Hej då?

Nu har jag precis sagt hej då till Niklas. Hela huset är tomt. Bara jag kvar och all min packning i hallen. Jag har världens klump i magen och vill bara börja grina och stanna hemma. Jag hatar att åka och lämna saker. Lämna min familj. Det är sjukt hur otroligt hemmakär jag är. 

Man kunde kanske tro att det skulle vara enklare att åka tredje året. Men icke. Första året åkte jag och Ola tillsammans. Andra året visste jag i alla fall att Ola väntade på mig när jag kom fram. 

Jag brukar inte tycka att det är jobbigt att köra bil själv långa sträckor. Jag brukar tycka att det är skönt med lite egentid. Men nu drar jag ut på det så länge jag bara kan. Även om jag bara ska till örebro ikväll, mellanlanda och hälsa på lilla mormor. 

Tokigt.

Tack för den här hösten nynäs. Nu åker vi mot nya äventyr i hemse!

 



  

Oplanerad? Jag?

Jag är stressad. Sjukt stressad. Kalas stressad.

Jag måste vara världens mest oplanerade människa. Att packa dagen innan man åker till västindien i två veckor funkar. Men att börja packa dagen innan man ska åka till Hemsedal i nästan sex månader är inte jättesmart.

Jag tror att det står tidsoptimist skrivet i min panna.

Sånt som värmer

Jag har så fina människor omkring mig. Min familj som är helt underbar på alla sätt. Mina fantastiska vänner som finns både här och lite överallt. Mina jobbarkompisar på donken som jag bara trivdes bättre och bättre med nu på slutet.

Det känns bra.

Igår fick jag ett sms av Desireé. "Fy fan för killar! Tacka vet jag Johanna Ljung" Jag vet Desire, jag vet. Tur att du också finns.




Nördig info

Jag är innerst inne en donken-nörd. Det  vet alla som känner mig och jag höjer alltid donken till skyarna framför både BK och max.

Idag läste jag att...

... donken finns i 117 länder. Och ca 60 miljoner människor äter varje dag på världens drygt 32 000 donkenrestauranger.

Läckert.

Julstök och packstök?

Det råder allmänt kaos här hemma. I alla fall i mitt rum. och överallt i huset där jag har saker utspridda. Förråd, garderober, tvättstugan, badrummet.

Jag håller på och packar. Eller försöker i alla fall. Men det är ganska svårt att packa ner sitt liv för nästan sex månader. Jag har gjort det två gånger förut och borde därför klara det ganska bra nu också. Men det är lika jobbigt varje gång. Extra jobbigt är det med den här nedrans separationsångesten som jag har varje gång jag ska åka. Men det ska nog gå bra. Jag är trots allt peppad.

När man packar och städar hittar man ofta ganska mycket spännande saker som legat gömda. Jag har t ex hittat gamla coca cola kapsyler som jag fick i somras och som jag sparade och nu hittade i röran. Fina minnen. 


Snart kommer Marre hit och då ska vi baka peppisar. 


Glömde jag säga att jag jobbade min sista dag på donken igår? No more Häppy Millls.  



Jul jul strålande jul?

Igår blev en lång dag.

Papps hade bjudit hem sina kära arbetskamrater på julfest. Det var julmat för fulla muggar. Öl,vin snaps. Trubadur som spelade hemma i vårat vardagsrum så att grannarna nog undrade vad som hände här hemma. Det var livat och glatt. Festen fortsatte in på småtimmarna och det dansades så jag trodde att golvet skulle braka ihop. Men kul. Det hade dom nog. 

Nu ska jag in och jobba ännu en lönehelg på donken. 

Yäs. 

Taaack

Arviiid! Tack! Du räddade min morgon med din kommentar. Titta förbi här så ofta du vill!

Hur ska jag klara mig utan dig? Utan er?

Pöss!

Glad i magen

Idag hittade jag tillbaka till min och Olas resdagbok. Jisses amalia vad jag skrattade. Jag skrattade sådär mycket så att man får ont i magen och tårar i ögonen.

Vilka minnen Ola. Vilka helt tokiga minnen.



Hemsedal 08/09
Hemsedal 08/09Hemsedal 08/09
Hemsedal 08/09





Norge är fantastiskt

På alla sätt.

