Mange, petter och vattenbad

Dagarna går fort när man har roligt och nu har jag hunnit jobba 213 timmar den här månaden. Heja heja.

Trots jobb har de senaste dagarna gått i nöjets tecken. I lördags råkade jag, Josef och alla andra som var lediga ta en afterwork som slutade i partaj. Efter att ha genomlidit ännu en söndag råkade jag hamna på tjejförkrök som slutade på Hemsen där Mange Schmidt spelade. När vi efter gårdagens kväll på skarsnuten insåg att klockan inte var så mycket råkade jag följa med Arvid, Josef och kockarna på Petter som dagen till ära även han spelade på Hemsen. När jag idag efter jobbet vid 00.35 fick frågan om jag skulle med ut på en öl kände jag mig lite trött. Men vad gör man inte. Sällskapet var trevligt och pepsi kan också vara gott ibland. När man är nykter får man dessutom se så mycket spännande som man annars inte tänker på.

Men så här är det när det är påskvecka i Hemsedal. Jobb jobb och massa öl. På torsdag brakar det igång på riktigt som en gäst så fint påpekade för mig idag. Oh ja. Jag vet. På torsdag smäller det.

Att känna sig själv

Såhär är det.

Man försöker lära känna sig själv. Man tror att man känner sig själv. Och det gör man också. Allt för väl. Jag har sagt åt mig själv massor av gånger ikväll. Blir det bättre för det? Nej.................

När lär man sig? Aldrig.....?

Varför kan man inte det?! Jag och Marie hade en trevlig konversation. Så jäkla sann också.

Tänk om det alltid skulle snurra.

Technologic

När det passar

Vilken lördag. Seg men bra, Jag hann med både sällskapsspel och Elgen.

Jag har precis hetsätit nudlar. Det skedde en liten olycka men jag och pierre  lovade att inte säga nått.

Ibland upptäcker man saker. Om sig själv. När man tycker om någon. Ibland upptäcker man att det inte är ömsesidigt.

Men när det passar....

Eller?

En dag i Oslo

Oslo var grått och kallt. Men det var skönt att komma till en stad och titta på folk och känna sig som en i mängden. Se lite svartklädda människor igen. Sitta på fik och dricka kaffe och titta på folk i rörelse. Jag skulle kunna sitta i timmar.

Ola klippte sig på en salong som hette spaghetti frisör. Mycket exotisk. Pierre lekte apa bland oslofolket. Jag suktade efter nya nikeisar och Herman köpte en burgare på statoil för 163 kr. Norge är väl ett fint land va?!

Imorn är det återigen dags för lördaglunch. Det kommer bli så spännande så spännande.


Idag har jag även funderat på det här fina uttrycktet " i brist på annant",,,,

Så kan det kanske vara.

Racerråttor

På rekordsnabb, eller i alla fall väldigt snabb tid brallade* jag och Ola av lite drygt tjugo gäster med trerätters middag, vinpakke och hela köret. Klockan elva var vi klara med disk, putsning, städning och allt annat kul som ska göras. Racerråttor som Ola kallade oss. Tio över elva gled vi.

Under dessa härliga timmar hann vi även skälla ut två barn som använde skarsnutenliften som en gunga, till och med ge dom det där tecknet som alla kan, precis, fingret. Exprimentera med svagt kaffe och espresso och smaka på lite avslagna drycker.

Imorgon är vi lediga. En fredag. Jag kommer inte ihåg när vi var det senast? Hemma i december kanske. Hur som haver så ska vi upp med tuppen och ha en heldag i Oslo.

Mys.

*Att bralla --> Ett mycket användbart ord som främst används av Micke. Fungerar till allt.

En grå dag

Idag ligger det en grå tråkig dimma över Hemsedal. Jag försökte motivera mig och tycka att det var kul i backen men jag tycker inte att det är kul när man inte ser någonting och backen är full med danska barn. Men igår hade vi en härlig dag i backen. Kanske inte så mycket sol men härlig ändå.

Jag och Ola tog en fräsig bild.



