Days like this

Det märks att det är mellandagar på snuten. Det känns som det var igår jag sprang runt och satt i skiten sist på snuten. Inte ett år sedan. Tiden går fort, men som sagt, det känns ändå som att den står helt stilla.

Nyårsafton imorgon. Jag räknar med att få springa som en liten tok. Har lyckats jobba 17 timmar idag och det lär säkert bli minst lika många imorn. Fast det gör inte så mycket. Det känns faktiskt som vilken dag somhelst.

Jag lyssnar på Van morrison och saknar familjen. Tokigt mycket. Jag är sugen på en riktig familjemiddag hemma i tornet. Jag ägnar även en liten tanke åt Anna, Arvid och Aksel som har det trevligt tillsammans. Och Ola, Karin och Desireé som umgås hemma i estocholmo. Jag vill också. Tänk om man kunde vara på flera ställen samtidigt.

Ikväll spelar Timbuktu i byn. En liten parantes bara. Kul.

Sova några få timmar innan det smäller vore kanske en idé.

Gott nytt år folkens!

Tanken slog mig

Att dom här dagarna kommer bli tunga. Jag kommer jobba grisigt många timmar på få dagar.

Imorgon kobbar jag tex 07 - 02.

Natt

Jobb jobb jobb. Nu är liften igång igen. Mellandagar. Snart nyår.

Stammisarna har börjat dyka upp på snuten igen. Finfint.

Som sagt, snart nyår.

Lilla julafton

Jag och Becks lyssnar på Snook. Vi är lediga idag så ikväll tänker vi ha lilla julafton. Vi har dragit med ett litet gäng som ska med oss och äta på Big Horn.

Jag tror att det blir mys. Vi behöver en bra kväll innan resten av veckan och nyår. För då blir det åka av.

Jäp.

Så var julafton över

Det känns nästan inte som att det varit jul. Det är en konstig känsla. Jag kommer ihåg när jag var yngre, jag brukade tycka synd om alla som behövde jobba på julafton. Att det verkligen måste vara världens värsta dag att jobba på. Alla borde få vara lediga på jul. Nu sitter jag själv här och har jobbat. På självaste julaftons kväll.

Det blev en lugn kväll. Bara 42 gäster. En mysig trerätters. Gästerna var glada och julfina. Jag fick dricks. Galet mycket. Jag tror att det var mormors förtjänst som hade skickat sms och sagt att det borde bli mycket härlig juldricks. Det blev det också.

När kassan strulade när vi skulle göra uppgöret ville jag dock nästan börja gråta. Julafton är inte en kväll när du vill sitta flera timmar med ett omöjligt uppgör. Vi satt bara i en och en halv.

Nu har jag precis landat hemma på skogveien efter en mysig glöggstund hemma hos Daniel med resten av gänget. Vi fick julklappar. Prosecco. Mumma.

Jag och Marie ligger i varsin soffa. Lyssnar på Elvis julmusik. Det är så fint.

Jag vet att veckan som väntar kommer att bli tuff. Men jag ser fram emot det. Nyår om en vecka. Det kommer bli mycket. Men jag ska hålla flaggan i topp.

Jag har fått så många fina sms idag. Det bästa som finns är att få sms från helt oväntat håll. Jag fick från linnea och victor i weestervik. Jag blev kalasglad.

Jag tror att det är dags att börja packa ihop.


Min magkänsla är trots allt bra idag. Och jag antar att det är så det ska kännas på julafton.

Mössor

Jag har öppnat mina julklappar. Jag tycker att det är så fint att mina nära och kära känner mig. Jag har fått tre nya mössor och ett nytt pannband som farmor har stickat.

Nu ska jag börja röra mig upp mot jobbet.

Ha en fin julafton.


Julfrukost

Vilken mysig morgon. Den mysigaste på väldigt väldigt länge. Vi hade julmys med tända ljus och julklappsöppning. Elvis julmusik. Jag får små lyckorus i hela kroppen.

Jag fick en ny neff mössa av becks. Och en underbar tygväska av Marie. Ni är så otroligt fina.

Nu ligger jag kvar på soffan och bara myser. Becks har åkt till jobbet och Marie ligger och sover lite.

Kanske att jag kan få lite julkänsla ändå.



Så var det jul

Julafton. Efter några timmars jobb på snuten sitter jag nu här hemma med Marie och orkar inte riktigt gå och lägga mig. Dricker varm choklad och äter Litagobollar.

