En riktigt dålig dag

Två sjuka på jobbet. En hemsk lunch som höll i sig i princip hela dagen och som sen förvandlades till en hemsk kväll med massa köer. Olycka med tåget på väg hem mitt i ingenstans, hemfosa. Polisbilar, ambulanser, brandbilar och allt annat som blinkar blått. Kom hem tjugo över elva istället för halv tio. Kul.

Jag fryser och är trött.

Jobbar imorgon också. Men är ledig i helgen. Dom har redan frågat två gånger om jag kan jobba. Men jag vägrar. Min första lediga helg i september.

Jag längtar tills vi ligger på stranden Anna.







Klump

Jisses vilken klump jag har i min mage. Världens största mega klump. Jag har mailat Robban uppe i hemse.

Jag insåg att det inte spelar någon roll hur mycket jag vrider och vänder på det. Åker jag dit är klumpen i magen där för att jag är lite smått vettskrämd. Åker jag inte växer sig klumpen i magen ännu större för jag vet att jag kommer sakna det som tusan. Det är bara att välja, klump eller klump.

Jag har väntat på att någon i min närhet skulle säga de rätta orden som tillslut fick mig att ta rätt beslut. Mamma sa att hon inte kunde hjälpa mig så mycket mer. Beslutet ligger i slutändan ändå hos mig. Pappa sa att man blir äldre, inser att man inte alltid kan vara beroende av andra och att det kanske är dags att stå på egna ben. Någonstans där bestämde jag mig. 

Om det är rätt, det vette tusan. 

Få se... sa jag att jag har världens största klump i magen?. 

John Chris och läckra brudar

Efter många försök lyckades jag och Marie idag hitta lite tid och hann med en lång lunch och en härlig eftermiddagsfika.

Det är skönt med människor som man inte behöver träffa dagligen för att känna att det känns bekvämt när man väl träffas. Marie är en sån människa. Hon bara är och det är väldigt skönt. Hon är öppen, pratar och bjuder på sig själv. Jag hoppas att hon tycker ungefär likadant om mig.

Vi satt och spanade ut genom fönstret på John Chris och försökte hitta lite snygga människor. Vi insåg ganska snabbt att det finns så mycket mer snygga tjejer än killar. Heja brudar. Ni är läckra. 

Jag försökte även få Maries hjälp med min vinter/hemsedal beslutsångest. Jag kan inte bestämma mig. Jag vet inte vad jag går och väntar på. Bättre tider? Jag får nog inse att dom jag vill ha med mig inte tänker följa med. Dessutom måste jag nog byta ut favoritliften, holdeskarsheisen. För det kommer absolut inte vara samma sak. Jag brukar tycka om förändring och nya saker. Men just nu känns det faktiskt bara väldigt jobbigt. 

Vad hände med att Herman och Arvid skulle lära mig att jobba i en bar på riktigt. Tack pojkar.   

Jepp

Ibland kan det vara jobbigt när den man saknar kanske inte saknar en tillbaka.

Sån ja. Akkurat.

Det där med att gå och lägga sig i tid.

Fasiken vad jag har stängningspass.

Jag är trött. Efter en hel helg med jobb, jobbar vi imorn igen.

Nästa helg ska jag vara ledig.

Punkt.

Det bästa just nu

Jag har absolut ingen bra inledning på det här inlägget för jag känner redan nu att det här inlägget inte kommer hänga ihop på något sätt.

Då är alltid punktform bra.

 

  • Idag har jag jobbat som en liten tok. Tillsammans med fina Fia för första gången. Lönelördag på donken i haningecentrum... behöver jag säga mer?
  • Det skulle vara ansiktsmålning för barnen. Vem tror ni fick måla alla barn till indianer? "Men vi tänkte att det passade dig perfekt Johanna, du är ju alltid så glad" Och då får man måla barn till indianer?
  • Just nu dricker jag cosmos och lyssnar på Bo kaspers. Kan låta tantigt och töntigt men jag gillart.
  • Igår rejsade jag och brudarna in till ikea för att handla nödvändiga och onödiga saker. Jag tror att jag börjar bli allergisk mot ikea. Som alla pappor och pojkar. Men billiga köttbullar det har dom allt.
  • Idag träffade jag en mycket gammal vän. Robin. Han tyckte att det var dags för en fika. Jag kan inte annat än hålla med.
  • Jag har världens beslutsångest över vintern och det blir inte bättre av att tiden går alldeles för fort.
  • Jag skulle egentligen vilja vara nere hos Ola i västervik och dricka mumsig riesling än att jobba min tredje helg i rad.
  • Eller med Anna, Arvid och Aksel i glaskow och dricka fernet, för jag tror att det är precis det ni gör.
  • Andreas tycker att det kommer bli tomt utan mig. Det känns fint.
  • Jag och Anna åker snart till västindien. Två veckor kvar. Sen ligger vi där på stranden och göttar oss. Jag tror att det kommer bli fantastiskt.
  • Anna, din turkosa kristallkrona finns i ny och modern version på ikea. Jag tog en bild.
  • Imorgon jobbar jag igen. Det som dock känns skönt är att jag är så otroligt nöjd med mig själv varje gång jag överlever ett pass på donken. Både psykiskt och fysiskt.
  • "Heppy mill...med äpell saft och morott.." Underbart.
  • Nu tänker jag somna på soffan...