Imorgon kanske vi ska på äventyr till Oslo. Det kan ju bli trevligt att se lite annat folk.

Ikväll ska jag och Ola rocka på snuten.

To be with you

Jag youtube nördar mig. Lyssnar på Mr Big, To be with you och tänker på Emlut med sin gura. Fasiken, det var gamla goa tider. På via. Fasiken vad kul vi hade.

Imorn Emlut lovar jag att ta med mig kameran ut i backen.

En dag på Dali

Idag gled jag upp i mjukisbyxor. Drog på mig första bästa tröja och drog ner mössan över huvudet. Jag såg ut som hej kom och hjälp mig. Herman lyckades lura med mig till verkstaden. Sen skulle jag "hej kom och hjälp mig" gått raka vägen hem och somnat om. Istället har jag suttit med trevligt fölk på Dali hela dagen och druckit kaffe och pratat gojja. Maries första kommentar när hon såg mig var "oj, du såg trött ut"
Jäp jäp.

Nu ska jag och Ola ta en bastu på snuten. Det blir nog fint.

En dag på Dali

Idag gled jag upp i mjukisbyxor. Drog på mig första bästa tröja och drog ner mössan över huvudet. Jag såg ut som hej kom och hjälp mig. Herman lyckades lura med mig till verkstaden. Sen skulle jag "hej kom och hjälp mig" gått raka vägen hem och somnad om. Istället har jag suttit med trevligt fölk på Dali hela dagen och druckit kaffe och pratat gojja. Maries första kommentar när hon såg mig var "oj, du såg trött ut"
Jäp jäp.

Nu ska jag och Ola ta en bastu på snuten. Det blir nog fint.

Natt eller morgonmacka!?

Det hade vart gott med både och nu faktiskt.

Jag måste bli bättre på det här med att ta lite bilder och lägga upp här.

För övrigt är jag sjukt sugen på en resa till solen.

nummer hit och dit

Vilken tokig och konstig dag. Ibland gör man knäppa saker. Uhäää....

Inte alltid med meningen heller. Uhää igen.

Nummer är farligt.

Speciellt när man inte vet vems det är.

Idag har jag fått höra mycket snälla saker.

Imorn är en ny dag.

Magnum

Igår hade jag 30 stycken gubbar på middagen. Det var exotiskt men ganska kul. "du må bli med"
Nej tack.

Idag hade jag ett sällskap på sexton personer som hade 50 års partaj. Jag sålde fyra Magnum champagneee och lyckades spruta ut delar av den första i hela mitt ansikte till Stevie wonders Happy birthday medan alla klappade i händerna. Yeey. Men jag tror att det blev succé ändå. Som Mats sa, champagne ska sprutas. Och till Stevie, kan det bli så mycket bättre?

Sen fick jag äta lite pizzaoch dricka lite vin med trevligt sällskap resten av kvällen. Mer sånt.
Ja tack.

Imorn jobbar jag lunch. Yeey igen.





Tokigt

Klockan ett igår natt fick jag ett sms från en exotisk person.

"Jackson five på nattklubb. Vart faan är du?"


Då har man verkligen lyckats få folk att förstå vilken musik man diggar. Eller så är man bara tokig. Som jag är.

Klockan är halv tre, jag har jobbat i femton timmar och borde sova. Istället sitter jag här och lyssnar på Eurythmics. When tomorrow comes, miracle of love och angel.

Imorn väntar en minst lika lång och sjuk dag.

Tokig var ordet ja...

Chip'n dales

Desireé, du är helt fantastisk. Det är när man får mail av sina vänner med länkar till platsannonser som chip'n dales som jag blir helt varm i hjärtat.

Synd att den här annonsen främst riktade sig till killar. Jag tror inte att lyckan hade blivit total på en möhippa om jag hade dykt upp ur tårtan med små latextrosor och min införskaffade hemsemage. Men Desireé, jag förstår din fina tanke. det hade passat mig perfekt.

Tårtan alltså.