Det är svårt att få någon julkänsla men jag försöker verkligen. Jag har fått brev från min fina faster. Jag blev jätteglad. Min släkt är så bra. Att dom tänker på mig här borta. Det känns fint. Imorgon ska jag, Marie och Becks ha julfrulle innan becka börjar jobba. Sen ska jag försöka ge gästerna på snuten en fin julaftonskväll. Jag hoppas att det blir lugnt så att jag inte behöver komma hem alltför sent. Det är ju trots allt julafton.

Jag saknar min familj. Det är jobbigt att inte vara med dom när det är jul. Traditioner är till för att hållas, inte brytas.

Jag ska väl försöka hitta till min säng. Få några timmars sömn.

God jul på er alla fina.

De tre vännerna och Jerry

Anna. Häromkvällen var jag på en mycket exotisk efterfest i ett mycket stort hus med mycket spännande folk. När det var dags att gå hem såg jag en jättefin skylt som satt på en dörr. Jag fick sådan saknad efter er att jag ville ringa fast att klockan var nästan halv fyra på morgonen.

"De tre vännerna och Martin"

Klockers.


Dagen före dagen med stort J

Imrogon är det julafton. Jag har noll julkänsla. Eller en pyttepytte liten kanske. Pratade precis med mammsen. Familjen är på väg till öret för det årliga julfirandet med hela tjockasläkten. Man skulle väl kunna säga att jag är liiite avundsjuk. Jag ska jobba imorn. 17 till stängning. Jäääättekul.

Igår jobbade jag lunch helt ensam. Jag hade inte en endaste liten gäst. Klockan fyra kom det i och för sig en ensam liten engelsman som ville titta på utsikten och dricka te. Jag lyssnade på Hermans 80-tals spellista och saknade lilla snutenfamiljen.

Såhär Ola och Arvid, dukar vi upp inför middagen på snuten i år. Mycket simpelt och enkelt.



Kramkalas

Någon? Jag är i stort behov av kramar. Min lilla kramcell bara skriker efter lite sällskap. Ett litet kramkalas.

En stor varm kram.

Vore inte det fint?

Klappar

Idag har jag inte rört mig många meter. Mellan soffan, kylskåpet och in till sängen. Jag tror att förkylningen har börjat släppa men jag är inte helt säker. Sjukt onödigt att dra på sig förkylningar.

Som tur är så har Marie också varit ledig idag och sällskapat mig. Imorgon ska jag försöka jobba lunch och överleva. Jag har tvättat jobbkläderna så jag kommer vara halvfräääsch i alla fall. Ett steg i rätt riktning.

Och Bruno måste tankas. Kul.

Det har trillat ner julklappar i brevlådan också. Fantastiskt underbart. Både från mormor, farmor och lilla familjen. Jag har klämt och varit nyfiken men jag har lyckats övertala mig själv om att spara alla klappar till julafton. Få den lilla lilla julkänsla som jag kan få.

Jobb imorn var det...

Förkylning och kjempekallt

Jag är ledig idag vilket är väldigt skönt. Något som dock inte känns så skönt är att min hals gör jätteont och att jag snorar som aldrig förr.

Jag hade lovat Marie att följa med henne ut i backen idag. Så jag försökte. Trots förkylning och 20 minus. Jag höll ut i en halvtimma sen var jag tvungen att smita hem. Så nu har jag legat i fosterställning i soffan hela eftermiddagen gömd bland massa täcken.  

Nu tänker jag krypa tillbaka bland mina täcken och äta massvis med pepparkakor.

Fjärde advent

Jag och Anna ska snart upp och jobba. Men just nu har vi tänt fjärde ljuset, lyssnar på julmusik, dricker varmchoklad och trycker i oss c-vitaminer i form av kiwi och apelsin för att bota vår fruktansvärda förkylning.

Imorse ringde pappsen och väckte mig. Det var fint.



Grubbel

Jag har en känsla  i kroppen som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Jag känner mig ungefär som en låda som är överfull med känslor, nya intryck och tankar. På sprickningsgränsen. Det är jobbigt. För jag vet inte riktigt vad allt betyder, hur jag ska hantera det eller göra av det.

En sån enkel sak som att köpa en öl av en viss person igår fick mig att minnas och sakna så mycket att jag höll på att bli tokig och bara ville gå därifrån. För jag vet att det inte kan bli som det brukade vara. Allting känns så rätt samtidigt som det känns så fel. Det finns ingenstans där jag hellre skulle vilja vara just nu än här i hemse. Samtidigt kan jag inte sluta grubbla. Det är konstigt det där. 