Önskelista

Idag trillade DIweekend ner i brevlådan. Det var ett helt uppslag om Audi a7 sportback. Man skulle väl kunna säga att den numera ligger på min "Audi-önskelista".  

Varje gång jag går ut till Bruno hoppas jag dock att han ska ha förvandlats till min a5:a. Min svarta.  Som jag måste äga om så bara för en dag i mitt liv. Så det så.




KulKorv del 2

På riktigt. Kulkorv. Jag tog två snygga bilder igår. Döäckligt ser det ut.




KulKorv

Det blev en bra dag med mammsen inne i stan.

Den slutade ännu bättre när jag idag för första gången fick syn på såkallade Kulkorvar på ica. Jag har aldrig sett äckligare korvar. Runda små snuttar. Fy fasiken. 

Jag var tvungen att skratta och mamma fick säga åt mig att lugna ner mig.

Men på riktigt. KulKorvar.  

"Passar utmärkt i grytor" 

Eller inte alls kanske.  

Smarties överallt.

Jag började dagen med att komma en timme försent till jobbet. Sen spillde jag ut ungefär tusen små smartisgodisar bakom kassan. Heja. Johanna.

Många fina färger blev det i alla fall.

Sen ville jag peta ut ögonen på jobbiga tonårsbarn som kommer och dricker vatten och bara sitter ivägen. Stanna hemma och drick vatten.

Mitt under allt detta spektakel lyckades några underbara hantverkare skära av en ledning. Lika med. Inga fungerande grillar. Inga fungerande fläktar. Inga fungerande fritöser. Inget fungerande alls. Vi hade stängt mitt under lunchen. Åh det var underbart att se förvånade människor trycka sina näsor mot våra stänga dörrar och fråga varför vi hade stängt. Där stog jag i min rutiga skjorta och var glad påjobbet. Precis som man ska. Mer sånt.

Imorgon är jag ledig. Fint ska det bli. Jag och mamma ska ha kvalitétstid.

Mm.

Var det bra så?

Äter ni här?

Gaaah!.

Jag blir tokig. Men jag tänker att det är för en kort period. En kort kort. Lite drygt två veckor kvar till västindien med Anna och sen blir det nya äventyr i norge. Jag kan inte låta bli att spana på en ny bräda fast att jag vet att nya vinterdäck ska köpas före. Extra pass. Heja.

Idag sa en helt främmande man till mig att jag var vacker. Jag kände mig mest donkensvettig och ofräsch.

Men som ni alla vet. Alla egokickar är bra kickar.

Jobb imorn. Stängning.

Lööövly.

Utkast: Sept. 18, 2010

Jag är trött. Jag är jättetrött. Jag är verkligen jättetrött. Fy fasiken vilken lördag på donken.

Jobb imorn igen. Yey.

Den 25:e kommer jag få min första svenska lön på väldigt länge.

Känns lite tråkigt att sitta här när jag vet att gänget i lund partajar och svänger sina lurviga. Ola och Linnéa dricker vin i weestervik. Här sitter jag.

Jag tänker tillbaka och saknar

Fasiken. Jag saknar Hemse. Massor. Jag saknar till och med Skarsnuten. Fast att jag vet att jag kommer hata det efter några veckor. Vad är det då som gör att jag vill att sätta mig i bilen nu på direkten och bara åka dit? Först vill jag åka på en liten sverigeturné och plocka med mig lite människor. 

Egentligen skulle jag vilja göra om första säsongen men ha med alla underbara människor från andra säsongen också. Det där lät tokigt. Kan inte alla bara komma tillbaka så att vi kan mysa och vara som en stor familj igen.

 





 

Tomt hus

Anna och Arvid lämnade mig igår. Men vilka mysiga dagar vi hade. Vi gjorde inte så mycket, men vad kan man göra i den här lilla hålan? Vi lagade världens bästa middag åt La Familia, eller Anna och Arvid lagade mest. Oxfilé. Mitt i veckan. Vi har druckit massor av gott vin. Öl. Spelat sällskapsspel och bara myst. Min mamma tycker att ni är fantastiska och vill att ni snart kommer tillbaka. Det vill jag också.