Jag var inne på Tele2:s norska sida och skulle försöka fixa mig ett nytt norskt nummer. Jag kunde bara inte sluta skratta när jag läste det här:

Med Tele2 Kontant Standard har du alltid full kontroll på kostnadene. Du ringer dessuten for konkurransedyktige priser og får knallpris på SMS. Det er lave priser til Pakistan, Polen og Sverige. Du kan fylle på ditt kontantkort på web og i butikker over hele landet. Tele2 Kontant Standard kan dessuten oppgraderes til Kontant Familie og Amigos.



Låga priser till Pakistan, Polen och Sverige.

Underbart!

Bra start och lite snöigt

Imorse vaknade jag på ett mycket trevligt sätt. Det var längesen. Morgon-sms är bra fina. 

Jag och mammsen har varit ute på äventyr i snöovädret. Jag fick inviga mina fina gula brallisar och jag kände mig som ett av alla barn när vi gick förbi skolgården.

Sen fick vi kaffe och kaka när i gick förbi havsbadet.

Nu ska jag baka lite pepparkakor.

Härligt.

I'd do anything for love

Inatt drömde jag om massa olika och tokiga saker. Jag drömde bland annat om i somras. Jag drömde om Anna, Arvid och Herman. Därför kunde jag bara inte låta bli att lyssna på Meat Loaf. I'd do anything for love. Hermans låt. Herman och Arvid sjungandes tillsammans. Låten med världens (enligt deras mening) sexigaste kvinnliga röst. Bonnie Tyler. Eller Stuck in the middle with you. Fasiken vilka fina stunder vi haft till dom låtarna. De flesta åkandes i Bruno eller Ejken. Eller när sista gästen gått och lagt sig vid stängning av hotellet. Finfint.


Anna, jag önskar att jag hade suttit i baksätet med dig.

Let your heart guide you

Japp. Precis så står det på min tepåse. Let your heart guide you. Fint skit. Nja.

Det snöar. Jag är ledig. Jag ska åka och hämta min snowboard. Inhandla lite fler nödvändigheter inför Hemse.

För nu är det exakt en vecka kvar tills jag åker.

Mmm.

"Jag tänkte att vi kunde ha en snabb liten genomgång"

"Jo, du kommer få köra ikväll. Egen station"

Det här är första gången under kvällen som jag ser ut som ett frågetecken men absolut inte den sista.

Jag som skulle gå som runner hela kvällen. Jo men tack. Hej och välkommen. På grund av privata angelägenheter var det lite kort om folk vilket resulterade i att jag fick hoppa in och ha egna bord. Jag hade aldrig sett menyn, hade ingen aning om vilka viner dom hade, inte den blekaste var saker och ting fanns och fick en snabb genomgång om hur deras datasystem fungerade fem minuter innan min första två kom. Handskrivna bångar till på köpet. Jag var jätteglad och inte alls pirrig i magen.

Full restaurang och omsittningar på mina bord. Jag vet inte hur jag lyckades men allting gick ganska smidigt. Maten kom till rätt personer, vinpaketen koms ihåg. Förutom ett ynka dessertvin,  och jag hade bara tre sura damer som gnällde på allt. Jag skulle jobbat sex timmar som runner. Istället jobbade jag nästan tio timmar som servitris på ett helt nytt ställe. Provjobb. Yäs.

Idag var det brunch för fulla muggar. Folk måste verkligen ha tre olika juiceglas. Bara för att dom kan.

Nu är jag så trött så att jag ser i kors. Jag har noll energi i kroppen. Helt totalt urpumpad.


Imorgon ska jag jobba tio timmar på donken.


Jo men det känns fint. Ironi? Nej, det vet jag inte vad det är.

Jag tar en sån dära häppy mill

Jag sitter och tittar på Skavlan. Jag kan inte låta bli att älska norskan. Jag tycker att det är så fint. Idag när jag nästan fick ett sammanbrott i kassan på donken efter säkert min 38onde happy meal under dagen kom det en norsk pappa. Jag blev så glad. Det var så fint att höra norska igen. Som medicin för öronen efter gnälliga happy meal morsor. 

Nu har dom också erkänt i tv, norrmännen alltså, att det är vi svenskar som räddar den norska restaurangbranschen. Att utan oss skulle det inte fungera. Att norrmännen är för lata och inte ett dugg serviceinriktade. 

Det är därför jag ska åka upp och göra min tredje säsong i hemsedal. Så att norrmännen kan ha det fint på sin skidsemester och få sin öl serverad kall och väldigt snabbt på afterskin. Eller god mat serverad från höger sida med ett gott vin till. 

Imorgon ska fröken ljung jobba på havsbadet. Jag är i ärlighetens namn inte alls sugen och hade hellre langat ut hundratals happy meals till gapiga barn och gnälliga morsor men jag ska försöka motivera mig själv. Det är lika bra att vänja sig. 

