På hemsedal café

Hej alla glada!

I detta nu sitter jag och Ola på hemsedal café och filurar. Vi väntar på dyr klyftpotatis samtidigt som vi snor trådlöst internet. Jag antar att de flesta redan har läst om våra äventyr i resdagboken. Vi har som sagt inte börjat jobba än, det råder lite dubbla bud om huruvida hotellet är öppet nästa vecka eller inte. Imorgon ska vi i alla fall dit klockan sju och träffa prinsen och förmodligen jobba lite. Jag hoppas att vi kommer upp för backen.

Jag är sjukt sugen på att åka bräda, men jag har ingen och jag vet inte hur jag ska lösa det hela. Köpa ny för sjukt mycket  pengar eller hyra och köpa i slutet av säsongen? Vad är bäst. Fasiken jag vet inte. Och ett liftkort som går på ca 3000 kr och då har vi redan fått rabatt. Men det är det värt. Backarna ser underbara ut och jag längtar som en tok.

Jag fick sms av min bror igår, niklas. Han och fia hade lagat middag och jag saknade dom något fantastiskt. Kom snart. Hela familjen.

Jobb imorn som sagt. Läs resdagboken. Där lägger vi upp läckra och mindre fräsiga bilder på oss och andra i vår närhet.

Pöss och smisk från hemsedal!

VI LEVER

Hej alla kæra vænner!

Vi lever!

Efter två dagars bilresa ær vi nu framme i Hemsedal. Det ær regnigt och sju plus. En backe ær øppen. Våran lægenhet ær minimal men vi har pimpat den. Våra grannar ær grymmers. Vi lever just nu i en något førvirrad værld. vI førsøker førstå norska så gott det går. Det hær med internet ær just nu ett litet problem, i detta nu sitter vi på hemsebibliotek och snor deras internet. Vilket vi kommer få gøra ett tag framøver. Tills prinsen hjælper oss och våra lika førvirrade grannar. Vi lever på kakor och bullar som olas mamma har skickat med eftersom maten hær ær æckligt dyr! Vi hoppas att vi kan leva på hotellet snart. 

Læs våran resdagbok. Vi ska uppdatera med bilder sen. Just nu får ni leva med bara text. 

Jag vill skriva så mycket men jag vet inte var jag ska børja. Bra vibbar! Det kænns kalas. Och bilen går bra. En aning smutsig. 

Skarsnuten ær sjukt fint! Værldens længsta backe upp till 1000 meters højd øver havet. Stora panoramafønster och hotellet ær kempefint! 

Vi høres kæra vænner! Vi uppdaterar så ofta vi kan! 

Puss och smisk på er!

 

Ändrade planer

Vi är kvar. Vi har ännu inte lämnat svealand. Vi skulle ha åkt idag men mitt i allt snökaos kom vi fram till att det nog var bäst att vänta tills imorgon och hoppas att vädret är lite snällare då.
 
Det känns knasigt att packa ner sig själv i väskor för sex månaders vistelse i norge. Vad behöver man ha med sig? Det känns ungefär som jag har packat för en vecka i solen fast lite mer av allt och varma skor istället för flippisar. Stickade tröjor och vantar istället för en extra bikini.

Jag funderar över hur jag och Ola ska få plats i bilen. Eller snarare hur all packning ska få plats i bilen. Det känns som jag glömt att packa ner det viktiga. Tur dock att vi ska till ett civiliserat land, och en vad det verkar vara, en ganska civiliserad by med diverse affärer och liknande.

Jag hatar att säga hejdå. Det är jobbigt. Egentligen vill jag bara storgrina när jag tänker på att jag måste lämna la familia, det ljungska tornet, alla vänner, nära och kära. Men som jag har sagt till Ola säkert hundra gånger, inte bara för att övertyga Ola utan även mig själv, vi ska inte till en annan planet. Vi ska bara 74 mil bort. Alla kommer finnas kvar här hemma och vi kommer säkert kunna komma hem och hälsa på mellan alla frukostar och julbord.

Det kommer bli bra. Lika jobbigt som det faktiskt känns att åka lika kul tycker jag att det ska bli när vi rullar in i Hemsedal, ser fjälltopparna, byn. Öppnar dörren till våran minimala lägenhet och ska försöka få plats med allt.

