Rocka i baren?

Idag har jag rockat i baren med Herman och Arvid. I tre timmar fick jag vara med och blanda massa oexotiska drinkar till på tok för fulla gubbar och enstaka damer. Gt's, vodka tonic, vodka russian, rom och cola, caprinas, jäger och en nedrans massa heineken och corona. Det var kul. Fantastiskt kul. Även om jag är totalt sämst på allt vad exotiska drinkar och shots heter.

Sen fick jag dela ett ångbad på kokt korv med Ola och jag fick kramp i min vänstra skinka. Vi skrattade så vi dog. Nu är jag ganska trött. Jag har dessutom fått en kula på min mage. Jag tror att den kommer från småätande på jobbet, beasås och vitt bröd. Inte sexigt. Eller okej.

Imorn blir det frulle på Dali hos Ag,




Mer vann?

Normala människor brukar nog gå och lägga sig när man slutar jobbet och kommer hem 01.45. Inte jag.

Jag sitter här och mumsar på min musli och filurar lite. Jag kommer förmodligen somna som en liten gris så fort jag lägger huvudet på kudden. Det kommer bli så gött så gött.

Idag har jag serverat krabbkroketter med blandsallad og apelsinsoyasaus. Lammracks med rotfruktsgrataeng och ristet gronsak. Samt en mandelkake med baer och vaniljis. Till det ett mycket exotiskt valt vinpakke. Man tager det man haver. Ungefär.

Efter detta fick jag även agera barchef eftersom Hermund inte jobbade. Jag gjorde sjukt snygga Gt's. Vilket kanske i och för sig inte är så svårt. Men men.

Som en trevlig liten avslutning mumsade jag och Micke på avslagen Moet och bröd. Kan det bli så mycket bättre?


Jo så att...

Nu har jag upplevt några spännande dagar här i hemse. Jag har gjort lite av varje. Men inget av det som jag borde ha gjort. Men imorgon ska jag släpa mig ner till banken och Vigdis.

Jag har det lite för kul här uppe. De senaste dagarna har jag inte spenderat många timmar hemma. De flesta timmarna har jag spenderat med B1 och B2, Herman och Arvid. Vi har myst.Druckit öl.Åkt i backen.

I söndags gick vi bananas hela gänget. Helt fantastiskt. Vi dansade på Bar(t) tills vakten skickade ut oss, sen hade vi en mycket mycket najsig efterfest uppe på kullen. Vi var alldeles för många kockar som var med och gjorde nattamaten och det slutade i katastrof som vi åt med tortillabröd. Det hela serverades med Jack Daniels. Guuu så gott. Nja.

Snart är det jobbdags igen.

Ag och jag

Nu går jag och Anne-Guro ut och dricker öl!

Greit.

usch och fy

Frulletajm imorn.

Behöver jag säga att jag inte är så pepp.

Buhää.

Wiieee

Mina ben gör sjukligt ont men det gör ingenting. Jag har haft en lika fin dag idag som igår. Om inte bättre. Jag har åkt massor i backen med Herman och Arvid och med vissa kända och andra okända parkåkare. Jag var en chicken idag och åkte mest på sidan. Sen hann vi med en härlig tacosmiddag och några öl innan vi körde kvällsåkning.

Nu sitter  jag här och väntar på att grabbarna ska komma hit och få i sig ännu lite mer öl. Har jag tur kommer även Ag också.

Det blir nog fint det här ska ni se.

pringlit värre

Åh kära vänner vilken härlig dag jag har haft. Först en härligt sovmorgon. Sen några härliga åk i backen. En härlig hamburgare på skistua som la sig fint i magen. Sen en mycket härlig tripp upp till skarsnuten för en bastu och en öl med härliga människor.

Nu ligger jag här i soffan och mumsar i mig alldles för mycket pringles chips. Inte bra.

Men väldigt härligt.

Hur har ni haft det hemma i vintriga gråa svealand?

Mmm...tänkte väl det.

Helt Bananas

Förlåt familjen, jag har varit en dålig människa. Jag vet inte om jag fortfarande är full eller om jag börjar bli bakis. Jösses vilket dygn.

Det började med en oskyldig afterski med Micke. Som slutade i en dimma imorse. Eller jag tror att jag fortfarande befinner mig i dimman. Någonstans mellan alla öl och shots lyckades vi ta en taxi hem och någongång runt klockan fyra idag lurade Pierre och Arvid i mig rinnande  dåligheter igen.

Jag har lärt mig att hur mycket jag än vill kan jag inte hålla pöjkarnas tempo.

Jag har haft ett helt sjukt kul dygn. Den enda som saknades var Ola.

