Piz buin

Idag fick jag och Fia hem taxfree katalogen.

Hihi.

Snart åker vi. Först ska jag dock ut på en annan liten spännande resa. Söderut. Mot Österlen. Jag hoppas att solen skommer skina.

Japp bananas.

En lördag hemma

Min familj är den finaste som finns och alla vet att jag trivs som fisken i vattnet hemma. Nu har mamma och pappa "vuxenfest" med gamla vänner. Det har ätits musslor och druckits vitt vin och öl i massor. Gamla klassiker har spelats men nu har jag tagit över och spelar Barry för fulla muggar.

Pappa och gubbarna har lärt sig hur man öppnar en öl på riktigt. Som riktiga bartenders. Nu väntar dom på privatlektioner från Arvid och Herman. Sen kommer dom och jobbar i hemse.

En mycket fin kväll.

Jag är glad.

Ljusrosa bubbel

Jag kunde inte riktigt stå emot suget. Det är ju trots allt fredag. Jag drog på mig mina färgklickar till skor och susade ner i mitt vrålåk och inhandlade en flaska mousserande, rosé. Så nu smuttar jag och mammsen på det i solen på balkongen.

Jag vill samla ihop hela skarsnutenfamiljen och bara mysa. Ola och Pierre, mina B1 och B2 Herman och Arvid. Marie. Linnea och Viktor. Grabbsen från göteborg, Zlatan, Pierre och självklart vår finaste paktikant Adam. Micke och Ag. Jag vill ha er här i solen på min balkong. Familjen som fick Skarsnuten att gå runt.

Spontan?

Fredag och sol.

Egentligen skulle jag vilja hoppa in i bilen och åka iväg. Vara spontan. Men då krävs det att person nummer två också är det.

Nu tänker jag istället stapla ut i solen på mina träningsvärksben. 

Tjing. 

Ola, inatt drömde jag om pappan till mina barn. Det du ;)  

Aftonbladet, tv4 och hela världspressen

Jag vet att ni inte är många som kommer tro på mig när jag säger att jag faktiskt tog mig ut och sprang förut. Det var inte långt. Några få kilometer. Cirkus tjugo minuter. Men det räckte mer än väl för mig.Tänk på att senast jag använde löpardojjorna i det syftet var nångång tidigt i höstas.

Hur som haver. Linnea har varit duktig hela säsongen och motionerat mest av oss alla (Victor räknas inte). Hon fick ibland även för sig att jag skulle med ut och springa. Det hände aldrig. Jag vägrade och tog en öl till istället. Jag får alltså skylla mig själv. Men. När jag nu äntligen lyckats ta mig ut var jag ju tvungen att berätta det för Linnea. Så jag skickade stolt iväg ett sms om min påbörjade duktighet. Jag fick ett fint sms som svar.

Jag citerar:

"Haha det är helt sjukt! Jag har redan ringt aftonbladet och expressen. Tv4 är sugna på ett längre reportage till nyhetsmorgon. Jag tror detta kommer bli större än Viktora/daniels bröllop. På tal om annat, hörde att ni skulle utomlands, är detta anledningen till denna plötsliga dödslängtan från din sida?"

Fantastiskt. Nu fårstår ni alla hur lite jag har motionerat i hemse. Och Linnea, det här har absolut ingenting med min utlandsresa att göra. Det har varit på g länge men du vet hur bra jag är på ursäkter. Idag var bara rätt dag att börja. Passande nog innan greklandsresan.

Snart är det dags för mig att besöka Westervik.

Fika på Järntorget

En sak är säker, och det är att stockholm är otroligt fint på våren och sommaren. Jag och mamma vandrade längs söders gator, genom slussen och stannade i gamla stan på järntorget för en fika i solen. Arm i arm vandrade vi sen vidare in mot le city.

Jag är glad idag. En fin dag. Solen försvann men vad gör det. Jag försöker intala mig själv att det är perfekt löpväder. Så just nu peppar jag med detta. Jag struntar i om folk tycker att det är töntig popmusik, det kan ju på riktigt inte finnas en människa som inte blir glad? Stevie för fasiken.

Och signaturen B. Joo jag vet. Hur kunde jag vara så dum. Jag såg dig häromdan på coop när du lastade brädor på en släpvagn. Sexigt.

Pöss.

Bokat och klart!

Håll i bitarna! Eller sitt ner i båten! Nu har jag bokat en resa åt mig och Fiastina till Zakynthos och laganas. Den 8:onde juni 06.15 lämnar vi schweeeden för soliga grekland. Det kommer bli najsigt värre! Sol, bad, värme och spaning på carettas carettas.

Gött gött mos!!


Bilder på Zakynthos

En liten lista

Ibland orkar man bara inte formulera långa och beskrivande meningar. Då är enstaka meningar bra.

Idag har jag...

Besökt nynäs centrum och låtsas vara kunnig när jag och mamma shoppade på systemet. Det här med viner är ju verkligen min grej "den här rieslingen.."

Lyckats köpa ännu en bikini till samlingen. Med mönster. Fast att jag vet att jag bara kommer använda den svarta.

