Sista dagen i backen

Så hade man förmodligen åkt sin sista dag i backen för säsongen. Om det inte sker ett mirakel och jag helt plötsligt skulle bli ledig någon dag. Jag hoppas på söndag och håller alla mina tummar. Jag känner mig inte färdigåkt för fem öre.

Igår lyckades jag knäppa några mycket exotiska bilder. Den bästa är såklart på mig och Ola. Jag ser ut som ett djur, en katt eller nått, precis så som man ska se ut på en toabild. Dom andra blev för flummiga för att visa upp för allmänheten.

Imorn smäller det. Då blir det till att jobba som små grisar igen. Kunde vi vara lyckligare? Förmodligen inte.

En kväll på cafét

En tokig kväll. Ola jobbade och vi kollade på fotboll.

Sen försvann jag och Ola för första gången på hela säsongen in i dimman på cafét.

Musiken var värdelös, eller nej, Dj:en var sämst så vi gick hem.

Jag längtar tillbaka till förra säsongen, exakt den här dagen. Det var grått och mulet. En regnig dag. Men världens bästa kväll med en mycket mysig person.

Mot snuten

Nu hoppar jag på bussen upp mot snuten för en härlig kväll i goda vänners sällskap!

Några tappra försök i solen

Jag dricker kaffe och lurar på dagen som varit.

Förmodligen näst sista dagen i backen för säsongen. Känns tråkigt och som att tiden bara sprungit iväg. Vart tog alla mina åkdagar vägen? Jo just det, de blev visst jobbdagar istället. Kul.

Dagen blev i alla fall fin. Vi åkte några åk i backen och njöt av solen. Sen lyckades vi grilla lite av varje här hemma. Falukorv tex.

Summan av kardemumman.

Det blev en mycket fin dag.

Avsked

Jag tycker att bland det värsta som finns är att säga hej då. Speciellt när man inte vet om man nånsin kommer att ses igen. Som med allt säsongsfolk som man träffar här. Jag tycker att det är jättejobbigt och vill inte säga hej då till någon. Jag vill att alla ska följa med hem till lilla nynäs och finnas där i min närhet som dom har gjort här uppe. Usch vad jobbigt det är.

Inatt åker Hasse hem. Jösses vad tiden har gått fort. Men jag känner mig ganska så jättesäker på  att jag kommer träffa HasseBasse igen. Jag tänker åka och hälsa på gänget i västervik, Antingen i början av juni eller i slutet av augusti.

Samtidigt som jag inte vill säga hej då sitter jag och lyssnar på Van Morrison och längtar ihjäl mig efter att få komma hem till familjen. Mysa i soffan med kvällsfika. Kolla på film på nätterna med Niklas. Äta långa långa middagar och prata om allt och ingenting. Äta söndagsfrukost. Grilla och äta gott på helgerna. Krama om mamma och Fia. Jösses vilken hemlängtan.

Samtidigt som jag bara vill stanna.

Och bara åka hem.

Nu. nu. nu...

Egokickarnas kväll

Det är inte varje lördag man får sluta klockan 14.33 när det är strålande sol. Idag fick jag och Ola det. Det var fint. Vi köpte hamburgare och lyckades efter många om och men fixa världens grill. Sen fick vi finbesök av Adam och Zlatan. Vi drack öl och myste.


Jag tror att hemsedal kan vara egokickarnas by. Det är så gött. En egokick är alltid en egokick.

Imorn jobbar jag lunch. Wiieeee.  Vakterna ska tydligen ha p-fest. Kan bli spännande.

Mycket spännande.

Slakkline

Jag sitter och myser i min Slakkline sparkdräkt. Det är kjempemysigt. Han som jag köpte den av sa att jag förmodligen kommer att bo i den. Det tror jag också.

Det blev en fin dag.

Jag hann få en egokick.

Jag hoppas på en fin dag imorgon också.

Att leva

Såhär är det....

Just nu gillar jag mitt liv till max...

Jag får...