Festen som aldrig tog slut

Klockan är kvart i sju. Kvart i sju på morgonen. Jag kom precis hem. Har jobbat i nitton timmar. Sen klockan elva igår förmiddag.

Det känns i kroppen.

En vild 40 års fest. Det är tokigt att se hur folk beter sig när de blir fulla och när det bjuds på sprit.

Jag satt i skiten som aldrig förr på lunchen men jag och alla andra överlevde. och idag, eller igår blir det ju av alla dagar, kom inte bruno upp för backen. Sjukt jobbigt. Massa nysnö. Men en snäll norrman i en range rover drog upp oss. Då blir man lycklig.

Imorn, eller idag, ska vi tusan ut i backen och åka i nysnö. Det kommer bli kalas.

Smisk på er.

Kjempemoro

Jag och Ola ligger i varsin soffa och jäser. Verkligen jäser. Vi skulle ha gått på afterskin idag men istället stannade vi hemma och åt. Bara onyttigt. Chips. Pepparkakor. Nudlar. Inlagda persikor.

Så ekkelt.

Nu kollar vi på hipp hipp hora med norsk text. Greit.

Imorgon är det stoooort 40 årspartaj på snuten. Det kommer bli helt bananas. 150 gäster. Massa vin förmodligen. Gt's.

Det är därför vi har laddat med chips.

"Tänk dig att du håller i en ketchupflaska"

Grabbigt

Igår...
  • Åkte jag för första gången i backen. Det var kalaskul.
  • Åt jag en mumsig lasagne serverad av Ola.
  • Besökte jag de grönklädda människorna på kiwi för första gången och köpte müsli.
  • Hade jag grabbkväll med Micke och Arvid. Vi drack öl och kollade på Simpsons, futurama och family guy.
  • Sen drack vi ännu mer öl och åt pizza på garsjen.
  • Greit.

Jobb jobb jobb

Så kan man tacka skarsnuten för ännu ett härligt 13 timmars pass.

Men imorn är jag ledig.

Då ska jag ut i backen.

Buffrar

Jag vill inget hellre än att se senaste avsnittet av paradise. Jag vet att jag är sjuk men jag får ryck när datorn vägrar sammarbeta och bara buffrar. Gaah. Kalla mig tokig. Jag kan leva med det.

Har dessutom upptäckt att Ullared ska börja visas här i norgeland på måndagar. Åh så spännande.

Jag vet. Jag är tokig. Men som Arvid säger. "Ni gillart"

Har dessutom fått mail av lillasyster idag. Myspys. Saknar den lilla tokfian. Det är bra att hon rapporterar om läget där hemma.

Jaha. Så var det jobb imorn igen. Jag och Hermund.

En ensam dag på snuten...

...Och massor av corona.

Eftersom det i detta nu endast bor en tvåa på hotellet och folket i byn verkar ha flytt till varmare breddgrader är det just nu väldans tomt på hotellet. Därav inte så mycket att göra. Vilket leder till att behovet av personal inte är så stort. Därför kära vänner har jag jobbat helt ensam hela dagen idag. Bakis och trött. Inte det minsta kul. Serverat lediga människor öl och massa drinkar. Gt's bland annat. Det är sånna dagar det är extra kul att jobba. Eller kanske inte.

Imorgon är jag ledig. Otroligt passande att någon har lagt in ett personalmöte mitt på dagen. Klockan tolv. Mums. Varför unna sig sovmorgon när man kan vara på jobbet även när man är ledig?

Ibland blir jag så förvånad över mig själv. Ibland gör jag verkligen tokiga saker. Ibland bra saker. Ibland mindre bra saker.

Dessutom ska jag bli bättre på att ta läckra bilder och lägga upp här.

Pöss.

Vin och ostmacka

Då var vi klara med jobb för idag. Gött. Det är söndag och bransje. Därför firar jag med ett glas vin och en ostmacka. Ola jobbar men jag hoppas att hon snart kommer hem.

Jag och Arvid jobbade lunch idag. Tusan vad jag skrattade. Vi hade inte en endaste lunchgäst, bara kakao och kaffegäster. Himla trevligt. Arvid var så fin i sin kavaj. Mumma.

Nej. Nog för idag. Igår hade jag exotiska ryssar på middagen. Det var spännande. Dom är värdelösa på engelska.

Skål folket.

Så var det dags igen då

Om man skulle ta och åka upp och jobba igen då.

Men för all del. Det är ju därför vi är här. För att jobba.

Bara för att det är lördag saknar jag familjen lite extra. Mys åt mig också.

Pöss.