Några dagar senare

Jag hade fått mail av lillasyster. Jag insåg att hon kanske inte är så liten längre. Jag pratade med Marie i måndags när hon satt på arlanda, förväntansfull och glad. Jag var glad på annat håll, på afterskin. Jag pratade med mamma om det senaste och om allt mellan himmel och jord. Jag har åkt i backen med Herman och Arvid. Jag har haft några bra dagar. Man behöver det.

Nu vill jag ha fler soliga och lediga dagar. Tidiga mornar när Hermund ringer och väcker mig och drar med mig ut i backen.

Dom säger att frisk luft ska vara bra...?



Jösses Amalia

Haha.

Jösses.

Idag har jag ont i huvudet av en annan anledning.

Mums.

Att ha ont

Jag har ont i mina ben. Jag har ont i mina fötter. Min rygg skriker efter massage och jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter.

Nu har vi jobbat 36 timmar på tre dagar. Det kanske inte låter så mycket men det känns. Överallt.

Imorn är det lunch med Öla men sen jäklarns. Då ska vi dricka öl och på måndag är jag ledig.

För övrigt skrattar jag lite åt att tre av sex som gick vidare i melodifestivalen är idol-deltagare. Skratt.

Idag fick jag inte lax i ansiktet, utan en disktrasa av Pierre. Jag vet inte riktigt vad som var härligast? Och min fina Desire, jag minns mycket väl laxhändelsen i väskan. Varför händer det bara oss!? Jag saknar dig snyggve. Snart blir det rosé för hela slanten.



Har dere...?!?!

Idag var en lång dag. 14 timmar. Massa lunch och middag. Massa stora sällskap. Massa gubbar. En gubbe som frågade om jag inte kunde stå hos dom hela dagen så att dom kunde titta på mig. Ibland träffar man på exotiska gäster.

Idag kletade även Herman lax i mitt hår och ansikte så jag har gått runt hela dagen och luktat fisk. Lax. "Nu vet du att det inte är så kul när det luktar fisk". Tack Hermund.

En exotisk dag som blev väldigt skrattig och lite ofokuserad fram mot tolvtiden ikväll.

Imorn är det lördag igen vilket betyder att vi kommer sitta i skiten. Som vanligt. Men jag tänker vara glad. Jag ska minsann kämpa för dricksen.

Yäääzz.

Mysigt

Jag, Arvid och Josef sjöng till Toto i bilen på väg ner för backen från jobbet. Sånt är mysigt.

Igår besökte jag backen igen för första gången på mycket länge. Jag och Arvid tog vår första öl vid halv ett och sen hann vi med några till. Kvällsåk med Hermund hanns också med och jag vågade ta mig igenom lilla parken några gånger. Tack vare ölen skulle jag tro. Men fint var det.

Imorse vaknade jag med träningsvärk.

Det var också ganska mysigt.

sååå

Så tokigt. Men ändå halvvägs åt rätt håll... eller?
Klumpen känns mindre...

Ibland får man inte som man vill...

Men det kan också vara bra...

Peppad av papps

Nu har jag försökt sätta fingret på den där känslan i snart två veckors tid. Eller på en av alla dom knasiga känslor som har flugit runt i mig alldeles för länge nu. Jag har i och för sig vetat vad några av de där knasiga sakerna beror på men idag fick jag verkligen en aha-upplevelse. Eller det kändes i alla fall som det.

När jag hade tankat bruno för alldeles för mycket pengar idag och hoppade in i bilen insåg jag att jag kan verkligen göra vad jag vill. Jag kan sätta mig i min egna bil och åka precis vart jag vill, när jag vill och med vem jag vill. Jag kan leva mitt liv precis hur jag vill och det är precis vad jag gör och tänker göra. Jag insåg att det är helt onödigt att ta åt sig av vad andra tycker och tänker om en när man vet att dom har fel. Jag vet väl vem jag är. Nästan i alla fall. Jag försöker, Jag insåg idag att jag saknar att inte kunna köpa en take away latte på väg till jobbet på en gata med mycket folk. Visst kan du köpa en här, på Dali eller cafét, men det är inte samma sak. Jag sa det igår till Micke och Arvid, jag är i fel miljö. Hemsedal är inte fel, men jag ska nog inte jobba inom restaurang. Det är inte jag. Man ska inte vara arg på jobbet. Man ska vara glad.