Det känns jobbigt att erat äventyr fortsätter ner till Lund, till resten av gänget och att jag måste stanna hemma. Och jobba. Hela helgen. Jättekul. Men jag hoppas att ni tänker lite på mig. Jag är ju trots allt eran "Jerry". Och ni mina favoritas. Hela högen. Jag vill också leva loppan i lund.

Efter Tobago kanske. Jisses Anna. Vi ska verkligen åka. Underbart.

Jobb imorn. Jättekul. Verkligen.










En vän, jerry och efterbörden

Arvid och Anna är här. Vi har druckit massa vin. Gott vin. Fantastiskt.

Midsommar

Jag och mamma tittade på bilder idag. Från sommaren. Midsommar var bra fint. Midsommar med hela tjockasläkten, vänner, nära och kära.

Sol var det också.






Kändis i nynäs?!

Okej. Detta är stort. Jag kommer glidandes i Maries läckra åk. Trafikstopp. Massa pojkar i blåbyxor glider ut på gatan. I täten. Bygglovs-Matte. Pratandes i telefon. Stort. Mycket stort i denna stad.

Jag var tvungen att skratta åt att jag ens visste att det var han.

Anna och Arvid är på väg hit.

Yeeeey.

Trött-is

Jag är trött. Jag är helt slut. Jag har jobbat idag och känner mig helt slutkörd. Jag är en riktig tröttis.

Imorgon kommer Anna och Arvid.

Det blir mysigt.

Jag och Fia

Jag och Fia myser. Det blev en tjejkväll. Tillslut. Vi lyssnar på glad musik, äter chips och glass och bara göttar oss. Precis som man ska.

Lionel Richie, all night long. Världens kanske smörigaste låt men ack så rätt just nu. På hög volym.



Ändrade planer

Det är lördag och i detta nu sitter jag helt ensam. Det var inte riktigt det som var planen. Men helt plötsligt var folk tvungna att jobba över, spela fotbollsmatch eller åka akut in till sös för ett ledband som gått av. Uhä. Just det jag är inte helt ensam. Nelson är  här. Just nu tittar han på mig och jag har inte en aning om vad han vill. Om hundar ändå kunde prata.

Ola jag skulle behöva ditt sällskap. Jag skulle behöva hjälp att dela min flaska vin som jag äntligen fick köpa idag. Masi, valpolicella. Mmm. Mumsigt. Kom snart till sthlm igen.

Nu har nelson hittat något grönt att tugga på.






Kramas

Fredag fredag fredag.

Idag är det fredag. Jag känner mig precis så fredagstrött som man ska känna sig en fredag. Då har jag ändå bara jobbat två dagar den här veckan. Illa. Jag vet. Men jag har faktiskt jobbat idag. och jösses vilken dag. Det susar fortfarande i mina öron och jag är tvärsäker på att jag kommer drömma att jag står naken i kassan på donken i natt.

Jag skulle behöva en kram. 

När jag satt på tåget hem blev jag så sjukt sugen på rödvin. Jag försökte klura och knåpa på hur jag skulle hinna ner till systemet innan dom stängde. Jag hade tio minuter på mig och satt fast i ösmo och väntade på mötande tåg. Jag övervägde att ringa till Niklas och be honom komma och möta mig med bilen. Tillslut insåg jag att det inte var någon idé. Det skulle inte bli något rödvin för mig.

Istället drack jag ett glas vitt och somnade nästan på soffan.  

En stor mysig kram. Mmm...

När man börjar få cravings efter vin efter en arbetsdag antar jag att det börjar bli illa. Men jag tänker att jag inte är värre än någon annan och att det trots allt var fredag. Annars skulle jag aldrig vara sugen. Aldrig. Precis.



På riktigt

AnnaBanana. Det här kommer bli så bra. Jag längtar. Massor.

Saturnus

Vilken mysig eftermiddag.

Jag och Desireé åt världens största kanelbulle på Saturnus. Jag har på riktigt aldrig sett en så stor kanelbulle. Vi delade på en och jag orkade knappt äta upp min halva. Då är det illa.

Sen lyckades jag även köpa tre mössor. Ibland undrar jag om jag föddes med mössa på.

Finfint.

Jag brukar bli positivt överraskad

Nu blev jag negativt överraskad när jag spanade in saldot på kontot etfer att sista lönen och semesterersättningen kommit. Det känns som att det inte stämmer. Det kanske är dags att slänga iväg ett litet mail.

Aja. Strunta samma. Just nu i alla fall.

Jag försöker bara få mitt liv att gå ihop.