04.24

Jag borde sova. Jag borde verkligen verkligen sova. Jag förstår inte själv varför jag just nu skriver det här. Jag kom precis hem. Har jobbat sen tio imorse. 18 långa härliga timmar. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut. Men nu sitter jag här. Hemma.

Mäklare. Uppklädda mäklare. ca 85 stycken. Fulla mäklare. I finkläder. Uhä. De sista tre timmarna ville jag bara säga fula ord och lägga dryga kommentarer till varenda en av dom. Ingen ville gå och lägga sig. Alla var för fulla. Fyra rätters middag och vin till det. Ni kan ju tänka er.

Det är fortfarande äckligt kallt. ca 30 minus. Bruno startade idag men det var knappt. Usch, man får en klump i magen. Jag är verkligen beroende av honom. Trots att klockan var fyra när jag åkte hem tog jag en extra sväng för att försöka få igång honom lite. Jobbigt det där. Det är också därför familjen, för de ca 30 minugraderna som jag ligger hemma och kollar på paradise hotel istället för att vara i backen. Liftarna är stängda. Men jag längtar som en tok till mitt första åk.

Ola, jag var tvungen att smaka några pepparkakor till. Jag ska köpa något annat smaskigt tillbaka.

Om man kanske skulle krypa till kojs. Jag ska ju faktiskt infinna mig på jobb igen om ca tio timmar.

Oh jäs. 

Kladdigt gott

Jag behövde inte jobba idag. Efter ett antal vändor fram och tillbaka över telefon med herr Mikael och efter att jag hoppat i och ur jobbkläderna två gånger och faktiskt hunnit kleta på lite mascara kom vi äntligen överens om att jag kunde stanna hemma. Gött.

Efter att ha spenderat hela dagen i soffan tittandes på Paradise hotel kom Ola och Ph hem. Jag vaknade till liv och Ola bakade en mye god kladdkaka. Jag har även lyckats få i mig en halv pepparkaksburk idag. Inte själva burken såklart, utan innehållet. Ni märker ju själva vilken nyttig dag jag har haft. Jag är hög på onyttigheter. Känns prima.

Vi har ca 80 mäklare boendes på hotellet i detta nu. De ska tydligen stanna till lördag kväll. Enligt ryktena (ph) vankas det fin bankett imorgon. Jag hoppas på exotiska långklänningar och män i läckra smokings. Själv tänker jag springa runt och jobba i min otvättade skjorta och försöka att inte bli allt för svettig.

Det sägs att det ska bli lite varmare snart igen. Om man nu kan kalla det varmare med 20 minus. Jag håller tummarna. Fast mest håller jag tummarna över att Bruno startar imorgon. Så länge Bruno startar får det vara hur kallt det vill.

Nu ska jag somna till Paradise Hotel. Cimon med C. Haha.

KAllt

Jag har inte vågat mig ut än. Det är inte en endaste liten prick i backen och om jag inte ser fel så tror jag att alla liftar står helt stilla.

Kallt kallt kallt.

Förbaskat kallt

Idag har det inte bara varit kallt. Det har varit sjukligt kallt. Imorse när jag åkte hemifrån vid klockan sex var det 33 minus. 33 jäkla minusgrader. Det är ju tur att Bruno ibland bestämmer sig för att vara världens bästa Bruno och starta fast att han kanske inte borde det. Typ när det är 33 minus och många andra bilar inte startar. Då blir jag lite varm i hjärtat, trots 33 jäkla minus.

Vi har haft konferensgrupper på hotellet och idag fick jag freestyla med både det ena och det andra. Bäst var jag i baren. Slängde snyggt med flaskorna. Gammeldansk och sambuca. Fatöl och annat spännande. Dessutom slog jag rekord i att stapla tomma gulaschtallrikar på armen. Grejt!

Igår träffade jag för första gången på mycket länge på en spännande filur. Det var väldigt oväntat. Eller inte oväntat, men oväntat just då i alla fall. Jag blev lite skakis. Men jag tror att det gick fint.

Jobbelijobb.

Snart backen. När det slutar vara så jäklarns kallt.

Färgstarkt

Det är underhållande att gå runt här på gatorna. Eller på den enda gatan som finns. Det finns inte en endaste färglös människa här, Har man svart jacka har man åtminstone pimpat sin outfit med en färgglad mössa. Det sprudlar av färger. Massor av färger. Till och med jag som annars brukar vara ganska svart och grå dras med i cirkus hemsedal. Det är härligt och man blir glad.

