Sex and the Nynäshamn

Jag har en fallenhet för bloggande när natten smyger sig på. Jag har precis plöjt igenom ett antal Sex and the city avsnitt och förmodligen blev jag lite skrivsjuk av Carries ständiga filosoferande kring livet och allt som det har att erbjuda. Inte för att jag på långa vägar kan mäta mig med "Carrie-standard". Men ibland skulle man kanske vilja göra det. Man kan ju i alla fall låtsas. Blunda och låtsas att man är Carrie och har en alldeles egen Mr Big mitt på manhattan. Jag har i alla fall lockar. Inte Carrielockar men dom duger fint dom jag har.  

Ibland funderar jag på om man förtjänar saker. Bra och dåliga. Jag tror att det finns en mening med allt. För det mesta i alla fall. Veckan som gått har jag upplevt båda delarna.

Jag har under veckan som gått upptäckt att min drömman jobbar i samma gråa tråkiga kontorsbyggnad som jag gör. En vacker dag, i tisdags, satt han bara där. Med något som såg ut som en flickvän som han var mycket förtjust i. Men jag är inte bitter. Ögongodis funkar för mig. Egentligen vet jag inte om jag tror på det där fina pratet om att det finns någon för alla. Måste man egentligen hitta den rätta och leva lyckliga livet ut? Ola skickade ett tänkvärt sms häromdan. "Kommer vi någonsin hitta realistiska pojkvänner" Det kan man verkligen undra. Men jag säger som Desirées mamma så vist lärt oss, man ska passa på att smaka på smörgåsbordet. Det är precis vad jag gör och vad jag tänker fortsätta med en bra tid framöver.

Jag har även kommit fram till att jag för allt i världen inte skulle vilja byta bort min längd som jag så många gånger velat göra förut. Det är snyggt att vara lång och en vacker dag ska jag ta på mig mina "åttacentimetersklackar" som står i garderoben och väntar.

Jag har insett att det snart är ett år sen jag tog studenten. Det känns konstigt. Mer som en månad än ett år. Tiden går fort när man har roligt. Eller när man blir äldre? 20 år och gammal? Jösses. Idag var jag på systemet. Härligt det här med frihet.
 
Jag ser fram emot morgondagen. Jag ska göra saker som ger vuxenpoäng. Bland annat förgylla städdagen här på gatan med min närvaro. Dra upp lite ogräs i sandlådan som jag annars så ofta leker i.

Jag ser fram emot vår cocktailkväll imorgon. Det kommer bli gott och fint.

Carrie-standard. Nja.

Men inte helt åt skogen.

Trollunge

Nu ser jag ut som ett troll. Ett Krulligt sådant. Massor utav lockar.

Mr Big Stuff.

Heja Camilla

Jag vet att det mesta som skrivs här på min blogg handlar om fotboll. Fotboll och lite mer fotboll. Det kan bero på att mitt liv just nu kretsar kring fotboll. Träningar. Matcher och ännu mer träningar. Jag har alltid träningsvärk nånstans och är konstant trött. Jag skulle vilja vila lite.

Jag träffade en kär god vän på bussen idag. Alltid trevligt med sällskap och att få prata av sig lite. Även om jag nog var ganska bitter. Som vanligt. Trevligt var det i alla fall.

Min arm gör fruktansvärt ont och min kropp skriker efter sömn. Men imorn när jag kommer hem kommer jag vara som en ny människa efter mitt besök på Toni & Guy. Det ska bli skönt.



Mums.

Pekfingervals

Jag dansar pekfingerdansen över tangentbordet ikväll. Min högerarm skakar. Vi har slagits idag på fysen och det känns. Karate/judo. Sparkar och slag. Brottning. Med och utan skydd. Mycket slag. Massor utav slag. Det känns skönt att få slå av sig lite. Man behöver det. Ibland är det skönt att bli så trött att man varken orkar eller kan tänka.

Marie du är min pärla. Du är min andra lillasyster. Du vet att jag alltid finns här. Även när vi inte slåss på träningarna eller nakenchockar i duschen. Om du vill prata om svampplockning eller vad somhelst.

Och Bra back. Se till att bli bra i foten nu. Det är inte samma sak utan dig. Du är saknad. Jag kan inte behärska mig och gör självmål. Jag hoppas du förstår allvaret i det här? Marie hade ingen att göra handskakningen med. Kort och gott. Bli bra. Kom tillbaka.