Slängt ihop en middag i två timmar. Snabbt och enkelt? usch nej.

Vandrat i solsken och regn med Fia och Naida.

Varit en duktig storasyster och åkt fram och tillbaka till sorunda halv elva på kvällen.

Imorgon ska jag upp med tuppen och ta mig in till stan. Det är dags att boka min och Fias sista minuten. Greeeeit.

Sol i sinnet

Idag skiner ju solen. Nästan i alla fall.

Heja heja.

Men vem är B som har kommenterat i mitt Grill-inlägg? Jag blir ju nyfiken juuu.

Kinderägg och andra överraskningar

Jag är fortfarande lite förvirrad över det där kinderägget som jag gav bort förra veckan. Man kan ju undra vilken liten spännande pryl som låg i det. Jag lyckades inte motstå frestelsen idag utan var själv tvungen att mumsa i mig ett av äggen som jag fått av Desire. Jag fick en grön liten sak? Förstår överhuvudtaget inte vad som skulle vara roligt med den. Ingen kritik riktad mot dig min kära Desire. Det är säkert bara jag som är för dum för att förstå det roliga med en grön plast/gummifigur.

Jag tycker att det är dags att folk kommer hem till nynäs nu. I alla fall för en mellanlandning. Vi fick brev från Marie som är i afrika, poststämplat från Tanzania. Jisses jag saknar dig din tokfia! Helt oväntat ringde Gunnar mig från mexico idag när jag stod och skalade potatis. Det knastrade och jag hörde bara hälften av allt som sas men det var så väldans trevligt att få prata med dig igen Gunte. Karin och Emelie som bestämt sig för att sprida ut sig i långa landet falukorv. Norrland och skåne. Heja! Tur att Ola kommer och går lite och att Desireé finns i sthlm. Det är dags att ni kommer hem så att vi kan ha en fin kväll tillsammans. Skratta och prata gamla minnen och massa strunt! Fasiken så fina ni är.

Usch nu blev jag sentimental.

Jag vet inte om jag eller den gröna filuren blev snyggast men jag kände att jag var tvungen att bjuda Desire på den här bilden.


Glömde jag berätta hur snygg jag blir på bild? Nej, tänkte väl det. Mums.

Paradis?

Jag sitter och drömmer mig bort. Till Västindien. I höst. Vem åker med mig?

 

Tokiga saker

Häromdan gjorde jag en ganska spontan och impulsiv grej. Kanske inte så likt mig. Eller så är det kanske det. Jag vet inte?

Igår hade jag ett mycket otippat missat samtal på min mobil.

Då vet man inte riktigt hur man ska bete sig.   

En helg på landet

Jag har haft en mamma och pappa helg. Vi lämnade civilisationen i fredags och kom tillbaka igår kväll. Vi har grillat, umgåts, myst vid sjön och gjort sånt som man gör i en sommarstuga. Sommarstugor är nog lite som heliga platser. Man kan vara sig själv där. Ingen bryr sig om jag går i mina slitna mysisar, har samma strumpor i två dagar och samma hemmafruknut som jag somnade i kvällen innan.

Jag gillart. Man kan bara vara.

Jag har tänkt mycket i helgen. Över små och stora ting. Mest över saker som handlar om mig själv. Även om jag är den personen som borde känna mig själv bäst i hela världen blir jag aldrig riktigt klok på hur jag tänker och fungerar. Knasigt men ganska skönt. Även om det ibland vore underbart att vara helt stensäker på sig själv.

Eftersom jag har tänkt lite i helgen har jag också kommit fram till lite olika saker. Vissa mer väsentliga än andra. Vissa små skitsaker och andra rätt så avgörande saker. Ikväll är ingen kväll då jag tänker bli extra djup, därför tänker jag bara avslöja att ännu en gång har det gått upp ett ljus för mig; Jag hatar, verkligen hatar när folk tar flingor med händerna. Stoppar ner hela handen i paketet och kladdar ner alla omkringliggande flingor. Uhä. Sluta alla ni som gör det. Snälla. Det är äckligt.

Imorgon försvinner Ola och Ph från denna lilla håla, men om jag har tur kikar Arvid förbi i veckan.

Det blir fint.

En kväll på Grill

Sådär mina kära vänner.

Grill. Grill med Desireé och Ola var grymmers. Grill är precis så som en restaurang ska vara och jag tror att jag blev lite smått förälskad i miljön och stämningen. Eller så var det vinet som talade. Maten ska vi inte prata om. Mums. Hur som haver. Fantastisk mat, fantastiskt sällskap och en fantastisk kväll.

Efter Grill försvann vi till Riche där vi drack ännu mer vin och öl och jag delade med mig av kinderägg. Vi tog en hejdundrans massa bilder, tjejbilder, och man kan undra vad som har hänt med min hudfärg på vissa av dom. Men jag bjuder på en najsig fejkbränna, struntsamma, varsågoda och le.




Igår mådde vi som vi förtjänade men vad tusan gjorde det. Vi åt lunch och filurade med Desireé innan vi insåg den bittra sanningen att det var dags att åka tillbaka till lilla nynäs igen.