Kvällen igår blev bubblig. Fast mest ölbubblig. Det var trevligt och folk blev runda under fötterna. Jag hade hoppats på att få skaka massa rumpa på dansgolvet men dj:en var gräsligt dålig och spelade icke dansvänlig musik så Ola gav honom fingret. Inte mer än rätt.

Jag hoppas hoppas hoppas att jag är ledig imorn för då ska jag ta mig ut i backen.

Nu ska jag somna på soffan.

Bubbeli bobbeli bubbel!

Jag och Ola dricker bubbel och lyssnar på David Bowie. Young americans. Det här kommer bli grymt. Snart väntar trerätters middag och ännu mer bubbel nere i byn med trevligt sällskap. För första gången på mycket länge tänker jag ta på mig kjol. Det ni.

Som sagt. Detta kommer bli grymt!

Pöss. 

Sprattelvatten

Ola ringde precis. Hon hade haft den vedervärdiga människan vid sitt bord ikväll. Hon hade tydligen varit hemsk.

Ola berättade även att vi både är lediga på måndag vilket betyder att vi kommer vara goa och glada imorn. Då bliree fasiken jäger och champagneeee. En exotisk blandning.

Vet ni hur najsig utsikt vi har här? Den är grym. Vi har utsikt över backarna och bergen. Det glittrar från alla hytter uppe i bergen  och pistmaskinen som åker upp och ner för backarna. Jag kan till och med se Skarsnuten där uppe på berget.

Bara för att saker och ting känns ganska bra nu så  firar jag med Hoffmaestro och jag struntar i om Grys barn försöker sova ovanför, det är lördag och jag är glaa.

Ännu en dag på snuten

Säg såhär. 23 minus. Det är kallt.  Jag är färdigjobbad för idag. Skönt. Jag har haft kul trots fullproppad restaurang, afterski  och fyra frullepass sen jag kom.  Frmodligen för att jag bara vart med om det i en veckas tid, Men det känns fint.

De flesta gästerna är mysiga och trevliga. Lätthanterliga. Men häromdan hade jag att göra med den mest vedervärdiga mänskliga varelse jag nånsin mött. Hon var fly förbannad över att det inte fanns mörkt bröd och våffelsmet kvar till henne när hon kom tio minuter försent till frullen. Som vi dessutom hade hållt uppe en halvtimma extra. Om blickar kunde döda. Idag hade jag en gäst som dumförklarade mig när hans egen dotter spille ut hans glüwine? Ibland undrar jag verkligen om det inte är som man säger, att norrmän är dumma?

Men vissa är fina.

För övrigt höll jag på att kissa på mig av skratt idag när jag och arvid åt middag. Arvid har världens mest böjliga fingrar. Heter det så, böjliga? Strunt samma. Jag har aldrig sett något liknande.

Eftersom familjen här, Ola och Ph jobbar passade jag på att ringa hem till riktiga La Familia. Jösses jag saknar dom. Dom är finafisken fina. 

Imorn är det "Lilla nyårsafton" för allt bransjefolk här i byn. Vi ska äta trerätters, dricka bubbel och dansa oss svettiga.

Åh det ska bli göj !!

Fotsvett, nytt år och massa jobb

Ni  ska vara väldigt glada att ni inte sitter här bredvid mig just nu. Även om det är allt ni egentligen skulle vilja göra. Befinna er i mitt sällskap alltså. Jag har jobbat i 13 timmar idag. Från klockan sju imorse till åtta ikväll. Jag har ont i hela kroppen och jag kan knappt gå på mina fötter. Dessutom luktar dom lika äckligt som tusen mögelostar. Typ. Äckligt luktar dom i alla fall. snart dusch. Jag känner mig ganska mör. Femton timmar igår och lite mindre än fyra timmars sömn till idag känns. I alla fall på mig som inte jobbat på flera månader. Nu har jag lyckats jobba 65 timmar på fem dagar. Jag har inte ens hunnit köpa mjölk till kaffet.

Nyår igår. Kändes som en vanlig kväll. Inte så speciellt när man jobbar.  Jag och Ola stod ute bland fulla gäster vid tolvslaget och kramade om varandra.

Hemsedal är precis som det ska. Det kändes lite som att komma hem när jag rullade in på gatorna i söndags. Allt är precis så som det var när jag lämnade det. Det är kallt och massa snö. Höga berg, färgglada kläder och väldigt fint.

Jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna så innehållet i det här inlägget är nog egentligen inte till något värde. Eller intresse, Inga skandaler än. Jag lovar, jag berättar när jag har en. Frulle, lunch och afterski imorn igen, Men på söndag är jag ledig. Då ska jag sova och dricka öl. Japp bror, dricka öl.

Pöss

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0