Visste du att...

...Under en livstid tappar man 15kg hud i form av döda celler och att 90 procent av allt damm i hemmet består av just hudceller? Nu kanske du börjar damma lite oftare?

Häromdan invigde mina två bröder mig i ett fint uttryck, ett mycket användbart sådant enligt dom. Om jag minns rätt lyder det: Impa, pimpa, pumpa, dumpa. Ett mycket exotiskt, men tydligen väldigt bra och välanvänt uttryck. Själv har jag ingen kommentar och vill inte veta allt för mycket om vad dom två filurerna har för sig. Det man inte vet mår man inte dåligt av.

Plugg plugg och mera plugg. Jag tänker smita iväg och ta en fika med Karin istället. Ujujuj vilken ångest jag kommer få sen. Buddha, aborter och allt vad det är får vänta. Jag måste blåsa upp min badring så att jag inte drunkar i allt. Pöö på det.

Boka boka boka måste vi göra nuuuu!!!!

Filmjölk.

Filmjölk är verkligen underskattat. Filmjölk och litervis med socker är ju det godaste som finns. Duktig som jag är har jag skippat sockret och dricker den som den är. Inte lika gott men fortfarande mumsigt. Fast min duktighet brister ganska rejält ändå eftersom jag precis smaskade i mej en liten Anthon berg chokladbit. En såndär som man kan köpa i lösvikt. Mums. Det här med att vara nyttig är inte min starka sida. Jag försöker men det går inte. Så enkelt är det.

Buddhismen verkar vara ganska exotisk. Försöker hitta lite spännande saker på internet men det går inte så bra. Jag drunknar snart i plugg. Jag kanske borde skaffa mej en badring? eller varför inte fina armpuffar?

Motown

Det är ganska sjukt hur musik kan påverka en. Jag sitter och lyssnar på tok för högt på Motown musik. Är det inte bara för underbart bra? Mmm..

- Four tops, I Can't help myself.
- Jackson 5, ABC
- Marvin Gaye, What's going on
- Rick James, Superfreak
- Rockwell, Somebody's watching me
- Diana Ross, I'm coming out
- Lionel Richie, All night long
- Stevie Wonder, Superstition
- Marvin Gaye, Let's get it on
- Jackson 5, I want you back

Härligt värre.

Fullständiga rättigheter och övningskörande

Min Bloody Mary består nu till mestadels av is och sellerin har börjat bli lite svampig i botten. Inge vidare. Om den funkade mot förkylningen återstår att se. Alla sätt är ju bra utom dom dåliga. Vad vet jag.

För övrigt så har jag övningskört som en tok idag. Tusan vad jag har kört bil. Jag har backat, jag har fickparkerat, jag har tränat på uppfågning, jag har kört på landsväg och jag har fyllt på med alla möjliga sorters vätskor på macken. Oljig om fingrarna blev jag i alla fall. Brum Brumm Brumm i min supersaab.

För övrigt två tycker jag att kvällens melodifestival var riktigt trist. Jag hade hoppats på att onani, jag menar (Åh) när ni med Christer Lindarw skulle gå vidare. Han är ju i alla fall glitter och glamour precis så som schlager ska vara. Andreas Johnsons låt va bara skit och otroligt seg. Dock lite plus att Monika och Jenny får åka till globen och glassa lite med sina guror där. Exotiskt med "kända" lärare. Heja.

Goo Goo dolls låt Slide är höstterminen i ettan. Here is gone är höstterminen i tvåan. Jag toklyssnade på dom under just dom perioderna. Vet inte varför men så var det. 

Ola och jag smider nya planer. Destination X. Here we come!. 

Jag vill leva la dolce vita! ahahaaaaaaa!

Knak

Varför jag sitter kvar i skolan när ingen annan är här är ett mysterium i sig. Mest är det för att jag inte orkar gå till tåget. Och för att min mage kurrar.

Just nu skulle jag vilja skrika något fult och elakt till en viss person. Något riktigt dumt. Jag vet inte varför, eller joo. Men det går inte att förklara. Det bara är så. Det är ingen i min närvaro så ingen behöver känna sig träffad. 

Nu ska jag köpa nått kul på götgatan. 

tjing!

Siffror

Buhöö.  Jag vet inte vad jag vill få sagt med det men buhöö. 

Det sitter några kilar i ettan här och spelar nått töntigt spel. Jag fattar inte. Jag fattar verkligen inte. 

