Nu bär det av

Julen har varit fin. Massor av mys med släkt och vänner. För mycket god mat och många trevliga klappar. Precis så som julen ska vara.

Imorgon bär det av mot hemse. Tidigt. Det är med blandade känslor. Men jag tror att det kommer bli bra. Det är alltid jobbigt att lämna det trygga och folk som man tycker om. Men jag tror på det här. Jag funderar fortfarande över om det är ett skämt att jag ska jobba frulle den 28:onde? Det är inte så vidare kul isåfall.

Imorgon kommer jag Ola!



"Då blir det 198 kr"

Idag har jag sålt julbelysning. Ni anar inte hur många slingor jag har packat ner i påsar. Nu snackar vi många amigos. Det är faktiskt riktigt kul. Jag jobbar med grymma människor. Skrattar och har kul. Nu är det dock bara två dagar kvar på det här lilla spontana äventyret för sen väntar vinterns stora äventyr i Hemse.

Iiiihh. Snart snart.

Igår när snökaos nummer två eller tre bröt ut kunde jag inte hålla mig. Det var massor med nysnö och jag var bara tvungen att rota fram brädan några dagar förtidigt och åka ner för gatan. Det var myspys.


    

Antalet tomtar som Niklas pyntade mitt rum med var 57 stycken. Läckert.

    och några till...

Och massa massa snö...

   

 

 

Ljusslinga och stake

Tolv timmar. Åtta timmar ob. Trevliga timmar. Mina fötter och vader gör sjukligt ont och en liten frivillig massage från en bror eller syster vore trevligt. Idag har vi byggt upp en tillfällig butik från grunden. Det var många lådor. Väldigt rörigt. Men jösses. Det blev grymt. Fy fasiken vad bra vi jobbade idag. Jag tog fräsiga bilder.

När jag kom hem hade Niklas och Fia pimpat mitt rum med jultomtar. Överallt. Jag skulle gissa på cirka 30 tomtar. Jag ska räkna sen.

Imorgon är det upp med tuppen igen. Men 100% ob lockar.

Pöss och smisk!

Att lysa med sin frånvaro

Igår läste jag om Anna Anka och varför tjejer inte är otrogna lika ofta som killar. Anna Anka och otrogna tjejer nämndes dock inte i samma artikel. Jag vill bara klargöra det. Tjejer är tydligen inte otrogna lika ofta eftersom man värnar mer om det man har. Om familjen. Typ. Intressant tanke. Om man inte har familj då? Värnar alla tjejer alltid mer om sin pojkvän/man än vad killen gör om sin flickvän/fru? Klurigt det där. Där kanske Anna Anka skulle kunna komma in i bilden. Hon har ju ofta svar på tal. 

Senare på kvällen såg jag en dokumentär. Geniet och pojkarna. Carleton Gajdusek. Berömd för att vara en framstående forskare/läkare. Ett riktigt geni. Men också för sin kärlek till pojkar. En intressant men sjuk dokumentär. Vad är det som driver vissa människor. Om man både lyckas få nobelpris och bli åtalad för att vara pedofil och förgripa sig på pojkar då måste man väl vara mer eller mindre galen. Åt alla håll och kanter. Nej det där förstår jag inte riktigt heller. Här skulle jag dock vara väldigt intresserad av Anna Ankas analys.

Dålig uppdatering beror såklart på att jag har viktiga saker för mig. Min spontanitet, eller brist på pengar, gjorde att jag kommer sälja julbelysning till utförsäljningspris i Tyresö centrum fram till jul. Det kan nog blir bra. Jag, Martin, en liten rytmus pöjk och Zia ska rocka loss och sälja julstjärnor som aldrig förr.

Upp med tuppen klockan sex imorn så nu får det bli sista klunken på fredagsvinet.

Vet ni vad. Karin är tillbaka i byn.

Ohh yäzzzz!

Nya planer på G

Jag håller just nu på att göra något väldigt spontant med start imorgon. Det kan nog bli väldigt exotiskt.

Någon som inte har något att göra och är sugen på ett litet extrajobb?