  • Vara ledig när hotellet är stängt mellan söndag och onsdag.
  • åka i backen och lära mig att åka switch med Linnéa vilket är grymt. Vi är sjukt grymma
  • Jag får köpa dyr öl och dricka den med mina favoriter, Herman och Arvid och alla andra,
  • Jag har köpt en ny och fin sparkdräkt för alldeles för mycket pengar, men jag ångrar det inte för fem öre och jag kommer bo i den i höst. Hasse sa att jag förtjänade den.
  • Jag slipper ta massa ansvar....
  • Fast att jag har hemskt dåligt samvete över att jag inte är hemma hos mamma nu.... Jag saknar dig massor.
  • Det är vår och ganska varmt i hemse...
  • Vi har en inneboende som heter GråBen, en hund som inte är rumsren men som Ola och Pierre tar hand om. Det kliar i mina ögon, han hårar och luktar hund men jag är glad för deras skull.
  • Jag saknar en viss person så att det gör ont...men så kan det vara. Jag hoppas och hoppas men vet inte på vad. Att samma person ska sakna mig. I alla fall lite....
  • Jag har insett att slutet av säsongen är den bästa...när man äntligen lär känna allt folk.  T ex alla vakter. Fast jag vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken. Jag tror att det är bra, fast samtidigt mindre bra eftersom att det tyder på att jag förmodligen vart ute för mycket... Men man måste ju leva...
  • Det är precis vad jag gör.
Dags att sova och orka upp imorgon. Då ska jag till skattekontoret och flirta till mig lite pengar!

Imorn kommer jag se ut ungefär såhär....

Klick

Jag är fortfarande grymt dålig på att ta bilder. Men ibland så. Jag lyckades fånga några bilder från min och Olas champagnedag. På Matilda som gjorde goda cosmos och några andra spännande filurer.

Bransjeafterski

Rackarns!!... Som Karin skulle ha sagt.

Vilket bananasdygn. Jag och Ola hade som sagt en heldag igår. Det var grymt. Imorse mådde jag dock som jag förtjänade. Det var lite småjobbigt med tanke på att säsongens sista bransjeafterski ägde rum idag. Men det gick fint. Medans alla andra drack öl för fulla muggar på skistua gömde jag mig bakom mina solglasögon. När kalaset väl började på stavkroa och fångad av en stormvind sprutade ut ur högtalarna kunde inte ens jag hålla mig. Bakis som jag var. Upp på borden och dansa bara. Fy fasiken vad grymt det är med bransjefesterna,folket går bananas. Helt underbart! Jag säger bara en sak, ni som inte har gjort en säsong har missat något. Nu har jag snart gjort två. Så jäkla grymt.

Ledig imorn. Göött. Sol imorn = backen. Linnéa får väcka mig.

På tal om att väcka, imorn tror jag att det är många som kommer vakna med lite liiiite ångest. I alla fall några stycken. Men inte jag.

Ciaaooo

Salongsberusad

Idag har jag och Ola haft en kvalitetsdag.

Först drack vi champagne på skarsnuten, cosmos, kaffebailyes och bloodymarys.

Nu har vi avslutat dagen med massor av öl och vin. Och så har vi lyckats äta lite egengrillade burgare.

Imorn är det bransjeafterski. Då ska vi åka i backen och dricka öl.

Hoppas ni har kul hjemma (som man säger på norska) på era vanliga jobb.

Ciao!

Egokickar

Idag har jag insett ganska mycket. Eller nej, det har jag nog inte, inte mer än vanligt. Men idag har jag insett många bra saker. Det är fantastiskt att få ett sms som säger att man inte behöver jobba lunch en lördag. Sånt gör en glad i hela hjärtat. Det är också trevligt att inse att vi är så otroligt grymma. Lilla familjen på skarsnuten. Vi som alltid jobbar. Eliten, som vi till och med kallar oss själva. Vi klarar ju fasiken allt. Idag tyckte jag till och med att det var kul att jobba. Det är kul när man hinner med och man märker att gästerna är nöjda. Då känner man sig jäkligt grym. Jag som egentligen inte ens känner mig hemma i restaurangbranchen efter drygt ett år. Men jag improviserar. Jag brukar få mina gäster att le. Jag tror att det är bra.

Att känna att man är bra ger en också egokickar. Egokickar kan vara bland det bästa som finns. Man ska bara suga åt sig och lägga in det på sitt personliga pluskonto som min pappa brukar säga. Lagra det där så att man kan ta därifrån när man haft några minuskonto dagar. Eller bara suga åt sig och inse att man är jäkligt bra. Idag har jag både gett mig själv egokickar och fått massor. Man måste fasiken säga åt sig själv att man är grym.

Egokickar är jäkligt bra. Det är väl det som egentligen är slutsatsen med det här inlägget.

Imorgon ska jag och Ola dricka champagneee hela dagen.

Till världens bästa Desire

Det är det här som gör att du är så fin min kära Desire. Du lyckas alltid få mig att känna mig bra. En mycket fin egenskap. Jag saknar dig och ditt härliga sällskap. Och du har rätt, snart är jag tillbaka i estocholmo och då jäklarns ska vi mysa i massor. Jisses så gött det ska bli. Två veckor kvar.

