Husfru

Idag har jag känt mig som en riktig husfru. Började dagen med att köra krogens alla soppor från helgen tillsammans med Maja och Marie. Det är kanske inte så husligt men hör ändå till någon form av städning och hushållning. Fortsatte dagen med att städa och bädda vårat B&B och stryka diverse lakan och annat kul.

Som om inte detta vore nog har jag städat sjöstugan och tvättat i massor. Till och med tvättat och bytt sängkläder. Det är så gött när det är rent. Som pricken över i:et har jag även motionerat.

Nu ska jag beställa hem en klänning. Som pepp till mig själv för att jag varit så duktig. Och för att jag hittade en femhundralapp i min bakficka på ett par jeans.

Ibland har man tur.



Sen natt eller tidig morgon

Jag är så trött. Mina ben gör ont. Mina fötter gör ännu ondare. Jag har precis avslutat dagens 17 timmars pass med att jobba tre timmar i våran nattklubbsbar. Det susar i mina öron och det ekar i mitt huvud....

Nu ska jag sova några timmar innan lunchen börjar imorgon...

Godnatt...

eller...
...Godmorgon...

Mango mango

Idag har jag strykt i massor. Jag har nämligen städat klart och bäddat vårat B&B.

Nu har jag delat upp massa bär i sju olika portionspåsar, en för varje dag, pedagogiskt och bra. Daniel gör världens smarrigaste fiskgratäng och nu ska det ut och springas.

Hoppas på ett litet dopp i havet sen också.

Underbar känsla

Idag är jag glad. Jag känner mig till och med glad på riktigt. Förmodligen för att vi började dagen så himla fint med en liten springtur i solen på 4 kilometer. Jag höll på att dö, men det hör inte hit. Eftersom det dessutom är kalasvarmt och vi har en egen brygga tog vi ett dopp i havet efter och soltorkade. Pricken över i:et var frukosten med Daniels egenodlade örter på smörgåsen.

Nu ska jag njuta en liten stund i solen innan jag går in och börjar dagens arbetspass.

Ikväll ska jag och Karin jobba. Jag tror att vi kommer få springa lite. Det blir fint.


Utmattad

Jag är trött. I kroppen och i huvudet. Efter en arbetsvecka bestående av 68 timmars jobb bröt jag ihop lagom innan kickoff:en igår. Jag fick världens migränattack och bara kräktes och gömde mig under täcket. Det var det roliga. Alla andra hade tydligen väldigt kul iallafall. Kul för dom.

Idag har jag vandrat runt ön för mig själv. Suttit i solen och pratat med mamma i luren. Jag saknar.

Nu äter jag alldeles för mycket chips och dipp.

På något sätt tycker jag ändå att jag förtjänar det...

Hortensia

Jag känner mig som en liten tant. Efter att redan ha jobbat 50 timmar den här veckan och fortfarande har en långpanna kvar på minst 15 timmar idag så sitter jag här och väntar på att min hortensia ska ha vattenbadat klart innan jag springer upp till krogen. Ägna tid åt en blomma när jag skulle kunna sova. Jag antar att jag är övertrött.

Igår fick jag hoppa in i baren med Karl. Jisses. Drinkar, drinkar drinkar. "Gör en god drink" Vad är en god drink? Jag gillar syrliga whiskeydrinkar. Visst en mojito är väl god ibland men vad tusan. Vad hände med en öl och fernet?

Nej vet ni vad. Nu ska jag ta på mig mina snabba skor och ta mig upp till krogen. Idag väntar en mördarlunch följt av en kväll med både försittning och väntelista.

See yaa foolks!


Måsbajs

Vi har fått världens största måsbajs på fönstret. Det ser helt sjukt ut.

Söndagens kalas var oerhört trevligt och festligt. Mer sånt. Men nu måste jag jobba jobba jobba. Långkalsong tre dagar i rad nu och sen vara med och hålla i en personal kickoff på söndag. Hua.

Tjingpling!

Vad är det för en dag

Det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag!

Nu har vi ätit födelsedagslunch på ökrogen och nu ska jag börja fixa sjöstugan för kvällens festligheter.