Plötsligt vadå?

Marie försökte lura med mig på spinning idag. Nej du. Som tur var blev det inställt. Mitt daller får vara kvar. Ett tag till. Vi får försöka en annan dag.

Idag är jag trött. Jag var uppe obehagligt tidigt och besiktade min bil. Blä. Jag orkar inte med att det måste fixas lite småsaker. Det spelar ingen roll att det är småsaker om småsakerna är många och kostar pengar. Uhä.

När jag åkte hem från bilprovningen råkade jag se en stor äcklig reklampelare med reklam för triss. Plötsligt händer det. Nej. Det händer inte. Speciellt inte om man som jag, inte köper några lotter utan bara går och hoppas på att man ska vinna ändå. I det här fallet blir ett plus ett inte två. Vinna utan lott. Nej det funkar nog inte riktigt så.

Gunnar?! När kommer du tillbaka till nynäs? Hinner jag träffa dig innan jul?


Lika som bär

Jag har snöat in mig på Kungen. Titta så lika och fina vi är!


 

Jag och Kungen

Jag orkar inte skriva något långt inlägg. Men jag har en viktig sak som jag bara måste måste måste berätta.
Idag när jag och min mor skulle köpa julklapp till pappsen träffade vi på ingen mindre än vår kära kung. Japps. Precis. Kungen himself. I egen hög person. Han och en vän var på manlig depå på NK och köpte underkläder och liknande saker. Jag tror dock inte att Knugen själv köpte något. Han var nog bara sällskap. Men han stod bredvid mig i kassan och jag ville säga hej. Men det cirkulerade läskiga livvakter i kostymer och hörsnäckor så jag vågade inte. Han var söt kungen. Han såg glad ut.

Jag var tvungen att ringa till mormor och berätta.

Ja' ä' inte bitter

Nu tänker jag lite såhär. Man blir ju inte direkt gladare av att gå runt och vara oglad. Typ bitter. För om man börjar bli bitter på en liten fjuttsak leder det till att man blir bitter på mer. Bitter på allt. I det stora hela. Micke sa till mig att han var lite orolig hur det skulle gå med min bitterhet i vinter. Den kommer vara som bortblåst. Eller det är fult att ljuga. Den kommer finnas där, men i liten skala och bara när den behövs. Och kanske mot vissa personer. Och döda ting.

Jag kan liksom inte hjälpa det. Men en sak vet jag, och det är att jag inte är en bitter människa egentligen. Jag har bara varit med mig själv lite för länge. Men snart blir det ändring på det. Oh ja. Bitterhet är inte mitt signum. Nope.

Jag har ju förtusan införskaffat en mintgrön tröja. Hur bitter är man då liksom? Nej precis.

Det är inte med bitterhet jag skriver det här, men min mamma har börjat packa åt mig. Eller smygpacka. Utan min vetskap har hon börjat smyga in saker i mitt rum som ska med mig till norgeland. Idag upptäckte jag en liten lampa. Jag var tvungen att fråga mamma lite fint om hon ville att jag skulle åka redan idag? Nej. Det här var bara ett sätt för henne att bearbeta det hela sa hon. Smått börja vänja sig vid att jag åker igen. Hon är bra fin mammsen.

Därför ska jag och mamma besöka jultomten och hans renar imorgon. Det ni.


Och jag är inte bitter.







The Obama two step

Jag måste bara få ur mig det här. Det finns en anledning till att jag inte tycker om djur. Jag tycker om en hund och det är Olas Lessy. Men hon är speciell. Karins Tessie funkar men hon slickar så otroligt mycket. Inget illa menat Kakan. Och Marie, förlåt, men du vet vad jag tycker om katter.