Mina dagar på jobbet är räknade. Snart slutar jag i stan. Känns både bra och tråkigt. Skönt att slippa pendla. Tråkigt eftersom jag kommer sakna många härliga människor. Men man får inte fastna. Jag tror att det är farligt. Jag har varit fast för länge. Nu är det slut med det.

Dags att få några timmars sömn. Vila upp musklerna.
 
Ett muskelpaket det är precis vad jag är det. Ni skulle bara veta.

Ohh ja.

Diverse händelser

Tiden går fort och jag hinner inte med att blogga. Tiden ägnas åt viktiga saker. Så som jobb och träningar. Pengar vill man ju ha och även om jag gav upp i julas så triggas jag fortfarande lite av beach 08. Dessutom är ju Hempas fys och kvarnängsbacken otroligt mysiga. Nu när jag dessutom har mitt snygga rosa hårband med fjärilar på kan inget stoppa mig. Vem kan motstå snygga benmuskler?

Igår gjorde jag självmål. Jag vet inte varför jag delar med mig av det här i bloggen och låter er alla vara lite skadeglada och skratta åt mig, men självmål gjorde jag. Nickmål på hörna. Jäklarns. Mitt första nickmål som mittback och fotbollsproffs. Jag bröt ihop och skulle sluta spela fotboll. Mangan och "Morsan" fick peppa mig på sidan när jag vägrade fortsätta spela. Nu känns det bättre. Varför bryta ihop för en sån sak. Man kan ju inte alltid vara bäst.

Min mamma inspirerade mig häromdagen. Hon hade fyndat en spontan liten present till mig. En bok om Bali. Hon hade skrivit en liten lapp också. "Sluta aldrig drömma". Jag tänker aldrig sluta drömma. Jag vill surfa. Även om man inte kan bo på Ritz och få nybäddat varje dag. Även om min pappa tror att jag är för bekväm för att tälta. Jag tänker inte sluta drömma. Jag vill surfa på Bali. Även om jag måste tälta.

Jag försöker planera mitt liv. Men just nu känns det bara förvirrat. Jag vill göra så mycket men orkar inte tänka mer än en dag framåt. Det här med framförhållning har aldrig varit min grej. Ta dagen som den kommer är kanske inte heller min stora livsfilosofi eftersom jag har börjat inse att om man inte tar tag i saker själv så händer inget. Man är sin egen lyckas smed. Jag måste bara komma på hur mitt hantverk ska bli. Just nu är det en stor klump med något som liknar Bali i mitten. Spännande. Det kan nog bara sluta bra.

Jag känner att bra tider väntar. Mycket spännande händer nu när sommaren snart är här. Jag tänker vara spontan och impulsiv. Försöka i alla fall. Göra mysiga saker med mysiga människor.


Jag känner mig glad i magen.

jag också!

Jaaaaaag vill också gästblogga! Yes box! Så jäkla bra!

hej då

Erica Queenen gästbloggar

ja men tjena!
idag firar vi stringstrumpans 20 års dag.  bättre sent än aldrig brukar man ju säga.
för att sammanfatta kvällen kan man säga att den har bjudit på alla sorts godheter man kan tänka sig.
allt från god äppelpaj till extremt trevligt sällskap. nu spelas like a virgin o man hör hur folk riktigt släpper loss o blir helt galna. detta inläggg vill jag tillgängna Johnna som är typ den coolaste människa som går i ett par skor.
tack´för alla stunder i bastun, tack för gotland, tack för allt du ständigt bjuder på.

SUPER STRINGS NR ONE.

du är speciell o vi diggar dig så stenhårt, du förgylller alla våra dagar o gör dom unika.
utan dig vore världen uttråkad o ensam, något skulle saknas. SÅ TACKAR LJUNGEN.

over and out / the queen

Gammal och grå

Jag känner mig som vanligt. Inte speciellt mycket äldre. Inte märkbart mycket rynkigare. Enstaka rynkor kanske har letat sig fram men isåfall låtsas jag att dom inte finns. Det måste vart en sådan osynlig rynka som hon i kassan på systemet såg när hon inte frågade mig om leg. Bra eller dåligt? Ser jag redan så gammal ut? Vad vet jag.

Jag hade en underbar dag och jag fick massor av fina sms och grattande i olika former. Tack snälla.

För övrigt har jag inhandlat ännu en skiva till samlingen. Jason Mraz. Jag kan inte låta bli. Idag ägnade jag fyrtio minuter bläddrandes bland skivorna på Åhléns medan jag väntade på min far. Börjar man kika måste man köpa en.