Det kommer bli bra. Kanoners. Jag vet det.

Karin, vi kommer inte glömma bort dig. Vi väntar redan på att du ska komma upp och hälsa på.

Det är dyrt att leva

Fasiken. Det är dyrt att ha bil. Väldigt dyrt. Speciellt om man ska åka runt och lämna in den på massa olika ställen för batteribyte, oljefiltergrejs, däckbyte och annat trevligt. Slantarna bara försvinner och det känns mindre trevligt.

Det känns som om någon har stått i flera timmar och trampat på mitt huvud. Jag känner mig helt mosig. Att gå upp kvart i fem hör inte till min vanliga dygnsrytm och det kändes väldigt kämpigt att släpa sig upp och åka till Akalla klockan halv sex imorse. Specillet när det inte gav någonting, förutom ännu fler kostsamma utgifter.

Jag läste i mitt horoskop att jag skulle ha tur idag? Jag undrar när den kommer?

Jag är inte bitter. Bara trött.

Det går fort nu

Jag förstår inte. Dagarna bara försvinner och jag hinner inte med allt som måste göras. Idag har jag och Ola i alla fall köpt varma skor och svarta läckra brallor att jobba i.

Imorn ska vi befinna oss på saab i akalla klockan 07.00 för att fixa en airbag. Livet är bra roligt.

Jag sa hej då till Desirée idag. Känns konstigt. Jag kommer sakna dig. Men du får komma upp och hälsa på. Och du, det var ju trevligt att få träffa den här Mr J.


Sara# säger:

snart säger inte vi godnatt på msn


Johanna säger:

nee


Jag som inte ens har börjat packa.
Det löser sig.

Nu ni

Idag ska jag och min blivande sambo till ikea. Ola.

Vi ska investera i nödvändiga saker. Billiga saker. Lagom stora saker.

Vi ska till elgiganten och fixa fräsiga prylar och en sväng förbi biltema och köpa nödvändigheter till mitt nya åk.

För om 5 dagar åker vi.

Jag pratade med prinsen igår. Klarblå himmel, strålande sol, vita fjälltoppar och fem minus.

Kan det bli bättre?

"Hey tjejer, vill ni åka med?!"

Jag är precis hemkommen från en mycket trevlig kväll i tre härliga brudars sällskap. Efter att jag agerat hemmafru och lagat mat åt syskon och tillhörande vänner smet jag iväg till Nynäsgården där Ola och två härliga prickar väntade. Vi drack alkoholhaltiga drycker och pratade strunt. Jösses. Nynäs är verkligen en liten håla. Fast att man inte känner varandra så bra har alla någon relation till någon. Malin "Bengan" B var go och glad och Hanna var nog ännu gladare. Om än något desperat.

Vi vandrade hemåt i natten. Jag och Ola som två stora michelinegubbar i våra dunjackor och vita mössor. Jag tyckte att det kunde vara en rolig idé att kila förbi utanför telen och bara kolla läget. Ingen skulle ju känna igen oss i alla fall. I våra stoooora jackor. På långt avstånd hörde jag Jackson five. I want you back. Min låt. Sen fick vi även erbjudandet att åka med i en abonnerad buss. Vi tackade dock nej. Tack men nej tack. Så vi vandrade hemåt. Arm i arm och såg många spännande saker.

Tack för en mycket trevlig kväll. Nästa gång blir i maj när vi kommer hem.

Mums.



haha, på tal om michelinegubbar. Visst är dom fina bror 1 och 2

Smisk ska jag ha

Idag har det som alla vet regnat hela dan och min energi tog slut. Helt plötsligt. Poff. Sådär som den gör vissa dagar.

Igår var jag och min kära far ute på biljakt. Nja, det gick sådär, men vi ger inte upp. Vi ska hitta en perfeeekt racer.

Min plan idag var egentligen att jag skulle bege mig in till storstaden och träffa Desire, äta lite god mat, filura över några glas vin och spana in Rytmusfolk som lyckats på Debaser. Istället hamnade jag i soffan och fick se en annan rytmusare åka ut ur idol. Bittert. Men jag fick dricka dagens med mammsen, och det är ju inte heller fy skam.

