Optimist eller pessimist

Jag satt precis och bläddrade i tidningen iform. Nej, den är absolut inte min. Det var ett bra tag sedan jag köpte en tidning och vad jag kan minnas var det absolut inte den tidningen. Det är mammas. Och jag tror inte att det är hon som har köpt den heller. Strunt samma. I tidningen fanns även en artikel om huruvida man är optimist eller pessimist.

Jocke var solklart pessimist. Jag och Marie var slående överens. Pessimistiskt tänkande är alltså enligt artikeln att man tror att man kommer drabbas av fler negativa saker än positiva. Passar ganska bra in på min bror just nu.

Jag bestämde mig för att vara optimist. I alla fall idag. För inom loppet av tre timmar blev jag kallad på två arbetsintervjuer. Så jag var tvungen att fira. Jag spelade soulklassiker på högvolym och åt mjukglass med Marie.

Så imorgon bär det av mot första intervjun på St Eriksgatan.

Jag har en bra magkänsla.

Män i 30 års åldern

Män i trettioårsåldern kan faktiskt svara på sms. I telefon. Till och med på mail. Vissa av dom. Vilken tur att jag fick tag på en av dom igår. Nu känns det bättre. Jag är inte arg längre. Nu är jag glad. En glad magkänsla.

Då har vi kommit en bit på väg. Jag och mitt ego. Ständig förbättring och korta meningar. Heja heja.

Förutom att ha fått tag på denna herre som har hjälpt mig och mitt ego ett steg i rätt riktning mot en trevlig vinter fick jag även ett spontant samtal från en annan herre i snarlik ålder. Mr Printz. 
Hej jag ville bara kolla hur du har det, hur du mår. Tack bra, väldigt förkyld men jag jobbar på det. 
Fint


Jag har sökt jobb. Massor. Det kanske var att ta i, men det var i alla fall fler än tio. Fast färre än 20. Jag försöker vara positiv men förmodligen kommer det resultera i noll antal jobb. Jag vill ju ha pengar. Och något att göra. Vissa arbetsgivare vill att man ska bifoga foto. Tjena mittbena. Pappa föreslog att jag kunde skicka med en av alla bilder när jag gör en snygg fjortismin eller någon av alla partajbilder som råkar finnas i mappen Mina bilder. Eller en bild med plutmun som han så fint uttryckte sig. Vilken succé. Eller kanske inte. Därför måste jag göra ett seriöst försök att ta en normal bild på mig själv där jag inte har druckit en endaste droppe alkohol som tydligen verkar bidra till diverse plutmunnar eller andra såkallade fjortisbilder.  

Typ..



"jaha, var det du som sökte jobbet som den nya lapdancebruttan?"
"ohh jaaa"

Eller...


"Jaha, var det du som sökte jobbet som en något skelande skolfröken i den nya lapdanceshowen?"
"Ja tack"


Nej vet ni vad. Hua. Usch och fy. 


Jag tog en annan bild. Inte lika kul och läcker men aningen mer passande. Hoppas jag.

 

 

Gaah

Jag blir helt tokig. Jag är förvirrad och mina tankar och funderingar slår knut på sig själva.

Hur svårt är det att svara på ett sms? Ett telefonsamtal? Eller ett mail? Jobbrelaterande. Borde man inte vara intresserad av att få personal?

Jösses. Och det här ska vara vuxna människor.

Dessutom är jag snorig. Men mest arg.

Blä.

Black or white

Jag och Fia poppar Michael. På hög volym. 

Jag tycker att han är ganska så bra. 

Finns det någon som inte tycker det?  




michael_jackson.jpg Michael Jackson Bad Tour image by kukimiki

B1 & B2

Mia. Titta vad jag hittade när jag skulle hyra film häromdan. Helt plötsligt stod vi bara där. Du och jag.


B1 och B2.



En kväll på stan

I onsdags hade jag en mycket trevlig dag och kväll med min kära Ola. Desireé släppte sin första singel så vi var på releasepartaj. Mycket spännande och Desireé var lika duktig som vanligt. Vi träffade gamla rytmusare, Joel och Olle, och alla var goa och glada. Jag var mycket god och glad. 

Jag och Ola hann även med en sväng förbi Berns med kändisspotting och ännu mer vin. 

Mia, min bakeoff. Dom här bilderna tillägnar jag till dig. Och att dom ser ut som dom gör, att jag ser ut som en fjortis och är gul, det beror bara på alkoholen. Kanske inte det gula. Men håret blev inte så svart som det ser ut. det är bara väldigt mörkt brunt.  

     

Hybel 1

Hybel 1. Röggeveien 35. 3560 Hemsedal.

Jösses.

Jag kan inte förstå att vi bodde där i fem månader Ola. Det där är ju vårat hybel. Med alla våra minnen. Vi hade det ändå ganska bra där. Det känns tokigt att någon annan ska bo där istället för oss.

Första gången vi gick in genom dörren.

Och nu ligger det ute till leie. Vårat hybel.

 

Pepp pepp!

Ihh!!

Jag är peppad. Sjukt peppad. Jag vill åka nu. Nu nu nu.


Mot snön och bergen!

"Jag skrattar jättehögt"

Lördag lördag. Denna underbara dag som är precis lika uppskattad fast att jag har lördag hela veckan. Eller i alla fall skulle kunna ha om jag ville. Men jag har faktiskt sökt jobb. Eller nja, ett i alla fall. Utan vidare framgång. Men jag jobbar på det. Fyndigt va. Egentligen ägnar jag all vaken tid åt Harry Potter eller guitar hero. 