Jag har passerat över 10 000 sidvisningar, fast jag antar att det egentligen inte är så mycket. Men men, jag är glad att nån vill läsa mitt trams. 

Nu ska jag rusa till karin på södra. 

Heja heja snööö! Buhöö

Blöjbärande chefer

Ganska ofta finns det ganska mycket som man vill säga eller göra. Men ganska ofta är det också ganska svårt att få det sagt och att uttrycka det. Ganska ofta är det så. I alla fall för mig. Jag vet inte riktigt hur det blir så men så är det. Ganska ofta blir jag också ganska sur på mig själv för att jag tänker att jag ska göra så mycket men inte gör det.

Det finns ganska mycket i livet som fascinerar mig. Jag har bara lite svårt att sätta fingret på vad det är och att utrrycka det i ord och känslor. Ganska så ofta så stannar det kvar någonstans långt ner i magen. Det finns ganska mycket som jag vill göra också, men jag har ganska svårt att bestämma mig för vad jag ska börja med. Sånt är faktiskt ganska jobbigt eftersom det alltför ofta, i alla fall för mig slutar med att det istället inte blir någonting av det. Det är som sagt ganska jobbigt.

När man använder ordet ganska för många gånger blir det ganska jobbigt att läsa.


Min Kafkanovell är i alla fall klar nu.


 

Johanna som byggnad

Idag analyserade Hertha min bild som mig själv som en byggnad. Det där lät betydligt knepigare än vad det var. Uppgiften var att måla sig själv som en byggnad och sen bli analyserad av Hertha. Begripligt? Spännande var det i alla fall. Givande? nja, inte direkt, men som sagt spännande. Uppgift nummer två var att måla hudfärg. Ingen kommentar.

Sökandet efter mobilnummer fortsätter. Fast en smart idé vore kanske att införskaffa en ny mobil först. Jobbigt bara att jag är så nedrans dålig på tekniska prylar. Har inte en aning om vad man ska ha får nått. Jag är glad om det går att ringa och skicka sms. Någon som vill skänka sin gamla 3310 kanske?

Mot fysträningen! --->

Schlagernörd och blåbärspaj

Spänningen var oliiiidlig. Vem skulle gå vidare?! Sebastian var redan klar, Nanne till andrachansen. Vem skulle det bli? Flickfavoriten Måns eller allas vår "Vadå har jag fejk hår?" Magnus? Själv satt jag och hoppade i soffan, jag kunde inte bestämma mig. Det känns jobbigt att berätta det men jag hade faktiskt röstat både på Måns och Magnus. Jag menar hur kunde man inte rösta på Måns? Såg ni inte hur gärna han ville slå Sebastian och vinna skiten? Och Magnus kraken, när ska han få gå vidare till globen? Undrar om han ställer upp nästa år? Han blir ju dissad år efter år. När ska han ge upp?

Nej jag är nöjd med resultatet. Lite, eller ganska mycket synd tycker jag dock om Magnus. Han har säkert uttalat sig om nått som kommer stå på löpsedlarna imorn. Eller så kommer det stå att det blev fel med röstningen. Att man inte kom fram. Så blev det i alla fall när jag skulle rösta.

Om man vill kan man redan nu läsa om Magnus schlagerfiasko på aftonbladet.se. Eller hur Måns ska slå Sebastian i globen.

Härligt med dagens teknik.






Den som söker skall finna

Ibland kan så lite göra så mycket. En fika på ett café med en härlig vän och en mumsig smoothie kan verkligen få en att må lite extra bra. Igår var jag och Ola åter på äventyr i stan. Det har blivit lite av en fredagsvana. Fika och äventyr i stan. En "fredagsfräckis" helt enkelt. Fast lightversion. 

Vi bestämde oss för att besöka östermalms "bakgator" för att uppleva backslicksens baksida. Det var inte så givande eftersom vi gick vilse. Inte mycket. Självklart inte. Hallå man har väl koll på östermalms gator och torg? Stadsböna som man är? Eller? Jaha, är nynäshamn landet? Jag hade inte en aning?