Ola som har varit duktig och jobbat ikväll undrade om jag inte skulle hänga på hem till Malin där även Elin befann sig, umgås och snacka gojja. Men icke. Det känns som någon har stuckit hål på mig och jag ligger som en överbliven hög på golvet. 

Sååå. 

Istället har jag roat mig med diverse andra saker. Jag har lyssnat igenom massa gamla goa skivor. Hanson. Mmbop! Lauryn Hill. Mums. Bon jovi. Ohh yees!  Jag och Fia har dansat som tokar. Fia har visat några fräsiga moves. Dessutom har jag glidit runt här hemma som värsta hiphopbruttan. Enligt Fias åsikt dock lite mer rnb.


Fredag vänner.

Vi räknar.

9 dagar kvar.


 

Oh yääs.

MUMS

12 Dagar.

Dagens bild. Vald av mig själv.

Mina damer och herrar, tillåt mig.

"Mr. 100% närvaro"

Blött och torrt

Det ligger massa blöta kläder i tvättmaskinen och det hänger torra som väntar på att bli vikta nere i tvättstugan. Men jag orkar inte. Gaah jag orkar verkligen inte. Jag hatar att tvätta. Jag hatar allt som har med tvätt att göra. Hänga, vika, stryka. Förutom att det blir rent då. Det är ju ganska trevligt. Men jag hatar att jag måste sysselsätta mig med tvätten i ett antal timmar om dagen när jag går här hemma och skruttar. Vilken tur Ola att vi bara är två i norge. Och att vi bara tvättar vår egen tvätt.

Stackars mig. Stackars stackars mig som kan tvätta och får rena kläder. Det är verkligen så synd om mig.

Ikväll är det dags för första inomhusträningen. Hua. Det kommer bli jobbigt. Men väldigt trevligt att få umgås och springa av sig lite igen. Jag har Hemsedal 08/09 som mål istället för beach 09. Det är för avlägset. Men snart är vi där.




Japp. Vi finns överallt. Där ni minst anar det. På NK till exempel.

Vi får ju inte glömma

Nedräkningen.

13 dagar kvar.


Och på Olas begäran. Dagens bild.


En grå tisdag

Just nu känns inte mitt liv så innehållsrikt. Jag gör inte så mycket på dagarna. Försöker få dagen att gå och sysselsätter mig så gott jag kan. Tur att Olas liv är ungefär lika händelserikt. Även om hon ibland har lite viktigare saker för sig än vad jag har. Till exempel att jobba. Annars brukar vi underhålla varandra. Bullbak. Promenader med djuret. Små utflykter ner på stan där vi hälsar på vår vän som är duktig och jobbar. Marie. Och annat trevligt.

Det känns som att min viktigaste uppgift i tillvaron just nu är att skjutsa runt alla nära och kära till vart de nu behagar att åka. Kvarnängen är det mest populära resmålet. Dit åker jag ibland fyra gånger om dagen. Om jag har tur. Annars är filmkedjan poppis hos min bror, och min personliga favorit, Kvantum. Uhää. Förra veckan tror jag att vi var där varje dag. Usch finns det något värre ställe än kvantum? Jag tror inte det. Jo det skulle vara systemet.

Jag sitter här med mitt yogite. Det smakar lakrits och kryddigt? En konstig blandning, jag vet, men det är gott. Förmodligen är det det som gör att jag just nu sitter och funderar på helknasiga saker. Jag kollade på Boston tea party igår. Spännande det där. Jorden kommer att gå under. Fast det visste vi väl redan? Jag och Ola ska köpa med oss Bobs jordgubbssaft till norge. Det får vi inte glömma Ola.

Min jacka är tillbaka i min ägo och jag använder den flitigt. Dock påminner den ständigt om någonting annat. Jobbigt det där.  


Marie och Ola, dags att ut och röra på benen idag igen! Tid och plats? Reflex den här gången kanske?

En bullbakardag

Idag har jag och Olala bakat bullar. Alltså finns det något som vi inte är bra på Ola? Bullarna blev självklart perfekta och grymt mumsiga.




14 dagar kvar.

Har ni fest eller!?

Så vi överlevde ännu en helg. Tänka sig.