Mot hufvudstaden

Nu mina kära vänner tänker jag bege mig in mot stan för en härlig kväll med Ola och Desire.


Med mami på söder

Idag har mammsen och jag gjort söder. Eller i alla fall delar av söder. När jag tänker efter fikade och åt vi mest mat. Men det var mysigt och efter många om och men lyckades jag hitta ett par nya fina converse i min storlek. Slut i hela estocholmo. Förmodligen för att inte bara kenza utan nu även allas vår blondinbella också insett snyggheten i ett par converse. Men jag kan inte klandra dom. Det är sjukt fräsigt.

Imorgon väntas nya äventyr. Jag och Ola ska äta och dricka mummsigt på Grill tillsammans med Desireé. Sen får vi se om vi slår klackarna i taket.

Jo men visst.




Häng i kungsträdgården

Visst är det fantastiskt med vår. Helt underbart. Varmt och soligt. Det känns som att alla helt plötsligt bara börjar le.

Jag och Ola besökte storstaden. Vi shoppade, spanade och slappade. Hade härligt sällskap i form av hemsedal marie som numera är sthlms Marie. Vi drack öl och vin i Kungsan och bara njöt av att få vara lediga.

En helg att minnas

Solen har både lyst med sin frånvaro och med massa värme. Spännande det där med väder. Men jag är glad. Av massa anledningar.

I fredags fick jag träffa mina favoritas Herman och Arvid som var på mellanlandning i estocholmo. Vi drack årets första rosé på Debasers uteservering. Massa öl och hade det alldeles för mysigt. Fast kan man egentligen ha det alldeles för mysigt? Nej, jag tror inte det.

Igår sken solen och efter många förvirrade tankar hamnade jag tillslut precis där jag ville vara. I kungsan med en annan person som var på finbesök i hufvudstaden. Ibland vill man ju bara stanna tiden. 

Ny vecka. Nya saker att göra.

Jag väntar på en inbjudan. Vad var det vi sa? Innan midsommar i alla fall.

Single? ladies

Jag, fia och Naida lyssnar på single ladies. Naida lagar mat. Fia gör sig grymmers läcker och jag står mest här och väntar. På att det ska bli tågdags.

Fina Marie skickade grattis i efterskott sms från Tanzania. Sista frågan löd "är du singel?" Go du är. Jag antar att jag är så mycket singel som man kan bli. Eller nått.

Erbjudande om öl på en solig brygga av en okänd prick imorgon kan kanske bli spännande. Vi får se.

Tillsvidare.

Marie, jag saknar dig massor massor massor. Kom hem snart!

Jag och Desire

Skratt. Värme. Spaning. Kaffe. Sol. Underbart sällskap.

Jag har haft en finfin dag med finfina Desire. Vi har lunchat på öfvre stekarplan. Kikat i lite affärer. Glassat med resten av stockholmarna och turisterna i ett blommigt kungsträdgården. Babblat, skvallrat, druckit ännu mer kaffe och ätit sjokoladebollar.

Jag är glad i magen.

En tisdagkväll

Bloggandet dog ut när jag kom hem. Antar att det beror på att jag inte har så mycket att dela med mig av. Men det ska det snart bli ändring på.

Idag var jag t ex på systemet och insåg att det är väldans billigt här hemma om man jämför med norge. Så jag köpte lite bubbel som vi festade loss på ikväll.

Imorgon ska jag in till den stora staden och träffa Desire. Det blir fint.

Som det ska vara

Första lördagsmiddagen med La familia på mycket mycket länge.

Väldans mysigt.

Hemse bra men nynäs bäst?

Njaaa.

Så har man vandrat på nynäs gator i två dagar. Allt och alla är precis så som det var när jag lämnade det i december. Tryggt men samtidigt tråkigt. Händelselöst.

Jag saknar Hemse. Massor. Jag saknar bergen och backarna. Mest saknar jag folket. Lilla familjen i hemse. Men om jag har tur kommer Arvid och hälsar på nästa vecka.

Det vore väldans trevligt.



Världens bästa

Nu är det verkligen slut. Bilen är packad och imorn bär det av mot nynäs. Det  känns knasigt och det är med blandade känslor jag åker härifrån. Jag kommer sakna allt och alla och livet i Hemse. Fasiken vad fint det är här.

Igår hade vi en mycket fin kväll på skarsnuten. Alla var goda och glada och det togs mycket finfina bilder. Fasiken så fina ni är.

Det är mycket som är fint.



Idag var vi lite trötta men jag och Ola har lyckats packa och fixa hela dagen. Vi avslutade med en sista pizza på peppes med ännu fler snygga bilder.



Nu är det verkligen slut.

Sluuuut

Nu är det slut!! Så slut som det kan bli.

Stängt för säsongen, sista gästerna är borta.

Slut.

Helt fantastiskt slut.

Det här är en lycklig dag.

Nära slutet

Jag har jobbat min sista lördag. Det känns fantastiskt.

Jag är alldeles för trött för  att ens orka tänka på de här dagarna som gått. Jag tycker bara att det är underbart att dom är över.

Nu är det bara söndag lunch kvar. Sen är det personalpartaj för hela slanten!

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0