Det jag egentligen ville säga var att idag blev jag påhoppad av en byracka på stan. Eller i alla fall en jobbig hund. Den hoppade upp och skitade ner min fina jacka så att jag fick svarta avtryck och trampade på mina relativt vita skor så att skosnörena blev svarta. Ph vet hur viktigt det är med rena skor. Jag blev så arg att jag var grinig i en timme efter. Mamma tröstade och sa att skosnörena skulle bli vita igen med lite klorin. Men det är inte det som är grejen. Folk får fasiken hålla koll på sina djur. Alla älskar inte djur. Alla tycker inte att hundar är det mest fantastiska som finns i denna värld (förlåt Ola) Och alla vill inte ha tassavtryck på sina jackor. Är vi överens. Tack.

På tal om hundar?

Jag och Andreas pratade kroppsdelar förut. Tyvärr har jag glömt bort alla braiga saker vi sa. Klockrent var det. Vi pratade om läckra ben och bröst. Jag måste nog ta mig en funderare om det där innan jag kan formulera det i ord igen. Men vi kom fram till otroligt bra saker. Om just läckra kroppsdelar. 


Om man skulle gå ut och göra en snöängel?

Japp Ola. Det är snö i nynäsbyn.   



 

Mitt kära krull

Desireee! Jag saknar ditt sällskap. När ska vi vina?


01.38

Jag tycker inte om sena kvällar när man har för mycket i huvudet och för lite att göra. Det slutar ofta i mindre bra tankar. Man lyckas, eller i alla fall jag, lyckas alltid med att se det negativa i allt. Fast att jag försöker intala mig själv att det bara är jag själv som kan bestämma över allt som rör mig. Grymt jobbigt att inse när allt inte är som man vill. Det är också väldigt jobbigt när man kanske tillslut måste inse att saker och ting är på ett visst sätt och att hur mycket man än vill och försöker så är man ganska maktlös. Ändå försöker man. Eller ändå försöker jag. Igen, igen och igen. Ofta vill jag liksom inte inse. Det kan ju bli jobbigt då. Det är ju mycket lättare att sticka huvudet i sanden.

Fy. Jag vill bort härifrån. Jag vill ta med mig dom jag tycker om och åka härifrån. Bort från den här lilla lilla byn. Uhä. Men snart åker jag. Dock till en annan liten liten by. Men det kommer bli så mycket bättre än det här. Det slog mig idag. När jag hämtade min lillasyster och såg folket på stan. Fy tusan för att bli fast här och nöjd med det. Jag säger inte att det är fel, bara att jag aldrig vill vara med om det själv.

Just nu längtar jag bara efter höga berg och djupa dalar. Minusgrader och snö. Höra det norska språket och köpa dyr mjölk på ica. Se folk i färgglada kläder med fräcka mössor. Jag vill gå med mössa dygnet runt utan att någon tycker att det är konstigt. Jag vill susa ner för backen och glida in på afterskin. Jag ser fram emot att få jobba igen. Vara med människor som jag tycker om och saknar.

Jag är så trött på det här. Så sjukt jäkla trött.

Grejt

Jo men jag fick storstryk av Niklas i tennis imorse. Jag var nära att knipa segern i minitennis men fasiken. Nickepicke är lite för bra.

Och ikväll antar jag att folket ska dansa sig svettiga till Petter på TG? Det funkar inte med high heels då brudar. Jag tänker hålla mig hemma. Det får räcka nu. 


 

Skilja på

"Du ville prata häromdagen och helt plötsligt blev det tyst. Jag undrar vad som hände. Vi som skrattade nyss. Nu tror du säkert att jag hoppas på något som aldrig ska bli av. Men jag har aldrig lyssnat när du lovat. Aldrig ställt några krav.

Och jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig. Och jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig. Jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig. Och jag kan inte skilja på om jag vill skada dig.

Men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig."

Melissa Horn.

Såhär

Jag återkommer lite senare.

Mm..

Vi säger så tillsvidare.

Jag ska bara kika på Torkel i knipa.

Ett ögonblick bara.

Farbror Polisen

Idag blev jag stoppad av farbror polisen. Jag antar att man kanske inte brukar bli glad av sånt men jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden. Jag fick visa mitt läckra körkort och blåsa. Farbror polisen påpekade min fina frilla på mitt körkort.