Fotbollsmiddag med härliga och knasiga fotbollsmänniskor på Old Bell slutade i ett enda stort kalas med dans. Till schlager. Jag fick dricka shots ur mitt fina pris och Räkan som kunde rabbla hela Old Bells gatuadresser gled runt och stekte med sitt pris "Herr 100% närvaro". Det dracks drinkar och vin och alla var glada och förfriskade.  

Jag trillde in genom dörren runt fyra snåret efter en mycket trevlig promenad hem med Janni och Lottie i regnet. 

Jag förstår inte riktigt hur jag ska klara mig utan fotbollen och allt som hör till under min norgevistelse. Men det får lösa sig. 

15 dagar kvar.

 

Gamla Nifarens hederspris

PLANENS DROTTNING


 som utdelas till årets damspelare


"En riktigt bra kamrat som är viktig för laget både på och utanför planen. Sprider glädje och kunnande samt att hon under året tagit ett stort steg framåt i sitt fotbollsutövande. Hennes spel på mitten av mittfältet har varit väldigt värdefullt och har inneburit en ökad harmoni för laget."


Jag är kempeglad!!  Tänk att jag fick vinna ett pris!

Längtan efter rosé

Jag och Desireé sitter och tänker tillbaka på sommaren. Dessa få månader om året då det är varmt och skönt. När man kan sitta uppe hela nätterna och dricka vin på balkongen i trevliga vänners sällskap med en filt. Prata strunt. Eller när man kan gå hem i kjol utan att frysa och det aldrig blir riktigt mörkt. Tänk om vi kunde spola tillbaka tiden till den där julikvällen. När allt bara var så bra. Helt jäkla perfekt.

Det är helt tokigt att jag sitter och funderar på det nu när jag om två veckort ska åka till snö och kyla.

Men ibland längtar man bara tillbaka.



Galet pepp och ett frågetecken mindre

Nedräkning. 17 dagar.

Min och Olas blivande chef har ett väldigt spännande namn. Därför kallar vi honom för Prinsen. Vi har redan nu märkt att Prinsen har en dålig ovana. Han är otroligt dålig på att svara på mail och informera. Vilket i sin tur gör att jag och Ola vandrar omkring som mer eller mindre levande frågetecken. Mer än vanligt alltså.

Idag sms:ade jag den kära Prinsen i hopp om att han kanske kunde svara på några förvirrade frågor. Hör och häpna. Han svarade. Det visade sig att jag och Ola inte kommer ha en aning om hur lägenheten ser ut när vi kommer dit men att den finns tillgänglig redan nu så vi kan åka imorgon om vi skulle vilja det. Ni kan andas ut kära vänner. Vi ska inte lämna er riktigt än. Bilfrågan är inte riktigt löst än och vi måste en sväng till ikea och fixa lite nödvändiga prylar. Men sen. Sen sticker vi. Om cirkus 17 dagar.

Min positiva bror tror att vi kommer komma hem efter en vecka. Han kan ju ta sig i sin lilla rumpa. Bara för att han skulle ge upp efter tre dagar.  

Räkfrossa med Margareta

Min mamma har haft partaj här hemma i det ljunska huset. Trevliga prickar har varit här och mumsat räkor och druckit bubbel och vin. Skrattat och fnissat. Sjungit och dansat till "jag vill vara din Margareta"

Jag och Karin har pratat om hur vi ska leva som pensionärer. För något år sen kom vi på det ultimata. Vi ska bosätta oss i Miami. Bara dricka GT's hela dagarna, ha turkosa och rosa kläder och blå mascara. Jag ska vara så söndersolad och så brun att jag ser ut som ett russin. Så måste man ju bara ha en fräsig golfskärm också, en såndär stor och bred. Sen kan vi sitta där på vår terass ut mot strandpromenaden eller havet och titta på unga pojkar i badshorts och drömma oss tillbaka till gamla goda tider. Ola du får också vara med. Men du skulle nog passa bäst i grön mascara. Fast vi kom ju fram till idag att jag inte fattar dina mascaraproblem. Det där löser sig. Det viktigaste är Miami, GT's, russinhud och badshorts på unga pojkar. Och att det är vi såklart.





Ikväll saknar jag Karin lite extra mycket.

Kom hem.

