25 Juli 2011

Idag fyller min fina syster arton stora år. Tiden går så otroligt fort. När blev Fiastina så stor? Nu kan vi äntligen gå ut och dricka vin tillsammans. Eller sitta i solen på en uteservering och dricka massa öl. Jag längtar tills jag kommer hem och får göra det med dig Fia.

Här nere på ön flyter allt på som vanligt och det kommer bara fler och fler sommargäster. Jag känner mig redan som en ö-bo. Häromdagen drack Anders Svensson en prippsblå i våran bar och dagen innan lyckades jag få en utskällning av jonas bergströms nya svärmor. En okunnig sommarpraktikant var tydligen precis vad jag var. Vissa människor tror verkligen att dom är så viktiga att de skulle drunkna om det regnade ute.

Men jag är glad och tycker istället om alla trevliga gäster.

Idag regnar det och jag är ledig. Men det gör mig ingenting. Morfar Ove och Eva var förbi på ön för en lunch. Mycket trevligt.




Mitten på juli

Jag satt precis nere på Ökrogen och pratade med Jimmy. Han frågade om jag var lycklig. Det är inte så ofta man faktiskt stannar upp och tänker på sådant. Men jo, jag är lycklig. Jag är på en fantastisk sommar ö och jobbar på en mysig sommarkrog. Med underbara människor och min favoritkille. Jag lever som vanligt i min egna lilla bubbla och glömmer lätt bort allt som inte händer här på ön.

Och även om jag vissa dagar önskar att jag satt på en solig uteservering i stockholm, eller drack paraplydrinkar vid medelhavet, så vet jag att den tiden också kommer. Kanske inte den här sommaren men nästa. 











En ledig lördag

Jag är ledig idag. En lördag. Och det känns väldigt väldigt bra. Det har varit strålande sol och tropisk värme hela veckan när jag har jobbat, men idag när jag hade hoppats på att få sitta på uteserveringen i loungesofforna och få dricka rosé, då regnar det. Så nedrans typiskt. Det är säkert sol i stockholm?

Jag sitter här och tänker på framtiden. Både på att jag den närmsta timmen borde städa undan lite här i vårat kollektiv och på framtiden som ligger lite längre bort. På hösten. På vintern. På nästa år.

Som det ser ut nu kommer januari, februari och halva mars vara lediga månader som det ska planeras in äventyr på. Förhoppningsvis både skidresor och solresor.

Jag känner mig förhoppningsfull, nyfiken men lite stressad på samma gång.









Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0