"Du var lite ruffsigare här"

Jag pratade med Ola igår. Jisses vad jag saknar den människan. Men dagarna går väldans fort och nu är det bara cirkus två veckor kvar. Sen jäklarns är jag på väg. Och du Öla, jag har fixat vinglas och ugnsform. Bra va?!

Ola, kommer du ihåg. Fasiken det var kul. Och spana in ditt hår. Läckert!!

 

"Står ni i kön killar?"

Igår hade jag finbesök här i byn. Andreas åkte ner från storstaden och spanade in nynäs. Vi gjorde nynäs centrum lite osäkert och köpte godis på konsum och en äldre dam tyckte att jag såg ut som en kille.

"Står ni i kön killar?"

Vi hade ju bara fullt upp med att spana in alla julskivor till finfina priser.

Vi tittade på film. Mumsade godis. Och jag fick en mycket fin förtidig julklapp. En skrivbok med en touch av Whitney. Det värmde.

Så kan det gå

Jisses.

Det blev kanske inte riktigt så som jag hade tänkt mig. Men kul hade vi i alla fall. Mycket mycket kul med massa massa människor. Det var fint.

           

Lööördag

Nya grannar.

En regning lördag.

Härliga kvällsplaner.

Nya bekantskaper.

Fina syskon.

Tips från mormor.

Stor saknad av hamburgaren.

Skidtestarhelg i Hemse. Ola jag tänker på dig.

Akkurat.





Bitch goes back

För det första, vem är det som undrar vad gutteböj är? Man får inte kommentera utan att berätta vem man är? Hur kul blir det att svara på frågan då? Vi lämnar det öppet tillsvidare. Men fantasin sätter väl aldrig gränser. Vad tror du att en gutteböj är?

För det andra. Jag var tvungen att göra någonting idag så jag och Niklas gled in till haninge och hämtade lillproppan efter skolan. Vi spanade på haningetonåringar och förundrades över hur mycket tjejer det fanns att kika på. I haninge centrum.

För det tredje. Jag förstår inte. Jag förstår verkligen inte hysterin kring Erik i idol. Visst han kan sjunga högt. Måånga höööga toner. Men har någon hört killen sjunga utan att pressa rösten till tusen. Hur ska det låta om han nångång i framtiden ska sjunga vaggvisor för sina barn? Stackars barn säger jag. Då spelar det ingen roll hur höga toner man kan ta.

För det fjärde. Jag har chockat. Mina syskon och mig själv. Jag hör köpt något som inte är svart, grått eller vitt. Jag har köpt en mintgrön tröja. Japps. Ni läste rätt. Mint grön.

Gutteböj?

Sug på den karamellen ett tag.





Oh, Yeah?

Det flyttas

Palmer. Sängar. Bord. Högtalare. Pilatesboll. Korgar. Tavlor i olika storlekar. Och massa massa mer. 

Det ena efter det andra förflyttas ut från huset och in i den stora flyttbilen. Nu fick cykeln också rullas in.

Ut med det gamla och in med det nya. Idag får vi nya grannar. Jag och Fia har spekulerat och diskuterat vad för sorts familj som kan tänkas flytta in. Vi har hoppats på en familj med många söner. En sisådär fyra fem stycken i lagom ålder. Det kommer såklart inte att hända. Det flyttar in en ny småbarnsfamilj.

Uhä.

Jag gillade B och G.

Och där lastades den här omgångens sista uteblomma på.

Klappat och klart.

Ekokor och ekoägg

Nu har jag för fjärde dagen den här veckan tillfredställt min familj med min numera ganska skapliga matlagning. För att fira det och att det snart är fredag har jag unnat mig inte bara ett utan två glas vin. Mm.. jag börjar bli en riktig rödvinstant. Jag gillart.

Jag kan rapportera, jag vet att jag kanske är lite väl elak nu, men att "Årets Man" kandidaten numera sitter på familjens kylskåp. En av mina kära bröder tycker nämligen att det här är lika kul som jag och kunde tydligen inte motstå frestelsen att sätta upp tidningsklippet på kylskåpet. Så nu sitter han där och ser läcker? ut varje gång man öppnar kylskåpet. Mumma!