En nedräkning i bloggen

Ola tycker att jag ska ha en norge-nedräkning här i bloggen. Olas önskan är min lag.

Så kära vänner.

18 dagar idag.

Och nu då?

Jag spanar på bilar på blocket. Det känns knasigt. Ska jag köpa bil? Japp. Tänk för att jag ska det.  

Dagarna lyckas bara försvinna. Hokus pokus så var ännu en dag borta, och vad händer? Ingenting egentligen. Det är bara en lååång väntan. Som snart är över. Okej den är inte så lång. Japp "King", vem du nu är, vi ska åka. Och inte tänker vi komma hem heller.

Jodå. Men inte på ett bra tag. Först när vi har tröttnat på snö, afterski och söta norska pojkar. Ungefär i maj. 

 

Vi räknar dagarna

Tre veckor. Tjugo dagar. Cirkus.

Sen åker vi. Jag och Ola.

Mot nya äventyr. I Hemsedal.

Och jag känner på mig att det kommer bli så sjukt bra.

Så kan det gå

Vi måste reda ut lite saker. Vi tillsammans. Jag och ni som läser denna utsökta blogg, och så ni som träffade mig i lördagsnatt i vimlet. För det första så var min tanke god från början. På halloween får man klä ut sig och jag kände hur pudelrockaren i mig bara ville fram. Ungefär som Marie kände att hon bara var tvungen att vara katt. Men någonstans på vägen, mitt i min förvandling till pudelrockare tog inspirationen slut. Rekvisitan ville inte infinna sig. Jag hade ju håret, men inte så mycket mer. Jag försökte ändå slutföra det någorlunda genom att i alla fall försöka vara lite rockig. Sönderklippt t-shirt och alldeles för tajt och kort kjol. Snusnäsduk och kanske lite för lite svartmålade ögon. Olas kommentar var "Jag trodde aldrig att jag skulle se dig såhär på telegrafen". Vet ni. Det trodde inte jag heller. Det bästa var dock att jag brydde mig inte ett dugg. Tydligen gick mitt stora hår och svarta sönderklippta kläder hem hos vissa ändå. Hos ganska många faktiskt. Och jag kände mig faktiskt både ganska rockig och snygg. Så det så.

Jag vill heller inte att någon tror att herr sääf, jag vet, jag borde inte nämna hans namn, men nu gör jag det, och jag hade tänkt ha efterfest själva. Icke sa nicke. Vi hade bestämt att eftersom det var ganska exakt ett år sedan på dagen sedan vi var på efterfest hos honom senast var det dags att ha en ny. Men som vanligt tappade alla bort varandra i den stora massan och vem vet vad som hände med den efterfesten. Den uteblev.


Så. Nu hoppas jag att vi förstår varandra lite bättre.

För vidare frågor angående sönderklippta tröjor och korta kjolar, eller efterfestfixaren S ber jag er kontakta min hemliga assistent. Hon, han, den eller det kan svara på alla era frågor.

En sen natt

Jag är helt förvirrad. Jag vet inte om det beror på allt vin eller omgivningen. Förmodligen en kombination.

Jag snurrade runt stängerna på via. Jag har inte gjort det sedan jag var cirkus tio år. Dom gröna vid övergångstället.  Ni viabarn vet vad jag menar. Jag slog inte i huvudet. Pluspoäng till mig. Sääf lovade efterfest och här sitter jag. Svartsminkad och rockig. Japp. Precis så. DU skulle bara veta vad du missar. Såhär på halloween blir jag dissad. Totalt dissad. Tänk på någon annan du. Någon speciell.

Jag vet att jag borde sova. Imorn kommer jag förmodligen vilja glömma allt. Som vanligt. Ett återkommande fenomen.

Ikväll har jag fått veta så mycket spännande. Ni skulle bara veta. Jag skulle kunna skriva en smaskig artikel här i bloggen, men för min egen skull och anrdras lovar jag att vara tyst. Jättetyst. Men jösses vad folk är spännande. Nynäsfolk, speciellt.

Jag hade blivit lovad köttbullar och vin. Men icke.

Dags att sova. Sova och glömma. Bäst så.

Pöss och smisk. Som vi säger här i det ljungska tornet.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0