I eftermiddag ska jag tillbringa tid med Desireé i ett soligt stockholm.


För första gången

Idag insåg jag att igår var första gången i mitt liv som jag plockade upp en hundbajs. Det var obehagligt men precis så som jag hade tänkt mig att det skulle vara. Äckligt luktade det också. Men vad kan man förvänta sig? Det var inte farligt för fem öre. Jag kommer säkert att behöva göra det igen. Men det är inget jag föredrar.

Så var vi klara med den saken. Hundbajs. Jag känner att stringstrumpans innehåll blir mer och mer onödigt för var dag som går. Dagens tema liksom; Hundbajs.

Idag var jag även hundvakt åt Nelson. Helt ensam. Jag tror det gick ganska bra. Han åt lite av ett bord och sen bet han lite på mig. Men inga stora skador har skett.

Nu sitter jag här i min myspys slakkline och inser att det nog är dags att krypa till kojs.

Imorgon är det torsdag.

Det var en fin dag


Nörd

Jag är lite av en smygnörd. Guitar hero-smygnörd.

Jag tycker att det är jättegött att sätta mig lite för mig själv och få trycka lite på knapparna och så känns det nästan som att man spelar själv. När man egentligen kanske borde ta sin riktiga gitarr och bli lite bättre på att spela på riktigt.

Som riktiga rockers.

Helt underbart fantastiskt

Då var det bokat och klart. Västindien. Tobago. Helt sjukt fantastiskt. Om exakt en månad försvinner jag och Anna till värmen. 7 oktober. Två härliga veckor med sol och bad och förhoppningsvis massa äventyr. Jag känner på mig att det kommer bli perfa.

Jag är så sjukt nöjd just nu. Nästan obehagligt nöjd. Resan är bokad och klar. Jag har lyckats skaffa ett jobb. Kanske inte det mest ultimata men pengar är pengar och jag älskar allt som har med donken att göra.

Jag genomled en hemsk men samtidigt förtjusande helg. Jobb både lördag och söndag, då jag var helt förstörd i söndags när jag gick upp klockan sju efter en fantastisk lördagkväll. Desireé stod för inflyttningsfest och Ola var i stan på besök. Jag och Ola började kvällen med gott vin och oxcarpaccio på Orangeriet innan vi sammanstrålade med folket hemma hos Desireé. Vi hann med att både dansa på Café opera och dricka öl på Berns terass innan vi åt nattmat på donken och åkte tillbaka till förfesten som då blivit en efterfest. Fantastiskt.

Jag har precis lagat kalasgod mat till familjen och druckit mummsigt och gott rödvin. Ripasso valpolicella från 2004, det du Anna, en vanlig tisdag. Det är inte illa pinkat. Mer vardagslyx. Ja tack.

Imorgon är det onsdag.




Var det fredag det hette?

Jag sitter här och nördar mig lite och lyssnar på Agnes. Ni som känner mig vet att jag tycker att hon är asball. Framförallt är hon så satans snygg. Grrr.

Okej det där lät bara sjukt. Strunt samma.

Jag sitter här och försöker motivera mig själv till att lyfta på baken och faktiskt göra allt som jag borde hinna göra idag. Jag är ledig. Emelie, jag är ledig från donken. Jisses, jag jobbade mitt andra pass igår. Den som tror att det är en liten fis i rymden att stå på donken och slänga ut lite burgare borde testa att ställa sig där själva. Jag trodde det. Nu står jag där själv. Gaah. Men jag motiverar mig med min västindienresa och nya vinterdäck. Yeey.

Ikväll kommer Ola till nynäs. Imorgon ska vi ut på äventyr. Äta mumsig mat och dricka gott. Besöka Desireés lägenhet på kungsholmen för inflyttningspartaj.

Jag känner mig faktiskt gladare än på länge. Efter en fantastisk sommar känner jag mig inte alls stressad eller orolig över hösten och vintern. Jag har mitt lilla extrakneg på donken, min planerade västindienresa med Anna och förmodligen ännu en kall och snöig vinter i hemsedal. Den här gången på egen hand. Känns lite läskigt. Jag har bara en liten "sak" som ligger och gnager på min näthinna, men det har det gjort i snart ett och ett halv år. Tiden går fort. Helt tokigt. 

Det känns skönt att du kommer till lilla nynäs Ola.    



Varför är inte vi proffesionella fotomodeller Ola? Man kan undra...

Bläää

Jag hade skrivit världens bästaste inlägg.

Självklart raderades allt.

Jag orkar inte skriva om.

Vi tar det imorgon istället.

Idag har jag lärt mig massa nya saker. I en alldeles för liten skjorta och tighta byxor. Inte snyggt.

Yeeey.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0