Egentligen vet jag precis vad jag vill säga och göra med det passar sig inte här. Jag är tyst och sover på saken istället. 

Innerst inne vet jag att jag är både lycklig och glad.  

Så var det kväll

Vi var i backen. Och vi åkte. Men det var kallt. Sen drack vi varm sjokolade på skistua. 

Sen har jag och Anna hunnit med att dricka varm choklad hemma med massa grädde och nu sitter vi och myser och väntar på Lars. 

Det känns som en bra dag och början på en bra kväll. 

 

Då åker vi

Då tar vi oss ut i backen!!

Yääz!!

Det snöar

Eller det föll snöliknande saker från himlen. Vi behöver snö här, det är alldeles för lite.

Idag öppnar vi hotellet på heltid. Ingen mer ledighet flera dagar i veckan. Så igår var jag uppe på berget och hjälpte Daniel att få till det sista. Nya gardiner med stora mönster som verkligen inte ville sammarbeta. Jag klättrade på stegar och i princip hängde i taket. Jag målade soffor och möblerade om. Nästan nio timmars fixande och trixande.

Idag tänkte jag nog faktiskt ta mig ut i backen. Passa på innan jag ska jobba hela helgen. Och julen. Jag jobbar 17 till stängning den 23:e, 24:e och 25:e. Känns lite tråkigt. Men ska jag ändå inte vara hemma med familjen kan jag lika gärna jobba.



Vilken bra dag

Åkning i backen. Egen afterski på skogveien med tjejerna och nu en liten sväng med dans på fjellbekk.

Jag är glad i magen.

Det var så fint

Att vara händig och tänka smart

Det har jag och Daniel gjort idag. Eller i alla fall försökt. Vi har fixat och trixat på skarsnuten hela dagen. Skruvat upp och ner hyllor. Flyttat massvis med glas och bestick. Sorterat. Gjort tråkiga men nödvändiga saker.

Imorgon ska jag och brudarna ut i backen. Trots lite snö och massa is. Men jag vill åka. I år ska jag åka massa mer än förra året. Försöka i alla fall. Sen planeras det julbak med tillhörande öldrickande. Det kan nog bli bra.

Jag ska försöka knäppa lite bilder också.

Jo men visst.

Världen är liten

Vilken spännande kväll det blev igår. Jag hade väldans kul. Jag tror att alla hade kul.

Anna jag har träffat en herre från lillehammer som var här på besök i byn. Han heter Alexander och jobbar på något ställer som heter Ilsäter? Han sa att han nog visste vem du var. Arvid också. 

Världen är liten. 

Imorgon ska jag på tisdagsmöte. Det ni.  


Vad gör vi?

Nu kör vi.

Utropstecken.

TröttIS

Nu har helgerna på snuten börjat. Massa folk. Afterski. Jobb jobb jobb. I år ska jag dessutom lära mig allt som jag inte kunde förra året. Hur man gör kassan och alla uppgörsformer. Igår jobbade jag sexton timmar. 11 till 03.30

Jag är trött. Något så sjukt trött. Ska vara uppe på berget igen om en timma för att jobba lunch.

Jag hoppas att det blir lungt.

I fredags var jag ute i backen innan jobbet. Det var ingen snö och massa is men det känns fint att ha åkt första åken.

Jag är nöjd.

Frääääsch

Jag ligger utslagen i soffan i min sparkdräkt. Jag har bott i den hela dagen. Var till och med nere på ica och handlade i den idag.

Nu hetsäter jag choklad, dricker kaffe och börjar känna mig mänsklig igen.



En tokig vecka

Vilken vecka. Vilka dagar. Vi har haft två vinprovningar och igår hade vi kick off med hela gänget. Det var tokigt. Efter massa prat och information på Skarsnuten åkte vi ut till Ulsåk för utomhusaktiviteter. Kvällsorientering. Det var nattsvart, kallt och massa snö. Men vi fick pannlampor och kämpade som tusan. Dessutom var jag med i det vinnande laget.

Det blev middag på snuten och folket hade klätt upp sig rejält. Vissa i alla fall. Det var öl och vin i massor och jag tror att alla var glada. Jag var glad. Väldigt glad. Kalaset fortsatte på fjellbekk där jag träffade lite gamla välkända ansikten. Det var fint. Sen lurade Daniel med mig på shotrace och idag mår jag precis så dåligt som jag förtjänar.