I torsdags hade jag en mycket trevlig dag. Jag och Desire gjorde stockholms gator osäkra genom att spatsera på dom. Det är så härligt att umgås med den här filuriga, smarta och snygga kvinnan. Vi skrattar. Alltid. I torsdags skulle vi hitta en mössa åt Desire. Vi nådde ingen större framgång. Eller jo, vi hittade massvis med mössor i alla möjliga former och färger och jag skrattade mer och mer för varje mössa som blev dissad för att den på fröken D:s huvud liknade en kondom. Alla mössor såg tydligen ut som kondomer. Eller svampar. Eller något annat spännande. Och jag skrattade ännu mer och tog än snygg bild.  

Efter det inte så lyckade mössletandet mötte jag La Familia för en kväll i kulturens tecken. Vi var och spanade på musikalen De tre musketörerna. Fantastiskt bra. Alla mina afterski hits var med och mycket mycket mer. Jag gick därifrån som en otroligt lycklig människa och nu säger jag åt er alla att om ni får chansen, gå och se den! Fantastisk!

Just nu längtar jag efter en kall öl i goda vänners sällskap på afterskin med backarna i bakgrunden.


   

 

Röda brallor på landsort

Förra veckan hjälpte jag pappa att hålla i en kick off på landsort. Ledarskap. Så för första gången, trots att jag bott i nynäs i sexton år besökte jag landsort och upptäckte ön.

Vi lekte lekar. Bodde på vandrarhem. Grillade. Åkte båt. Gick på glödande kol. Och gjorde annat nödvändigt som man gör på en kick off. Dricker massa kaffe och fikar. Självklart hann vi med en Landsort lager också på den lokala puben. Hannas pub.

Det var mysigt. Dessutom fick jag glida runt i najsiga röda seglarbrallor i tre hela dagar. Det ni. Schteek.


             

Guitar hero toppat med ogräsplockning

Söndag kväll.

Min helg har varit lugn. Alldeles för lugn. Jag hade egentligen stora planer. Eller i alla fall planer. Jag skulle träffa Mia som tagit sig upp till stockholm. Mysa med ola och pierre över en middag som även den skulle äga rum i storstaden. Men jag var för trött och bekväm för mitt eget bästa. Efter att ha jobbat i tre dagar på landsort. Hur nu det kan vara jobbigt.

Istället för att genomföra min planerade helg i storstaden har jag istället knappt lämnat huset. Ibland har man sådana helger. Jag har upptäckt charmen med guitar hero, några år efter alla andra. Jag kan inte slita mig. Även om jag fortfarande befinner mig på easy-nivån. Jag jobbar på det. Jag har även ägnat nästan tre timmar idag åt ogräsplockning på gatan. Gemensam städdag. Jösses vad jag älskar sådant.

Imorgon ska jag försöka ta tag i min framtid. Jag måste.

Inatt ska jag agera chaufför. Det blir en trevlig resa.

På öppet hav

Jösses amalia! Bilen överlevde och släpet likaså. Däremot har jag varit med om en annan nära döden upplevelse idag. Hua. Jag har åkt ribbåt. Med far och bror.

Det var helt fantastiskt och väldigt blött. Jag var både livrädd och gladast i världen. Ett tag trodde jag verkligen att jag skulle flyga ur båten. Det gick fort kära vänner. Mycket fort. Imorn ska jag åka igen. Wiiee!


     

Hit och dit, fram och tillbaka

Idag är dagen då jag för första gången ska köra bil med släp. Det ska bli mycket spännande. Hela vägen fram och tillbaka till torö. Men som vanligt känner jag på mig att det kommer gå mycket fint. Ta ut svängarna bara.

Den här veckan kommer nog bli mycket bra. Jag känner det på mig. Jag ska nämligen få jobba. Ute på landsort med spännande människor.

Oh ja.

Mams och paps

Jag lämnar nynäs för en helg i sommarstugan. Med mamsen och pappsen. Det ska bli mysigt. Vi ska kratta löv, grilla och dricka vin.

Det ni.

En kväll med Desire

Det var härligt att få vandra på stockholms gator igen. Det kändes fortfarande som sommar. Solen sken och folket satt på uteserveringarna.

Jag och Desireé styrde våra steg mot vapiano och åt mumsig pasta och drack härligt vin bland spännande människor. Pratade om allt och ingenting. Mest om allt och alla. Vi besökte även Berns en sväng och hann med några glas vin där också. Jag spanade efter kändisar och blev överklycklig när jag lyckades hitta två stycken. Tack för en mysig kväll Desire. Det blir snart en favorit i repris.

Nu sitter jag mest och funderar över min kommande höst. Vad vill jag egentligen? Eller jag vet vad jag vill men vad borde jag göra? Jag saknar byn i hemse, backarna och afterskin. Det vore så lätt om någon bara sa hur man skulle göra. Fast hur kul skulle det bli då?

En kaffe på det och sen får vi se.

Johanna och halvblodsprinsen

Igår var ingen bra dag. Den sämsta på länge. Den började dessutom alldeles för tidigt, redan klockan 06.15 vilket betydde att den sämsta dagen på länge blev ännu längre än den nödvändigtvis skulle behöva bli.

Så idag känner jag mig mest förvirrad. Jaha. Snipp snapp slut? Eller?

Imorgon kommer jag förmodligen vara lika förvirrad och dessutom 5000 kr fattigare. Bruno har legat inne på operation och har nu blivit pimpad och låter inte längre som en raggarbil. Jag går under ekonomiskt. Den där bilen kostar mig för mycket. Från och med nu ska jag börja ta betalt för folk som vill åka med. Hej då mina dricks från i sommras. Det är inte kul.

Något som dock är kul. Jag orkar nämligen inte vara bitter längre, det får räcka för idag. Är att jag och Desireé äntligen ska få slå våra kloka ihop igen över vad jag hoppas kommer att bli en mycket trevlig middag och kväll.

Kjempefint.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0