Jag ser fram emot helgen. Den kommer bli mysig. Jag ska storhandla. På systemet.

Min sista dag

Måndagen den 12 maj. Måndagen då jag lever min sista dag som tonåring. Nu är det slut på alla bortförklaringar. Nu kan man inte längre skylla på att man är tonåring. Är det nu man ska bli vuxen? Jag hade nog tänkt vänta ett tag.
Ett bra tag.

Jag trivs verkligen på jobbet. Jag älskar doften från alla olika tesorter och nymalda kaffebönor. Jag tycker att det är mysigt att småprata lite med tanterna samtidigt som dom köper massor av choklad och servetter med blommotiv. Jag är fortfarande sämst på att slå in paket men kassan känns bra. Jag börjar hitta alla knappar nu. Höganäs. Orrefors. Kosta boda. Sia. Lexington. Kaffe. Te. Godis. Övrigt. Och mycket mer.  Det känns bra.

Jag kommer förmodligen inte hinna kleta ner några fler rader idag så det här får bli sista inlägget innan jag börjar mitt nya seriösa och vuxna liv som tjugoåring. Lite skräckinjagande. Lite spännande. 


Ring ut det gamla. Och ring in det nya.  


"Inget är mer värdefullt än denna dag"  - Johan Wolfgang von Goethe

Lycka

Solen skiner. Det är varmt. Jag har precis druckit upp mitt andra glas champagne. Röd champagne. Det känns lyxigt. Det känns som sommar. Huset är fullt med middagsgäster och sorlet från mycket viktiga samtalsämnen på balkongen blandas med underbar jazz från stereon. Jag känner mig lycklig. Lite salongsberusad av det röda bubblet och lycklig. Nöjd. Nöjd med mig själv. Nöjd med livet. 

Den här veckan har jag enabrt gjort saker som får mig att må bra. Jag känner att sommaren är på väg vilket får mig att bara vilja njuta. Slappna av. Och det är precis det jag har gjort. På olika sätt. I olika miljöer. Med olika människor.  

I onsdags avnjöt jag en underbar middag inne i stan med Desireé. Vi såg många bakåtkammade frisyrer och drack massor av vin och öl. Desireé tyckte att jag såg ut precis som den trendiga bloggaren jag är och Desireé var min otroligt piffiga journalist.

Lika underbart hade jag det igår när jag  och Ola tillbringade kvällen på zanzibar drickandes gott vin. I solen och värmen. Spanandes på snygga människor. Det är då livet är som underbarast. När man bara är. När man gör sådant som får en att må bra. Vin och trevligt sällskap får mig att må bra. Då mår jag som bäst.

Idag känner jag bara lycka. Massor utav värme. Massor utav njutning.

Lycka.




 

Nakenchock

I mitt förra inlägg utlovade jag livebevis för alla som ville se våra beach 08 resultat. Livebevisen skulle finnas att se uppe på IP. Speciellt utvalda dagar. En kär liten gosse lyckades leta sig rätt och fick nog se mer än vad han egentligen hade tänkt. Jag vill inte hänga ut någon stackare här i bloggen. Varken offret eller åskådaren. Men nakenchock. Nakenchock kära vänner och trogna bloggläsare. Men inga lovahandles.

Jag har lyckats få i mig tre espresso under eftermiddagen. Jag hade hoppats på en sprudlande pigg känsla. Jag känner mig dock tyvärr som vanligt. Ingen effekt.

Oskimon. Klart att jag kommer ihåg dig. Men du verkar ha glömt bort att uppdatera bloggen på länge? Jag väntar med spänning.


Sunshine. Moonlight. Good times. Boogie.


Flipp eller flopp? Flippflopp.

Jag har disco. För mig själv. Jackson five tema. Men alla som vill är välkomna. Det blir lite roligare om man är fler. Typ. Mycket kan man säga om Michael Jackson med en sak kan han i alla fall. Musik. Musik som man vill dansa till. Musik som man blir underbart glad av. Mums.

Idag sken solen och jag och trevligt sällskap gick runt ringvägen. Det är långt men jösses vad man hinner prata om mycket. Uppleva mycket. Framförallt se mycket. Så kan det vara. Hallonpaj på Olas framsida är också ganska mysigt. Och så var det dethär med beach08. "My boyfriend went to london...."?