En ganska tråkig och jobbig sak är att min mobil har pajjat. Helt. Död. Stendöd. Dom sa att den inte går att laga. Punkt slut. Fel på mjukvaran. Dum som jag är hade jag tydligen sparat de flesta av mina nummer på mobilen och eftersom den nu är helt död så har jag noll nummer att tillgå. Jobbig situation. Så de snälla själar som känner att det vore bra omjag har erat nummer kan ju kladda ner det på en lapp och skänka det till mig. Ingen vore gladare än jag. Dock väldigt jobbigt att köpa en ny telefon. Ingen utgift som jag har lust att betala. Menmen.

Kyckling och pasta. Det ska jag laga nu.


Att längta...

Åtta månader låter som väldigt lång tid. Det är ganska lång tid också. Längre än ett halvår men kortare än ett år. Idag är det åtta månader sen Grekland. Det här inlägget vill jag tillägna Ola. För att du också blir tokigt nördig när du tänker på allt och alla som har med Grekland att göra.

Idag tänker vi mest på saker som:
- "Jag gick upp och pumpade lite Campione"
- Sverige Paraguay 1-0
- "I respect sweden because of you"
- Don't cha
- Zeros och wackaboat
- Hottieboy och Ekorren
- Nattgubben och gnälliga blondiner
- Massamassa glädje <3

           

       

Ingen bild är snyggare eller fulare än den andra. Dom är bara så extremt bra. Vi är bara så extremt bra. Grekland i somras var så extremt bra. Grekland i sommar kommer bli ännu bättre. 

Berätta vart du kommer ifrån

Det kommer aldrig nånsin vara perfekt.

Mina flingor är slut och dom spelar Fergie för andra gången på 30 minuter på Mtv. Är inte sånt alldeles underbart? Det finns en flinga kvar, men den ligger och simmar i den sista mjölken och är sådär mjukt slemmig. Nej, ingen höjdare direkt. Varken Fergie eller flingan.

Det finns inte ord som passar in tillräckligt bra på mej för att beskriva hur , lat, oplanerad, seg, och usel jag är på att ta tag i saker. Jag skulle nog kunna få pris för det. "... och första pris för höjden av lathet går till..."
Ni fattar grejen.

Jag hatar sunrise ave. Jag får Rixfm ångest och vill slå sönder något. Antar att det bästa dock vore att stänga av Mtv och kolla på Oprah eller nått istället.  

   

Rosa skjorta

Jag och Petter i tvåan har likadana Ralph Lauren skjortor. Rosa. Det tycker jag är ganska exotiskt.

Överskåp och underskåp

Så länge jag kan minnas har jag alltid varit lång. Bland de längsta. Även när jag var yngre och gick i lågstadiet var jag längst. Det var i femman som Karin var några centimeter längre än mej, men annars kan jag inte komma på nångång då jag inte varit längst. När killarna sen i nian började växa och bli långa blev ingen gladare än jag. Jag behövde inte längre vara ensam om att vara lång. Det jag vill komma fram till har inget att göra med att jag på något sätt är missnöjd över min längd. Snarare tvärtom. På senare år har jag börjat uppskatta det mer och mer och som en vän sa, du är lång och ståtlig. Jag valde att ta det som en komplimang. En riktigt bra sådan.

 Det jag egentligen ville gnälla lite över är att jag alltid alltid alltid, sen första dagen i sexan när vi fick våra första skåp har haft underskåp. Alltid. På något mystiskt sätt har jag som alltid varit bland de längsta också alltid fått underskåp. Det måste vara något fel på systemet. Jag som är lång, stor och osmidig ska behöva böja mej ner som ett kryss medan det finns dom som inte ens når upp till sin översta hylla i sitt överskåp?(michaela, känn dej inte träffad) Detta gör mej bekymrad.  Tänk vad världen är orättvis? Eller så vill den bara att jag ska öva upp min smidighet och benmuskler varje gång jag måste böja mej ner för att hämta en bok. Men snart är det slut på eländet. Studenten, här kommer jaaag! 

På tal om fiskmåsar så hade jag teorilektion igår. Heja körkortet. Det mesta som sades var förståeligt men jag kan inte låta bli att bli lite förgrymmad över sånna som slänger ur sig saker utan att ge andra chansen att tänka efter. Störst bäst och vackrast är inte alltid att föredra. Punkt. 

Vilken kaka tycker du bäst om? 


Pappamusik

Drinkar i exotiska färger med smak av kaktus och röda frukter. Toppade med lime och ett sugrör i en fin färg. Och is i massor. Trevligt sällskap och George Michael. One more try. Då är pappa glad. Precis så är det just nu. Så lär det hålla på i många timmar till. Det är mysigt.  

