Tänka positivt

Ibland hjälper det inte att tänka positivt även om man vill. Jag har försökt hela dagen men orkar inte riktigt.

Ibland är det så mycket lättare att bara tycka att allt är skit.

Matematik 3b

Alltså det här med att jag fick för mig att börja läsa matte. Hur kom jag på den? Jag har ju aldrig tyckt om matte så varför skulle jag börja göra det nu? Jo för nu är jag tvungen, eftersom jag har inbillat mig att jag vill läsa ekonomi. ???. Då måste man ha matte c på sitt betyg. Eller 3b som det så fint heter nu.
 
Efter att ha kämpat i två veckor med att få börja på komvux här nere på orust fick jag idag äntligen komma dit på min första lektion. Trodde jag ja.... Jag fick en bok i handen och en lärare som antog att jag hade koll och kom ihåg efter sex år, och då hade jag inte ett bra betyg i matte. "Ja just nu håller vi på med derivata och räta linjer, du vet" Allt hon sa lät som kinesiska. Det jag kommer ihåg är typ term + term = summa. Knappt multiplikationstabellen.
 
"Vi har ju gått igenom första kapitlet så om du kollar igenom det så att du hänger med på andra kapitlet på måndag"..... 64 SIDOR! Med kinesiska. Jag ville börja lipa.
 
Jag skrattade när jag gick därifrån. Ingen introduktion, inte ens en fråga om jag kanske ville ha en liten uppfriskning eller hjälp såhär efter sex år. Nej inte det, boken i handen och en terminsplanering om när vi ska ha prov. Men vad kan man förvänta sig, jag har ju bara väntat på ett besked i två veckor och idag när jag kom så störde jag ju mitt i förmiddagskaffet.
 
Nu har jag iallafall kämpat i cirkus tre timmar med att friska upp mitt minne genom att göra uppgifter i matte a boken som Karin så snällt har lånat ut till mig och jag har med nöd och näppe precis klarat min första ekvation i min matte c bok. 5(7x + 3) + 2(x - 3) Förenkla. uhää.
 
Men skam den som ger sig. Jag ska baske mig klara det här.
 
Men nu tänker jag nog vara färdigräknad för idag.
 
Sa jag föresten att jag åkte färjan 07.05 och stod redo på löpbandet på gymmet klockan 08.00. Sjukt nöjd.
 
 

Fruktigt värre!

Idag har jag och Daniel besökt fastlandet. Det ni. Vi har inhandlat en ny bäddmadrass som förhoppningsvis ska trolla bort surdiket mellan våra sängar. Och så har vi handlat massa frukt. För nu ska här mumsas vitaminer så att det sprutar ur öronen på oss. Bland annat frysta bär som vi kan ha i yoghurten eller till en festlig smoothie.

Ojojoj.

Högskoleprovet 2013

Kors i taket. Jag blir förvånad över mig själv. Jag har precis beställt högskoleprovets övningsbok för 2013:s prov. Jag ska baske mig klara av det. Jag har dessutom kikat runt på olika utbildningar och har nog kommit fram till att det är göteborgs univeristet som jag vill gå på. Eller jag är helt säker på det. Jag måste bara komma in. Nu har jag dessutom börjat planera i mitt huvud hur det här ska bli. Om hur vi ska flytta till göteborg, jag ska börja läsa på universitet och Daniel ska få fortsätta jobba med det som han tycker om, nämligen att vara kock. Ingenstans i min planering och fantasi har jag en reservplan på vad jag ska göra om jag inte kommer in. För det är ju faktiskt fakta, det är ju inte bara jag som vill gå på göteborgs universitet, och ha ett boende i göteborg.
 
Ja det är inte lätt det där.....
 
 

Alef

Ibland är det så skönt att inte göra någonting. När jag är på ön blir jag ofta rastlös eller stressad över att tiden går och jag bara går omkring och skruttar. Men här uppe i sommarstugan tycker jag bara att det är väldigt skönt att inte göra någonting.

Idag åkte vi in en sväng till Nora och handlade lite mat. Resten av dagen har vi tillbringat framför brasan läsandes. Jag läser Paulo coelhos bok Alef. Väldigt speciell.

Snart ska vi nog förflytta oss till soffan och kika på en film.

Mysigt värre.


Mys med gubben

Jag har det så himlans gött nu. Vi har haft en jättefin helg med mamma och pappa i sommarstugan och hunnit träffa både släkt och vänner. Idag åkte mamma och pappa hem till Nynäs så nu tar jag och Daniel hand om stugan helt själva.

Daniel har tänt brasan och nu sitter jag här som världens lyckligaste flickvän och värmer mig medan han lagar mat.

Ibland har man det så himla fint!

Mys hos Monk!

Idag var det middagsbjudning hos mormor Monk. Trerätters och hela fadderullan! Himla trevligt!

Nu är vi tillbaka i stugan med mamma och pappa och ska grilla korv såhär på nattkvisten!

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0