Men det var en fin kväll. Kjempefin.



Vinprovning och första bransje

Vilken kväll.

Först vinprovning med Stein Erik uppe på Snuten som avslutades med massa goda viner och alldeles för mycket öl. Vi fortsatte kvällen med att våldgästa Olle som bjöd på både öl och kaffebaileys. Sen fortsatte kalaset på Bar(t). Massa folk. Verkligen massor. Och alla dansade.

Jag vet inte om det är bra eller dåligt men alla fick visa leg utom jag. "Vi vet vem du är" Vakterna kände igen mig allt för väl. Jag tror att det är bra. Det känns nog bra. Jag kände inte igen en endaste liten människa. Eller jo, ett fåtal, som jag kunde räkna på en hand. Generationsbyte? Jag tror det. Är jag för gammal? Kanske?


Arvid, det är sjukt hur tomt det är utan dig här uppe. Utan er alla. Familjen. Ola, Pierre, Herman, Micke. Jag saknar er som... Alla här uppe är hur fina som helst och Daniel är underbar, men det är inte samma sak.

Nu måste jag nog sova. Imorn måste jag hämta Bruno på snuten. Men det blir morgondagens problem.

Trött?

Klockan är 04.04. Jag har klarat mig igenom ett 16 timmars pass på snuten. Bokad lunch för 120 pers. Övrig lunch och afterski. Fyrarätters middag och sen en jäkla brakfest till klockan tre som avslutades med nattpölse. Min vänster hand värker efter att ha putsat flera hundra glas. Mina ben gör ont och just nu sitter jag på golvet efter att ha stretchat och orkar inte flytta mig upp till sängen.

Men jag har överlevt och jag har haft kul. Imorgon är jag ledig. Då ska jag sova. Äta lunch med Camilla och Ida. Mysa med vinprovning på snuten. och sen dricka alldeles för mycket öl på Bar(t). 

Jag känner mig nöjd.  

Det gick!

Jag klarade det. Det gick bra. Det kändes precis som vanligt. Mats jobbade. Korta meningar. Mitt huvud känns tomt men jag är fortfarande helt uppe i varv.

Imorgon blir det lunch och afterski.

Gött mos.

Skakis

Jag dricker nyponsoppa. Lyssnar på Veronica. Och skakar i hela kroppen.

Jag förstår inte hur jag kan vara så nervös. Jag kan ju Skarsnuten.

Det här måste gå bra.

Nu kör vi.

Pirr

Jag kan inte sova. Jag är nervös. Det pirrar i magen...

Anna, jag har pimpat mina väggar med bilder från i somras och Tobago. Jag har pillat ut orginalbilderna ur ramarna och satt in er istället.

Väldans fint blev det.

Precis som vanligt

Fast ändå inte. Jag och Becca var uppe på snuten idag. Jisses amalia. Det var precis som vanligt, fast som sagt, ändå inte. Fia och Anna som satt i repan. Musiken som hördes uppe från baren. Uppdukat och fint. Nya lampor i baren. Det kändes som att komma hem. Det var bara lilla familjen som inte var där. Det var inte Herman som stog i baren. Eller Ola som sprang nere i restaurangen. Eller Micke och Pierre. Eller Arvid. 

Det känns bra. Daniel har peppat mig. Jag ska försöka så får vi se. Imorgon kommer ett sällskap på 120 pers. Man kan säga att vi börjar direkt. Pang på. 

Vad gör vi? Nu kör vi. Säsongen börjar imorn. 

Glömde jag säga att det är kallt här uppe. Väldigt kallt.  

Framme

Jag är framme. Det känns helt tokigt. Overkligt fast ändå som hemma. När jag åkte in i hemsedal, förbi expert, Cafén. Ica. Fjellbekk och Bar(t). När jag såg lamporna i backen och Skarsnuten som lyste uppe på berget fick jag hjärtklappning. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. När jag svängde upp på skogveien kändes det som det var igår jag åkte där senast. När jag parkerade bruno och ställde skorna i hallen. Det var bara Ola och Pierre som saknades i lägenheten.


Ola, jag blev så glad när jag såg att din blomma var kvar i fönstret. Och namnskylten. Herman 2. Jag lovar att vårda den ömt.


Mitt rum ser just nu ut som ett bombnedslag. Uppackning och organisering får bli imorn. Känns lite knasigt att krypa ner i sängen. Fast att jag sovit här så många nätter förut.


Imorn ska jag upp och kolla läget på Snuten.





 

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0