Jag får en känsla av sol, bad och värme någonstans lång bort. Ni vet när man sitter kvar på den där mysiga restaurangen som ligger precis vid stranden och det är sådär lagom varmt, så att man kan sitta i t-shirt fast att klockan är sen kväll. Det spelas tyst musik i bakgrunden och allt är sådär knasigt underbart. Så känns det just nu. Mitt i februari, med 10 minus ute. Underbart. 

Igår dansade jag, karin och ola i olas vardagsrum. Det var härligt. På många sätt. Innan det hade jag och Ola varit på äventyr i brandbergen centrum. Det var mindre härligt. Puss på er trollungar. 


 äppel päppel piron paron.

 
 

Semlor på ett konditori på Mariatorget

Igår var en mysig dag. En dag som utmärkte sig lite i jämförelse med andra helt vanliga dagar. Egentligen var det ju bara en helt vanlig sketen måndag. Det var grått, slaskigt och kallt. Precis så som det brukar vara såhär års i stan. Som sagt en helt vanlig måndag. Men denna helt vanliga måndag var ändå speciell. Jag, Michaela och Natasa var på konditori. Ni vet ett sånt där konditori som egentligen bara tanter går till, som är i stort behov av renovering eller i alla fall av nya koppar eftersom dom som de har har hängt med i allt för många år redan. Ett konditori som man vet ligger där men som man aldrig lägger märke till, som man bara rusar förbi. Precis ett sånt konditori var vi på och åt semlor. Med kvarterets tanter med pälsmössor och små handväskor. Som använder suketter istället för sockerbitar i det svarta kaffet. Semlorna var väl inte förstklassiga men i den miljön just den dagen hade det inte kunnat smaka så mycket bättre. Det var helt enkelt tokigt gott.


Jag har gjort klart min disposition och det känns väldigt skönt. Projektarbetet känns jobbigt men på ett eller annat sätt ska man väl klara av det också. Rätt var det är sitter man här och det är slutet av maj, alla nationella prov är avklarade, precis som projektarbetet, betygen är snart satta och studenten ligger bara några veckor bort. Underbart.



Du är en semla

"Johanna har ont i kroppen dag"

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vart det gör ont men ont gör det i alla fall. Lite här och lite där. Fram och bak. Uppe och nere. Jag antar att det är gammal hederlig träningsvärk som återigen gör sig påmind. Turnering igår och träning idag. Min rumpa är det extra synd om idag. Tänk att rumpmuskler kan göra så otroligt ont. Imorn är det dags för fysträning med G och "småglinen". Jobbigt. Min pappa försöker muntra upp mej genom att berätta hur vältränad och slimmad jag kommer bli till sommaren. Pöö säger jag bara. Hur mycket man än vill så blir man ändå aldrig slimmad till sommaren. Aldrig. Dessutom får man ju bara massa muskler och större lårmuskler vill man ju inte ha. Då blir ju låren bara större och det är ju precis det man vill undvika. Det är en ond cirkel det där. Inte bra. Beach 2007 kommer bli precis som alla andra år, lite daller på magen och såkallade "kärlekshandtag" på höfterna. Fast hellre det än pinnsmal. Lite former måste man ju få ha. Det är ju "charmigt" eller?

Körandet flyter på och jag hade tänk boka teoriprov. Läskigt. Lika bra att få det ur världen så fort som möjligt. Körandet och körkortet upptar det mesta av min tid och mitt intresse just nu så jag ber om ursäkt till min omgivning, speciellt till Karin som får stå ut med att jag frågar ut henne om allt som har med körkortet att göra. Känns dock så nedrans avlägset. Men jag ska fasiken ta det där körkortet. 

Jag försöker göra lite nytta. Jag försöker och jag försöker och jag försöker. Jag försöker jobba med mitt projektarbete. Mina försök går inte så bra. Men jag försöker och det är en början. Man måste bara börja. Snart har jag en början. Om jag börjar vill säga. Dessutom måste jag klippa mej. Mitt hår är risigare än risigast och vildare än vildast.  

Ibland är det så svårt att veta vad som är rätt och fel. Hur man borde göra och inte göra. Jag hatar sånt.

Nu ska jag gå ner och fika, och jobba lite på "kärlekshandtagen"

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0