Jäp.  


Snälla pojkar får aldrig kyssa vackra flickor

?  Eller ? och tvärtom kanske?

Idag satt jag och Patrik och pratade om det här över en snabb lunch i donkens personalrum. Hur är det egentligen? Och hur kommer det sig att flickor alltid vill ha farliga pojkar? Eller som Patrik kallade er och sig själv vissa stunder. Svin. Patrik trodde att alla killar var lite sviniga innerst inne. Till och med de snälla killarna. Jag funderade mest över det faktum att tjejer, eller jag kan ju bara utgå från min själv, ofta faller för killar som inte alls är bra. Eller säkert bra, men inte för mig. Men om alla killar nu är lite sviniga innerst inne. Eller i alla fall är det ibland. Vad är då tjejers mörka sida? Tjatiga? Krävande? Eller är vi också sviniga?

Jag vet inte.


Jag behöver lite Tobago.


Och Anna. Det ser ut som att du får kidnappa mig. Men det ser jag bara fram emot.


Fräääscht

Häromdan putsade jag upp mina shoooes.

Från att ha varit gråa, smutsiga och allmänt äckliga blev dom som nya. Nästan i alla fall.

Redo för en ny säsong i Hemse.



Japp

Jag har i princip ingen kontakt med någon från min klass på gymnasiet. Förutom min favorit Desire och ibland när det hinns med träffar jag Michaela om hon råkar lämna norrland för stockholm.

Men ibland letar jag upp en blogg som tillhör en gammal klasskompis. Jag tror knappt att vi haft en ordentlig konversation på tre hela år. Vissa människor passar man bara inte ihop med. Men. Jag har alltid beundrat henne i smyg. Jag tycker att hon är speciell. På ett coolt sätt. Hon är precis sådär som jag själv skulle vilja vara ibland. Självsäker.

Hur som haver. Idag läste jag lite gamla inlägg som hon skrivit. Och hon har verkligen förmågan att skriva så att man tycker att det är kul att läsa.

Men men.

Nu ska jag kolla på satc med mamms och fia och önska att mitt eget liv vore lite mer glammigt.

Att städa

I helgen hade jag storstädning. Jag försökte i alla fall. Men vissa saker är extra svåra att göra sig av med.


Men jag lyckades sätta upp mina fina vänner på väggen.



Förgylla dagen

Solen skiner idag. Massor. Därför kände jag att det var dags att suga åt sig det sista av solen innan den snart försvinner helt. Det resulterade i en kall men frisk promenad. Helt själv. Och det var jätteskönt.

Jag gick och gick och gick.

Ikväll ska jag träffa Ola. Det känns fint att ni har hittat tillbaka till stockholm. Även om jag, tokig som jag är, försvinner härifrån igen. Men i vår kommer jag hem och då får det bli andra bullar.




Jag ska måla hela världen lilla mamma

Tanken och planen var att jag och Gunnar skulle åka ner till Karin i lund över helgen. Det blev ändrade planer av massa olika anledningar.

Istället har jag tillbringat helgen i trasiga tights med målarpenseln i högsta hugg. Jag har hjälp mamsen och pappsen att måla om här hemma. Jisses vad vi har målat. Hela dagen igår och hela dagen idag. Men vad gör man inte. Fint som snus blev det i alla fall.

Och imorgon ska mamsen bjuda mig på köttbullar på ikea. Det blir nog bra. 

Anna, ni är så fina och jag är så glad. Reunion den 17 dec vore väl fint. Frågan är bara när, var och hur? 


Om cirkus gurkus två veckor åker jag till Hemse. I fredags hade dom 13 minus och massa snö i backen. Wiiee.  

Ogräs

Igår när jag gled runt i min fräsiga mössa kom det fram en kvinna till mig när jag köpte kaffe. Hon frågade om det verkligen stod ogräs på min mössa?

Ja det är helt riktigt kvinna. Det står ogräs. På riktigt.



Fina tider

Igår när jag låg och tittade upp i taket och försökte somna tänkte jag på första säsongen i Hemsedal. Med Ola. Pierre. Christian. Erik. Micke. Marie. Magnus och Alex. John. Marielle och Fredrik. Lindy och Monica. Josefine och Pontus. Härd. Herman och Emmy. Praktikant Victor. För er andra bara massa namn men för mig massa underbara och kärleksfulla människor och minnen.