För övrigt har dagen varit ganska spännande. Jag har bland annat...

  • Sagt hej då och insett att jag verkligen inte vill säga hej då.
  • Att jag har sparat mitt hubba bubba sjukt länge och jag tänker fortsätta spara det..
  • Min norska deklaration har dykt upp och jag har inte en aning om vad all text betyder. Jag hoppas på pengar tillbaka.
  • Haft gäster som är här för fjärde året i rad och som sa att de under de här fyra åren aldrig ätit så god mat och fått så bra service som ikväll. Jag tackar och tar emot.
  • Skrattat som tusan åt en sak jag läste i en blogg.
  • Börjat flaga på min näsa. Det är det här som gör att du är så fin min kära Desire.
  • Kramats...
  • Pratat med mammsen som säger att hon ser ut som barbapappa. Fast det tror jag inte på.
  • Och mycket annat....
Nu lyssnar jag alldeles för högt på The fugees.

??!?

Jag måste suga på den här karamellen ett tag.

Det känns som att det äntligen är dags att få ur sig allting. Jag borde gjort det redan i somras. Fått ur mig och släppt. Men ni vet hur det är, hoppet är det sista som överger människan och man lyckas alltid hitta nya små hintar att bygga upp en ny liten falsk verklighet på. I snart ett år har jag gjort det.

Ibland önskar jag att man kunde sudda ut minnen, hur fina dom än är, för ibland är dom bara mer plågsamma än fina.

Imorgon är en ny dag.

Improviserad åkning

Jag och Linnéa var grymma idag. Jösses vad vi gled i backen. Vi åkte switch? och improviserad offpist. Vi blev röda om näsan och nu har jag lyckats få en sjukt snygg googlebränna.

När jag kom hem hade Ola kokat ihop en finfin middag.

Nu ska vi dricka lite vin och socialisera oss. Sen blir det nog ett äventyr ner till Elgen.

Hubba bubba

Fina mamma. Vilken härlig kommentar.

Ja, jag har ju en chokladkanin hemma som jag fick under kudden (den gamla hederliga) som numera är halväten. Det är just därför jag vill ha en ny. Men det går inte så bra...

Jag får försöka hitta något annat under kudden. Ett kinderägg kanske.

Eller Hubba Bubba?...

Fräknar på näsan

Vilken dag! Vilken daaag! Helt fantastisk!

Vi har spenderat hela dagen i backen. Fy tusan så gött vi har haft det. Solen har bränt våra små näsor och gett oss sjukt snygga brännor, den ena värre än den andra. Vi har grillat och druckit öl. Vissa lyckades grilla mer än andra, Herman t ex. Vi avslutade dagen nere på lodgen i sköna solsängar där vissa till och med lyxade till det och drack en flaska bubbel.

Jösses. Det här är min vardag de närmsta dagarna. Det kan inte bli så mycket bättre.

En solig dag i backen

Jag vaknade och var lite trött i huvudet imorse men Linnea lyckades övertala mig att det var backen som gällde. Kanske inte var så svårt med tanke på att det var strålande sol och varmt och skönt.

Vi myste i solen och åkte lite om vartannat. Dom flesta bransjemänniskorna hade hittat ut i backen idag.

Härligt härligt.

En sjukt najs dag!

Idag har vi haft världens bästaste dag på snuten. Strålande sol och värme. Folket hade bara inte hittat dit. Jodå, några trevliga gäster hittade dit. Och några kända bransjemänniskor som förstått hur najs det är uppe hos oss.

Magnus och Thomas drack rosé i våra fatboysäckar. Precis så som det ska vara. Adam lekte med maten och gjorde en kycklinggubbe med köttbullehuvud. Humorn var på hög nivå.

Nu ska vi glida iväg och äta och mysa. Dricka öl och njuta av att vi är lediga i fyra dagar.

Sol sol sol

Jag tror att många gäster för får sig att de helt plötsligt blir lite bättre när de kommer upp till oss på snuten. Helt plötsligt tror folk att de kan knäppa med fingrarna och bete sig hur de vill. På en grillbuffé och afterski? Jag tycker mest att dom är pinsamma och lite smådumma.

Idag var nog egentligen ingen bra dag. Fast det var strålande sol och sånt får en ju trots allt på lite bättre humör.

Imorgon är det "sunday in the sun" på snuten för allt bransjefolk. Det kan nog bli spännande. Förmodligen är det väl bara cafémänniskorna som vågar komma upp, och som har fattat hur mysigt vi har det uppe hos oss.Bäst utsikt i hela hemse, utegrill, härliga fatboysäckar att mysa i och massa öl.