Därför var jag tvungen att skicka ett mail till pappa. Jag hoppas på ett bra svar. Jag behöver bli peppad och ingen gör det bättre.

Lätta ditt hjärta

Jag tror att vi överlevde kvällen. Jag är inte helt säker men det känns så. Det gick nog bara lite långsamt. Halvfart.

"Vi vill sitta vid ett vinduuu" Ja tack, men då kan ni vänta. Drick gärna en pina colada så länge. Gah. 

Jag vet inte riktigt vad grejen är med att blogga på natten när jag kommer hem. Ofta har jag massa saker som jag bara vill kräkas ur mig men det slutar ändå oftast i ordblaj om oviktiga saker.

Lunch imorgon, själv. Kul kul kul. Nej nu ska vi inte bli bittra.

"Men du jobbar ju med Arvid, då blir det säkert kul"  Mammsen är bra fin. Och visst hade vi kul.

Njaa

Igår hade vi personalfest. Behöver jag säga att det känns idag...?

Vi har ätit bakismat på cafét och nu häller jag i mig pepsi. Micke ringde och berättade att jag måste jobba ikväll... wiiee. Jag är sjukt pepp. Eller? Blä blä blä.

Jag saknar mammsen. Idag är en längtig dag.

Överlevnad

Så överlevde vi ännu en lördag på Skarsnuten. 471 lunchgäster. En väldans lång dag som aldrig ville ta slut. Men nu sitter vi här hemma jag och Ola. Mycket mycket skönt.

Idag fick jag dessutom både sälja och öppna min första magnum champagne. Moët. Arvid bara skrattar åt mig men jag är mye mye nöjd. Fint skit ska det vara.

Förutom att öppna min champagneee lyckades jag idag tappa och spilla ut typ tusen saker. Jag tappade ut cola över en mobiltelefon. Coronaflaskor på en herres pjäxor. Drinkar som flög hit och dit när en gäst vevade med armarna på dansgolvet. Kaffekoppar på frullebuffén och lite annat smått och gott.  Men men, sånt händer.

Trots alla dessa missöden lyckades jag idag hova in en vad jag tror trevlig summa dricks. Gött mos.

Imorn är jag ledig och vi ska ha personalmys. Det kan nog inte bli annat än bra.

Pöss.

Lördag på snuten

Idag är det lördag. Det betyder att det är lördaglunch och afterski. Vilket betyder mer eller mindre kaos.  Det är lika spännande varje gång, Speciellt idag efterspm vi bara fått sova fyra timmar efter gårdagens jobb.

Dessutom är det strålande sol.

Heellooo Kaos!

Error & Terror

Känns skönt att veta att du tycker likadant Emlut. Fasiken, jag saknar ditt sällskap. I maj när jag kommer hem måste vi slå våra kloka ihop och göra något galet.

Ohh Yääz!

Att vara tjenis

Jag har filurat lite. Tänkt. På en liten tanke som slog mig igår när jag befann mig i baren på Fjellbekk. Det är en viss typ av människor som åker iväg och gör säsong. Spontana, lite tokiga och sociala människor. Som inte vet vad de vill göra med sitt liv.

Jag tror att jag har lite av allt det där i mig, eller jag vet det. Men igår insåg jag att jag inte är den där tokiga spontana människan som är social och pratar med allt och alla som svarar på tilltal, och även med dom som inte gör det. Jag håller mig nog lite på min kant. Visserligen babblar jag massor med folk som jag känner och tycker om, men just det där snacket bara för att bli tjenis med alla. Nej, det är inte min grej. Kanske var det därför som Danne vid ett tillfälle kallade mig för präktig förra året. Även om han själv sa att det var menat som en komplimang. Jag tror egentligen bara att jag har insett att jag inte orkar vara trevlig och umgås med folk som jag inte känner bara för att jag ska. Det där lät fel, men strunt samma. Jag lättar bara mitt hjärta... för vem? Ja det kan man undra.