Tuv. Hyblet med Ola. Våningsängen. Våra två stekplattor och golvvärmen i badrummet. Kvällsfika i korgstolarna. Alex och Magnus som grannar. Tuvhytta. Tuv, kära tuv. Lussebullsbak i tuvhytta och arton liter vin i hyblet.

Eller det röda rummet på skadvinvägen. Med värmelampan och månadens medarbetare. Mycket mys. Prinshuset och alla dess förfester.  Jag och Ola som jobbade frulle. Världens bästa frullevärdinnor.

Bransjeafterski i massor. Pizza och ölhäng på Garasjen. Grillning uppe på Ronin. Jäger på Cafén. Bakiscarbonara även den på Cafén. Dans på bord och på Fjellbekks genomskinliga dansgolv. 

Mysigt häng i lifthuset uppe på Ronin eller i Holdeskarsheisen. Chokladkaniner under kudden på påsk. Hubba bubba.

Det var fint. Allt var fint. Hela första säsongen var helt otroligt underbar.

 



Kaffe i vilorummet på Junibacken

Idag hade jag fixardag nummer två.

Jag har lite smått börjat inhandla nödvändiga saker inför Hemsedal. Vissa mer nödvändiga än andra. Nya svarta brallor att jobba i till exempel. Och nya bindningar till brädan. Lööövly.

Jag hann med en mysig fika med Desireé under hennes lunchtimme. Jag fick se och fika i vilorummet på Junibacken. Det var myspys.


Bindning "Stiletto" - White

Läckert

Anna, idag ramade jag in den här läckra bilden på oss.


L som i läskigt

H som i hovmästare.

Jag pratade precis med Daniel. Jag känner mig peppad. Han har dock fått för sig att jag ska klura lite på det där med att vara hovmästare. Han tycker att vi ska ta ett litet snack när jag kommer upp. Jag är livrädd. Pappa peppar och säger att det är bra. Bra merit på cv:t. Som sagt, jag är livrädd. Men klurar.

Idag var en sådan dag då jag tänkte ta tag i saker. Jag har börjat.  Jag började i alla fall med att skriva en lista. Listor gör att man känner sig lite viktigare. Jag gör det i alla fall. Känner mig lite viktig alltså. Niklas bara skrattade och förstod inte varför jag behövde göra en lista. "Du kan väl inte ha så mycket viktigt att göra?"

Jag kan väl i alla fall låtsas och få känna mig lite viktig?



 

D som i dålig

Eller i alla fall mindre bra.

Den här dagen kommer inte att gå till historien som en av dom bästa direkt. Jag orkar inte ens förklara varför.

Usch.

Kladdkaka

Att både vilja ha och äta kakan.

Jobbigt det där.

Knasig helg.

Imorn jobbar vi igen och tänker på annat för en stund.

Nu ska jag söndagsmysa med mig själv och äta kladdkaka tills jag spricker.

Så det så.

Fina stunder med fina vänner

Jag behövde titta på lite bilder från sommaren och inse att jag har världens bästa och finaste vänner.

 Synd bara att alla är utspridda och så långt bort. London. Glaskow. Lillehammer. Vadstena. Lund.










Sköldpadda

Jag måste köpa sköldpaddsmat. Nu. Innan dom stänger. Men jag orkar inte. Jag orkar absolut ingenting. All min energi tog slut.

Men jag måste. Annars får Marley ingen mat. Han behöver lite kärlek.
Jag också.


Karin ringde förut och lyckades rädda min dag. Tack fina du. 


Jag orkar bara lyssna på This must be the place och minnas rom & cola i solnedgången.  

Höststädning av vem?

Förra lördagen när jag var på topp. Dressad i min burleska utstyrsel, glad på boxvin och alldeles för trevlig mot allt och alla. Till och med sånna som jag inte borde vara allt för trevlig mot, råkade jag tycka att det var helt okej att ge ut mitt mobilnummer. Ikväll fick jag ett sms. "Om du vill får du sova över hos mig ikväll." 

Först undrade jag vem tusan det var som skickade. Sen insåg jag vem det var och undrade för allt i världen hur han kunde tro att jag skulle vilja sova hos honom. Vi hade i princip bara växlat några menigar. Sen insåg jag också att jag absolut var tvungen att tacka nej. Så det gjorde jag. Tack, men nej tack. Jag har en alldeles egen säng som jag gärna sover i helt själv. Punkt. Om man då får tillbaka ett sms där personen fint uttrycker sig "vill du ha sällskap där babe?" Förstår jag inte riktigt vart det inte går in i första smset att jag vill lämnas ifred. ? ? ?