Kom förbi.

Berg och dalbana?!

Det är så svårt att sätta fingret på vad det är. Men någonting är det. Jag jobbar på det. Tror jag.

Jag känner mig som en levande berg och dalbana.

Imorgon blir det grillning på Skarsnuten, Jag hoppas att solen skiner och att folk kan mysa i våra fatboys.

Präktig

Att vara präktig.

Synonymer till präktig:

bra, utmärkt, förträfflig, av god kvalitet, ståtlig, praktfull, härlig; ordentlig, hederlig, pålitlig, rejäl, rekorderlig, ansenlig, stadig

Jag kan leva med att folk tycker att jag är det ibland.

Jag borde

Jag borde nog vara väldigt glad. Det är vår och solen sken idag. Jag har haft en väldans trevlig dag med mycket mat och sällskap.

Lill Fia är glad. Det känns fint.

Jag saknar mamma och la familia. Extra mycket idag. Fråga mig inte varför. Jag vill egentligen inte åka hem, jag trivs ganska så fint här. Fast å andra sidan så har jag de senaste dagarna insett att det bästa nog vore att åka hem. Det är ganska jobbigt att inse att det aldrig kan bli som förut.

Igår fick jag en hejdundrans stor egokick. Sånt är ju alltid kul. Jag hade bara hoppats att den skulle komma från någon annan.

Imorgon är det fredag.

Superwoman

Marie min fina. Tack för din kommentar, jag blir varm i hela hjärtat. Desire, tack för att du piggar upp min vardag med dina härliga mail med exotiska platsannonser. Den här var underbar. Peruk- och tupéfrisör med afrokunskaper. Mitt bröd Ola, tack för att jag har dig här i min närhet. Idag har vi fått lite kvalitetstid. Äntligen. Karin, jag och Ola tittade på gamla bilder idag, fasiken så bra vi är. I maj kommer vi ner till lund. Mammsen och Fiastina. Tack för att ni är världens bästaste och finaste. Jösses vad jag saknar er.

Ni är så fina hela högen.

Ibland blir man ju bara lite längtig efter saker som man inte borde bli.


Chokladkanin

Jag har insett att det är mindre än en månad kvar av säsongen. Vart tog dagarna, månaderna och tiden vägen? Det är visserligen drygt tre veckor kvar men jag känner mig inte klar än. Eller jo, jag känner mig jätteklar med skarsnuten och att jobba. Men alla lediga dagar och afterskin? Vart tog de vägen? Och det där andra mysiga från förra säsongen? Jag hoppas hoppas hoppas att vi kommer få vara lediga mycket i april. 

Jag är sugen på en chokladkanin. Helst vill jag hitta den under kudden.

Imorgon mina kära vänner är Fröken Ljung ledig. Det tänker jag fira med sol och absolut inget annat än sol. Är det dåligt väder tänker jag stanna inne hela dagen.

2x burgare 1x gulasch uten romme 1xgulasch med romme på siden

2 x ceasarsallad och en ceasarsallad med extra bacon. Jag kan ta en peroni och ett glas vitt också. Gärna med en isbit.

Så har vi jobbat cirkus 26 timmar på två dagar. Greit.

Ola sålde bäst idag. Grymt! Jag höll på att smälla till en dryg chablis-tant men jag lät bli. Vi har skrattat i disken och burit många glas och tallrikar. Igår lyckades jag sälja fem flaskor rosé till ett och samma bord men idag bara en totalt. Så kan det vara.

Imorgon väntar en till lika spännande dag. Påskafton.

Heelt bananas

Jag önskar att folk kunde komma och se med egna ögon hur våran vardag ser ut de här dagarna i påskveckan. Det är helt bananas.

Wesc och feelings är uppe på snuten och har big time party. Temat är alkohol och ligga. Ni kan ju tänka er hur det är. Hotellt är omgjort till en stor lekplats för vuxna människor som vill göra av med pengar på sprit. Folk är höga som hus och fulla som tokar. Mammor i skinnleggings och pälsmössor som dansar mot pelare och på borden. Massor av öl och vin. Drinkar hit och dit. Dj:s som spelar hög och tokig musik i flera timmar. Lika höga och fulla dom. Och idag var det ändå bara första dagen... Hur ska detta sluta?

Vi slipper i alla fall springa runt i svarta skjortor och förkläden utan glider isället runt i Wesc-tröjor och jeans. Mycket skönt.

Imorgon kommer bli precis lika bananas.

Kom förbi på en Peroni eller en liten champagneee....

Jag tänker dansa mig igenom morgondagen också.

Ohhh Yääzzzz !

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0