Idag åkte skinnjackan och conversen på.

Fy tusan så gött.

Landet brunsås

Solen skiner och det är helt fantastiskt fint. Man kan ju undra varför jag sitter inne. Ibland blir det bara så.

Jag har städat. Storstädning i rummet och som jag lovade Ola, städat toaletten. Mums.

Ett helt onödigt inlägg egentligen, men jag är lite sällskapssjuk och det här är ju nästan som att prata med någon? Eller? Babbel babbel och trams. Ungefär som vanligt.

Jag vet ju att Fiastina är nyfiken på hur jag bor här uppe, så eftersom jag har städat, eller i alla fall gjort ett litet försök ska du få se två sjukt snygga bilder på mitt lilla krypin.

Är jag så brudig?

Neeje...

Mamma och pappa tycker att det räcker med två säsonger... Jag vet inte om jag håller med. Jag lever loppan och har det kul. Måste man bli vuxen och ta ansvar?...

...Mr Printz kallar mig för ett yrväder, Det kanske stämmer. Jag måste ringa honom. Hermund och Arvid ska med, inget att prata om. Punkt slut. Ola också. Men du vet inte om det än bara.

Jag spillde precis ut yoghurt i soffan. Hasse vaknade till och frågade vad jag höll på med... ja det kan man undra. Så ola, om du undrar vad som hänt imorn när du äter frulle så är det bara jag. Jag försökte städa, men ville inte väcka hasse igen. Jag fixart imorn.

Visst är det gött att glida ut i vimlet direkt efter jobbet? Bli lagom go och glad och kika på alla andra som druckit på tok för mycket. Japps.

Fy tusan, idag bråkade vi med en rysk tvåa, dom var tokiga, och vilda. Emil klickade. Inte bara på ryssarna...

...Idag var jag och Ola dessutom hundvakt åt (fernet) Branca. Eller mest Ola, men jag var där i närheten.

Imorn är jag ledig. Wiieee.

Pöss och smisk.

Ett yrväder?

Klockan är kanske inte så lite, men den är inte halv fyra i alla fall. Det känns bra.

Idag satt jag i skiten på två ryssar. Besvärliga ryssar som både ville ha specialmeny och gnällde om vinet. Ibland tycker jag att man får vara lite dryg mot gästerna. I smyg. Som Micke säger, förnedra dem utan att de märker något själva.

Igår var jag bara tvungen att säga till en gnällig gubbe att han verkade vara en man med mycket åsikter. Ibland hoppar det verkligen grodor ur munnen. Men guuu så gött det kan vara.

Fiastina, ta med dig la familia och kom i slutet av mars, början på april. Det blir grymmers.

Askungen? Askungeeeen!!

Då åker vi upp mot jobb igen då. Jag hoppas på en lugn och tidig kväll. Jag tror dock inte att den kommer bli varken tidig eller lugn. I alla fall inte för mig.

Snart är det torsdag. Då är jag ledig.

Måndag måndag måndag

Hur ofta kommer man hem halv fyra efter ett nio timmar långt arbetspass en måndagskväll.?!. Uhä. Så ska det inte vara. Men så blir det om det helt plötsligt dyker upp en liten oanmäld personalfest och alla inte är lika taggade på att springa och få saker gjorda på jobb. Jag var så arg. Tokigt arg. Nu är jag mest trött.


Jag har gått med en ond magkänsla i för många dagar nu. Först tyckte jag nog att den var berättigad. Men nu tror jag inte lägre att jag tycker det. Ibland gör man tokiga saker. Dumma saker. Som man helst hade velat ha ogjorda. Men hur fasiken skulle jag kunna veta? Ibland önskar jag verkligen att man kunde spola tillbaka tiden. Tyvärr kommer nog obehagskänslan sitta kvar ett ganska bra tag till...

Idag, eller igår blir det, fyllde i alla fall underbara Marie 20 år. Härligt bruden! Jag saknar dig!

Mmm...

Pepp?

Kanske inte så. Men det är bara att göra det.

Mot snuten.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0