Jag överlevde dagen på donken. Veckan på donken. Massor av mammor och Happy meal. Massor av tonårstjejer som ska äta lilla menyn. Och jobbiga take away beställningar som gjorde att  jag bara ville sätta mig ner på golvet och börja gråta. Men sånt gör man inte. Nej man ler och frågar om det var bra så? Jag är ledig i helgen. Känns fint. 

Just nu skulle jag vilja öppna upp mig själv. Vända mig upp och ner och skaka ur lite saker. Höststädning. Ola, det ska bli så fint att du kommer till stockholm snart så att vi kan ha härlig kvalitétstid. Jag behöver det. 














  

?!?!

När ska jag ge upp?

Jag vill inte ge upp.

Dumma flicka.

Jobbelijobb jobb. Jag är slut i huvudet som... Jag vet inte vad.

Mat. Mat är bra.

Obotlig

Jag kan liksom bara inte låta bli att dö lite smått så fort jag får se en audi a5 coupe komma åkande. Man kan tycka att min hysteri skulle lägga sig lite med tiden men det är nästan som att det bara blir värre och värre. Idag höll jag på att orsaka en lätt krock med en mötande bil bara för att jag inte kunde sluta kolla på den vita döläckra a5:an som åkte bakom mig.

Jag är knäpp. Jag tror att jag har utvecklad nån ny sorts sjukdom.




Save room

Idag var en sådan dag då jag kände att jag behövde unna mig ett glas rött när jag kom hem från jobbet. Vardagslyx.

Den här dagen har varit upp och ner, ner och upp. Bra och mindre bra och i slutändan inte så speciell överhuvudtaget. En sån dag då man bara vill att man ska få det där lilla extra som man hoppas på. Kanske ett missat samtal när man slutar. Sin favoritmat när man kommer hem. Eller en bra film på kvällen. Ni förstår.


Save room for my love
Save room for a moment to be with me


Save a little, save a little for me...






En funky slips

Ibland, eller ganska ofta undrar jag vilka det är som faktiskt orkar ta sig in på min blogg och läsa det som jag kletar ner här. Och finner det intressant och kommer tillbaka dag efter dag. Eller kanske inte nödvändigtvis finner det intressant men som i alla fall inte tycks kunna låta bli att läsa. Jag tar det som någon sorts komplimang.

Fick precis sms av Daniel från dalen. Tydligen är det två tjejer som är intresserade av att bo i lägenheten med mig. Det blir nog bra. Verkar som att arbetsklädseln blir svart i år igen men med en "funky" slips. Läckert.

På tal om arbete ska fröken Ljung provjobba på Havsbadet om några helger. Inför våren. Jag känner mig lite nervös. Fast att jag kan det där med att bära tallrikar och vara ganska trevlig mot gästen. Öppna vinflarror och servera från höger. För det mesta också komma ihåg kvällens meny i huvudet. Det ska nog gå bra. Det kan ju inte gå sämre än att dom tycker att jag är dålig. 

Imorgon ska jag jobba med Fiastina. Fast då ska jag slänga ihop Happy Meals snabbare än någonsin. Inte öppna några vinflarror.

Jag sitter och spanar på junkyard. Inte bra. Finns alldeles för mycket som man vill ha  och alldeles för lite pengar på kontot. Sjukt dålig kombo.


Regn och John Legend. Sjukt bra kombo.



Jag vill jag vill

Jag kan inte få nog av att tänka tillbaka och titta på bilderna från Tobago. Det känns helt overkligt att vi var där. Jag vill åka tillbaka.


Folket. Möt världens bästa Jim, en halvknasig Dexter och lite annat tokigt fölk från ön.



Jag, bilmekarna och en smula burleskt

Idag har jag pimpat Bruno med nya vinterdäck. Jag gled in med alla gubbar tidigt imorse och lyckades le till mig ett däckbyte fast att jag inte hade någon tid utan egentligen bara skulle hämta mina nya däck. Ibland är det ganska gött att vara flicka bland massa pojkar.

Sen har jag som man bör tillbringat eftermiddagen med jobb. På donken. En höstlovsdag. Behöver inte säga så mycket mer kanske. Mycket folk.

Just nu känns Johannas tillvaro ganska bra. Man kan ju inte få allt men jag tänker inte ge upp. Fick dessutom prata lite med Arvid i lördags. Det var längesen men kändes precis som vanligt. Sådant är bra.




Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0