För ikväll ska det minsann firas att jag blir 24 och gammal tant som farfar sa.

Yääs.

Blomsteraffär?!

Det är verkligen blommmor i hela köket. Fast det är ganska mysigt.

Här är några av bilderna.

Regn och tvätt

Det tokregnar här och det droppar in i vårat kök. Vatten vatten bara vanligt vatten, men ändå.

Jag tvättar och försöker göra husliga saker men jag orkar inte riktigt. Jag gick ett varv runt ön i regnet. Det var blött men det är så go luft ute när det regnar.

Nu sitter jag ocg kikar på mina och Olas bilder från vår första säsong i Hemsedal på resdagboken. Det var tider det. Jag saknar det lite. Vi hade så kul.

Dessutom har jag försökt mig på att göra kaffe i min lilla moccabryggare igen. Det blev kanske aningen bättre än förra gången.

Nu ska jag försöka göra något åt droppandet från taket innan jag går upp till krogen.

Hemsedal 08/09

Storstadsliv deluxe

Oj vilka fina dagar vi har haft i götlaborg. Jag som tycker om storstan lite mer än Daniel har njutit för fulla muggar när vi nu har spenderat dagarna tre i goa gubbarnas stad.

I söndags började vi kvällen med massa festliga drinkar hemma i Majas kök innan vi letade oss vidare till Hard rock för en sen middag. Väl på Hard rock inser Daniel och Pierre att man får ballonger om någon fyller år. Hokus pokus så flyttades min födelsedag fram en vecka och jag fick ballonger och drinkar med sprakande fyrverkerier och födelsedagssång från hela Hard rock. Ballongerna fick sen följa med resten av kvällend och hängdes in i garderoben inne på Park lane. Kvällen var en av dom bästa på länge.

I måndags, bakfulla och sega vandrade vi runt på stan i flera timmar och unnade oss till slut en bakismiddag på inte mindre än Fiskekrogen.  Löjromstoast, bergtunga och pouilly fumé. Kan det bli bättre.

I tisdags var vi uppe med tuppen för att infinna oss 06.15 på Göteborgs fiskauktion. Det var en upplevelse i sig och jag fick se en riktig hälleflundra.

Nu är vi tillbaka på ön och har jobbat några timmar. Daniel som helt plötsligt har blivit en liten trädgårdsmästare och ägnar all sin lediga tid med att plantera och fixa håller till ute på bryggan där han just nu sätter potatis i stora lådor. Han har dessutom fyllt hela köket med diverse blommor och växter. Jag hoppas att dom tids nog också ska få flytta ut.



Jobbelijobb

Solen skiner men det blåser som tusan. Jag har lyxen att bara jobba kväll idag så nu ska jag gå över till karin när hon jobbar inne hos emma&malena, dricka kaffe och testa vårens fräsiga nyheter.

Hej Hopp Gummisnopp!

Grillning i dagarna tre

Det är så himla vackert här ute nu när våren börjar komma. Vi har haft tre helt fantastiska dagar med sol och grillning. Det hade ju vart fint om man kunde se blommorna i kungsträdgården härifrån. Men man kan inte få allt.

Jag har bränt min lilla näsa i solen så idag har jag hållt mig på insidan och skrubbat krogens golv i två timmar men snart ska jag ta mig ut i solen för ikväll vankas det hamburgegrillning.

Nam nam nam. 



Fantastisk dag

Vilken underbar dag vi haft idag. Efter en tuff jobbhelg med alldeles för många jobbtimmar fick vi vakna till strålande sol på vår lediga dag.

Vi började dagen med frukost på bryggan. Himla lyxigt. Sen svängde vi förbi hos Måns som hade 6 års kalas med massa andra barn men det bjöds på rosé till alla vuxna och tårtan var fantastiskt god.

Kvällen avslutade vi hos grundéns med grillning i kvällssolen. Dom har fått hem sommarens höns och massa kycklingar. Jag kände mig som världens största djurnörd när jag kröp runt och tog massvis med bilder. Men fina det var dom.

Tänk vilken bra dag.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0