Jag jobbar på det. Hempafysintroduktion imorgon. Kan det bli annat än vältränat? Eller mer än vad det redan är menar jag såklart. Inga lovehandles här inte. Absoluuteely nått. Livebevis finns att se uppe i omklädningsrummen på IP. Dock endast speciellt utvalda dagar.

Good. Times. Boogie.

Jag känner att det här kan flippa vilken sekund somhelst så det kanske är bäst att börja avrunda. Samtidigt har jag lust att avslöja massor av smaskiga hemlisar eller skriva om massa knasiga saker som just nu snurrar runt på min insida. Dock är det nog bäst att avstå eftersom det skulle sabba min hemliga och coola image.

I. Want. You. Back.

Ny vecka nya möjligheter. Dags att återigen smaka av smörgåsbordet och njuta. Smaka på lite av varje.


...och runt ringvägen...eller..?


Easy as.

A.B.C


Mysdag

En bra dag. Massor av mys. Jobbmys. Shoppingmys. Bilmys. Matmys. Vinmys. Hamburgemys. Promenadmys.

Ibland behöver man en mysig dag.

Ida har skickat en (1) mysig låt. Jackson five. ABC. Sånt är också mys.

Mr Big Stuff.

Bra musik kära vänner. Bra musik finns det gott om. Bra musik är något som jag uppskattar. Bra musik är bra. Gör en glad. Bra musik får en att vilja dansa. Bra musik framkallar saker. Känslor.

Min far har lärt mig att lyssna på musik. Bra musik. Hans skivsamling består av  bara bra musik. Jazz. Soul. Pop. Rock. Allt. Mina vänner förstår inte alltid min musiksmak. Men den är bra. Den är inspirerad av min far. Jag är glad att han har lärt mig att lyssna på riktig musik. Annars skulle jag förmodligen bara lyssna på topplistan på The voice. Vilket känns skönt att jag inte gör. Lagom är bäst. Blandat är bra.

Van Morrisons skiva a night in san franscisco. Det är bra. Den på hög volym, en sommarkväll på balkongen med ett glas vin. Filosoferandes. Underbart. Eller Diana Krall. Love scenes. En höstkväll med en kopp te.

Musik i mitt hjärta.



Mr big stuff. Who do you think you are?

En blogg att komma ihåg

Tack Jänni och Ola. Fina ord. Det är inte alla som får chansen att gästblogga hos stringstrumpan. Det känns skönt att ni utnyttjade tiden och bloggen väl. Väl valda ord. Fint formulerade meningar. Janni alla vill läsa det du skriver.

Det är något speciellt med att blogga på natten. Det blir mer spännande då. Det är mer okej att skriva lite utsvävande då. Som mitt osammanhängande inlägg om stureplan får någon helg sen. Ibland blir det så. I onyktert tillstånd är det nästan oundvikligt. Men visst blir det alltid bäst då.

Jag är så glad. Jag har haft en helt underbar dag. Jag har jobbat. Observera. Jag har jobbat på mitt nya jobb. Det är en stor befrielse. Jag slipper åka in till storstaden. Jag kan knalla ner på stan på tio minuter istället för långa tågresor. Jag får sälja fina glas. Muggar. Lexingtonkläder och masasor utav te. Jag får även spana på nynäskändisar istället för att äta lunch i närheten av riktiga kändisar. Men det känns fint. Det kommer bli perfekt.

Mina middagsgäster har lämnat efter sig massor av disk. Massor. Jag äter överbliven klyftpotatis och filurar över hur mysigt vi har det tillsammans. Hur glad jag är att jag har massor av söta och underbara vänner i min närhet som helt frivilligt vill komma och socialisera med mig och till och med finna det trevligt. Jag är så glad att jag har er.
Klyftpotatisen har lagt sig fint i magen. Som en liten topp på allt annat jag hunnit stoppa i mig ikväll. Tänk vad mat är gott när man kommer hem sent. När man egentligen inte ska äta den. Det är då den är som godast. Gärna med mycket sås. 

Imorn kommer våran saknade Karin hem. Det har varit många långa tio dagar. Det känns som du missat massor av spännande och mysiga saker. Det har du också.  Massor. Men vi kommer glatt berätta för dig. Även om du inte vill höra eller veta. Vi vill.

Min mage känns full och det är nog dags att börja dra sig tillbaka.

Som en boll kommer jag tillbaks till dig.

På en pytteliten bostadsyta.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0