
Gött.

Mot solen?

En regnig ensam dag i sommarstugan har gjort att jag har fått toklängtan efter solen. Solen i västindien.

Jag vill åka. Anna jag tror att både du och jag behöver det. En ordentlig solsemester i ett riktigt paradis där vi bara kan götta oss. Vila upp oss inför vintersäsongen.

Jag tror att jag har suttit i snart två timmar och spanat på olika resmål till västindien. Vad ska man välja? Anna, jag har dock upptäckt ett litet problem. Det finns nästan bara resor kvar i början på november. Det är ju alldeles för sent. Eller?

Det känns fint att vi diskuterar det här över bloggen. Så att alla kan vara med och tycka och bestämma.

Någonstans ska vi i alla fall. Bara det är varmt. Solen skiner på våra bleka kroppar. Det finns öl. Och vi bara kan slappa och göra precis vad vi vill.


I keep dancing on my own

Fredag och slutet på veckan. Helg. Som vilken dag somhelst för mig som är ledig. Ganska skönt. Men det mister sin charm en aning. Med fredagar.

Jag åker till sommarstugan idag. Jag måste lägga lite kärlek på min bil bruno. Kanske läsa en bok, bada i sjön och dricka vin. Bara lite såklart. Eller lagom.

På söndag åker jag vidare till Ola nere i weestervik. Det ska bli härligt att ses igen.





Robyn - Dancing on my own. Jag tror att jag har lyssnat på den varje dag den här sommaren. Underbar text.

Den kan du lyssna på.

En bra dag

Det regnade när jag vaknade imorse. Ösregn. En sådan dag när man egentligen borde stanna inne och mysa i soffan framför en bra film.

Istället åkte jag och gunnar in till stan, fikade och åt muffins och köpte dyra födelsedgaspresenter. Sen bjöd Desireé på middag i sin alldeles för fina och centrala lägenhet.

Det blev en fin kväll.



 

Johanna

Johanna.

Hebreiskt namn; Gud är nådig. Strävar efter jämvikt och harmoni. Betonar känslan. Är en trogen medarbetare som blir framgångsrik i slutändan. Är ovanligt hövlig och taktfull. Ger aldrig upp. Hon är en glad och begåvad värdinna. Johanna är ett namn att vara stolt över.

Jag gillar speciellt biten om att jag är en trogen medarbetare som blir framgångsrik i slutändan. Du ser mammsen. Det kommer lösa sig för mig också. I slutändan.

My drinking is killing me.

Är inte Robyn fantastisk? Jo det är hon. Helt underbart fantastisk. Hon är läcker.

Jag saknar kvällarna med händelse. Med häng. Med massa blaj och bara mys.

Jag saknar folket.



Imorgon ska fröken ljung söka jobb. Och träffa Desire i hufvudstaden. Äta mat och vina. Låter som många fina kombinationer.

Svettig svettigare svettigast

Jag har försökt döva mitt dåliga samvete och min ångest över min trivselmage som jag har lagt på mig under sommaren med hjälp av promenader varje dag sen jag kom hem... Det där blev en lång mening. Hur som haver. Idag var jag tvungen att ta det ett steg längre och sätta mig på motionscykeln.

Jösses.

Jag trodde att jag skulle dö efter en kvart.

Nu kommer Karin och vi ska ha välförtjänt filmmys.

Anna, det känns fint att veta att du läser. Då känns det nästan som att du är här.

En gå-dag

Idag har jag träffat Karin. Trots att vi inte har träffats på hela sommaren kändes det som det var igår vi sågs. Vi promenerade och drack kaffe på Karins veranda. Precis så som vi brukar.

Imorgon ska vi dejta igen. Vi planerar även att ha med gunnar på ett hörn. 

Jag känner på mig att det blir myspys!

I dimman på Jenseman

Jag vill vara i dimman på Jenseman eller Onkel Oscar igen. Jag saknar våran hörna. Öl. Halva kalla fernet. Och eliten. De tre vännerna och Jerry.


Den bästa sommaren

Det känns konstigt att vara hemma. Konstigt, men ganska skönt. Dock väldigt ensamt. Efter att ha tillbringat sommaren i en liten liten etta tillsammans med Arvid och Herman och haft folk omkring mig dygnets alla tjugofyra timmar känns det nu lite tomt att vara hemma.

Men jisses vilken sommar. Jag tror faktiskt att jag har upplevt den bästa i mitt ännu inte så långa liv. Jag har jobbat, inte överdrivet mycket men tillräckligt för att ha varit i norge. Jag har skrattat och druckit massor av öl, alldeles för mycket och även en stor mängd fernet. Jag har paddlat kajak och seglat. Solat och i alla fall badat fötterna. Grillat och myst. Haft och varit på tokiga efterfester till tidig morgon. Det bästa av allt är att jag har fått göra allt det här med underbara personer. Vilket gäng vi var i år. Jag har inte haft tråkigt en endaste sekund den här sommaren. Inte ens de regniga dagarna på Tollboden. 

Jag känner mig bara väldigt lycklig. 

 

Heeemmmaa!

Nu mina fina och kära vänner är jag hemma igen. Efter en fantastisk sommar. Den bästa. Jag har jobbat, skrattat, druckit massa öl och träffat underbarara människor.

Jag är gladare än på länge. Det känns fint.

Nu får vi se vad vi ska hitta på. Västindien är i alla fall ett måste med Anna och alla som vill följa med.

Gött.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0