Annars sitter världens coolaste lillasyster här brevid mig och skriver en redovisning om ekokor och ekoägg samtidigt som vi lyssnar på Whitney och bara myser.  




En liten punkt

Ett halvfullt glas. Japps Marie. Precis så tänker vi den här veckan.

Jag har tänk på så mycket olika saker idag att jag nog kommer ha svårt att få ner det i en text. Därför gillar jag punkter. När man skriver i punkter kommer mina korta meningar väl till användning. Sånt tycker jag om.

Såå...

  • Jag och mammsen var uppe med tuppen och rejsade in till sös med Gea. Oj vad vi flög fram! Nu kan jag den vägen i sömnen. Sånt kan ju vara bra att kunna.
  • Igår fick jag för mig att det var en bra idé att spela tennis med Niklas. Mm.. jag fick storstryk men jag försökte iallafall och det var kul. Nästa gång, då jäklarns.
  • Jag åkte även upp och ner för gatan sex gånger...
  • Jag håller med om att en Årets Man kandidat åtminstone borde vara en man. Eller iallafall ha fyllt 18? Sen kanske vissa anser att man är man vid 17 års ålder. Jag är dock inte beredd att hålla med. Men vad vet jag? Ingenting.
  • Vår prins Carl Philip dricker skumpa för 50 000 kr flaskan i Danmark på fräcka nattklubbar. Ja, det är väl helt rätt, det kan han väl unna sig lille prinskorven. Dessutom hamnade säkert hälften av innehållet i flaskan på sofforna som dom dansade i.
  • Ekologisk julskinka säljer som aldrig förr och äntligen börjar vi bry oss om sveriges alla grisar?
  • Caroline af Ugglas tycker att det är läckert med små bröst och jag är den första att hålla med.
  • Imorgon är det återigen dags för idol och jag gillar bara Kalle. Erik är för självgod och sånna människor tycker vi ju inte om och Tove, nja. Bara för att alla andra tycker att hon är bra måste jag tycka tvärtom.

 Annars då. Jo tack. Torsdag idag. Imorgon är det fredag. Tiden går så fort när man har roligt.

Eller hur.

  

Mjaa.

Imorse vaknade jag tidigt. Solen sken, det var frostigt och minusgrader. Det kändes som vinter. Så efter att ha hört julmusik på radion var jag tvungen att ta mig ut på en morgonpromenad. Helt själv. Det var fint och kallt.

Nu sitter jag här och försöker klura ut vad man ska hitta på med livet i övrigt.

Vad ska man bli när man blir stor? Räcker det inte med att vara livsnjutare?

Mistrar...

På sista tiden har min telefon tagit emot en del underhållande och överraskande samtal och sms. För några dagar sen ringde Mr Printz. Alltid lika överraskande. Men också väldigt trevligt. Vi pratade strunt. Igår fick jag ett mycket mycket fint mms från min frukostflinga John. Jag blev glad. Idag plingade det till igen och Andreas skickade ett mms. Det är härligt när folk kommer ihåg att man finns. 

För övrigt när det gäller telefonsamtal så fick jag idag äntligen tag i Mr "Jag har inte lagat eran tv..." Han skulle kika förbi i veckan. Gud nåde honom om han inte dyker upp. Då ska jag se till att han får smisk. 

För övrigt kan jag bara inte sluta att förundras över Erik Hassle. Och Victor som lyckas få vara med och spela gura. Ni är grymmers.


Årets Man 2009

Nu har lilla nynäs hamnat på kartan. Och inte på vilket sätt som helst. Åh nej. Vi har nämligen en finalist i tävlingen Årets Man 2009. Det här är stort. Till och med så stort att det hamnar på både första och sistasidan i Nynäsposten. Men det är ju tur att vi äntligen hamnar på kartan. Nu kanske vi inte bara blir ihågkomna för Gotlandsbåten. Åh nej, nu har vi ju även en möjlig Årets Man!

Heja.  




  

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0