Julmust light

Jag sitter i baren på krogen och dricker julmust. Light.

Jag har träningsvärk i magen och är väldigt glad för det. Det är liksom ett tecken på att det finns något under det där mjuka.

Det är juletider och det preppas för tredje julbordshelgen. Förra helgen var en lång helg. Många timmars jobb. 31 timmar på två dagar. Vi börjar nästan komma upp i hemsedaltimmar. Söndagens julbord avslutades med storm och strömavbrott. Mys med personalen och alldeles för mycket snaps.

Hemsedal. Underbara bästaste dalen. Jag saknar. Massor. Igår var det exakt ett år sedan jag åkte upp för mitt tredje år i rad. Varför blev det inte ett fjärde? Jag antar att jag har det lite för bra här på kusten. I sjöstugan. Med Daniel. Kanske är det även ganska bra för min hälsa att låta säsongaren i mig vila. Även om jag längtar lite varje dag. Jag måste åka upp snart och hälsa på. Över nyår säger du Marie? Ja, vi har ju inga planer än. Så vem vet? Det vore ju fantastiskt att få fira nyår där istället för att jobba ihjäl sig.

Michaela, jag är inte kvar i sthlm, men det var fantastiskt trevligt den lilla stunden som jag var där. Jag kommer tillbaka till jul.

Nu ska jag kolla på resor till solen.

Fotografiska

Idag har varit en bra dag. Jag,mamma och Fia hade en dag helt för oss själva. Sådant behöver man ibland. Mamma och lillasyster.
Vi var på fotografiska och kollade på en utställning av Nick Brandt. Den var helt fantastisk. Vilka bilder.

Pipparkaka

Jisses vad jag kan vara huslig när jag bara vill. Jag lyckades slänga ihop en mumsig kycklinggryta till la familia och nu har det bakats pepparkakor.


Imorgon ska jag, mamma och Fia ha kvalitétsmys i stan. Gå på museum och mysa.
Optikern sa att min syn var precis lika bra som sist. Nästintill perfekt. Så det blir ingen brilleorm av mig.

Robyn

Idag när jag tog mig en sväng runt ringvägen insåg jag några saker. Alla Robyns senaste låtar är kickass bra. Svin jävla bra som Marie skulle sagt.
Det kan vara fint i nynäs på hösten också. Ialla fall när man går ensam runt ringvägen, solen skiner och man lyssnar på Robyn.
Jag har även pimpat bruno idag. Han har fått nya navkapslar och torkarblad. Han skulle behöva en liten behandling mot all rost också men det får vi ta när det blir lite varmare.
Nu ska jag laga mat med Fia och dricka vin.
Lyxigt.

Leopard lover

Jag sitter och kikar runt lite på blocket och spanar på lägenheter när jag plötsligt hamnar hemma hos någon som verkligen gillar fläckiga djur.
Sjukt kul

Styrmansgatan 16, 1 rok, 26 kvm
Styrmansgatan 16, 1 rok, 26 kvm

Hemma

Ett tag trodde jag att jag skulle somna vid ratten igår. Hua. Jag var så nedrans trött.
Men tillslut hittade jag hem. Hel och levande.
Nu ska jag iväg och byta däck.

Tröttast i världen

Jag sitter här och kämpar med min frukostmacka. Färjan går om en halvtimma och jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Nu har jag jobbat 28 timmar på två dagar. Sena nätter med julbordsmätta och berusade gäster. Norrmän. Massa massa norrmän.

Det var längesen jag körde bil ensam. Jag brukar tycka att det är skönt men just nu känns det bara jobbigt. Speciellt eftersom jag är så nedrans trött. Hur långt är det till sthlm, 50 mil?.

Och så måste jag lämna kvar Daniel här eftersom han måste jobba. Det blir tomt utan honom.

Men tänkt vad fint att få komma hem och krama om La familia igen.

Första julbordet

Ikväll är det dags för första julnordet så nu ska jag springa upp till krogen och börja preppa. Himla mysigt.

På söndag åker jag hem till lilla nynäs. Jag har massa saker som jag måste göra. Däckbyte, optikern, besikta bilen bl a. På väldigt få dagar.

God jul!

Ölprovning

Vilken trött dag det är idag. Det blev liksom aldrig ljust. Dessutom har mina ögon börjat spöka med mig och min syn är helt värdelös. Jag ser suddigt och huvudet gör lite ondare än vanligt. Ett besök hos optikern vore kanske en idé.

Igår hade vi ölprovning hos Lars. Inte vilken ölprovning somhelst utan julölsprovning. Vi drack alla möjliga winter ale's och massa konstiga sorters julöl. Det blev sent och idag bestämde jag mig för att inte jobba.

Istället sov jag bort halva dagen och nu försöker jag tvätta men lyckas helatiden fastna framför massa kända och okända bloggar. Elin Kling är väl fantastiskt snygg! Jisses hon skulle kunna bära upp en sopsäck.

Nog om detta.

Nu ska jag hämta min tvätt.

Jul på krogen

Nu har vi pyntat i tre dagars tid på krogen. På fredag har vi första julbordet. Det känns helt tokigt. Julbord den 18 november. ?!.

Vi har satt upp granris och pyntat med massvis av kulor. Hittat gömställen åt säkert 150 tomtar. Strykt dukar och satt upp ljusstakar.

Julbakat har vi också gjort. Och hjälp Daniel skära 90 kilo sill. Helt bananas. 2000 julbordsgäster ska vi ha totalt på lilla Petersons krog på käringön.

Det blir många köttbullar det.

Mareld

I lördags var det mycket festliga människor på Petersons krog som var väldigt sugna på att festa till det. Därför öppnade vi upp våran bar på övervåningen så att alla festliga festsugna människor fick dricka sig berusade och dansa till Lena ph. Jag fick stå i baren. Ensam. Helt frivilligt. Jag har alltid velat kunna göra massa drinkar, iallafall alla klassiska. Jag klarar i princip de allra vanligaste. Jag klarar mig ganska bra i en bar ända fram tills någon säger "gör någonting gott" Då får jag panik. Oftast klarar man sig ganska långt eftersom ingen dricker någonting annat än gt's. Hursomhelst. Helt plötsligt stog jag där med en beställning på skakade blåa shots. Som tur var kunde Daniel hjälpa mig med en fin matchning på baileys, likör 43 och blå curacao. Jag hällde upp i shaker med is och hela kalaset. Skakade och silade. Och ut kom turkosa shots. Jag hade lyckats med mina första skakade shots. Oj vad nöjd jag kände mig.

Stolt som tuppen.

I söndags hade jag en dag som var lite bättre än en vanlig dag. Eller den var mycket bättre. Vi blev bjudna på farsdag-brunch för att fira pappa Grundén. Det var allt från american pancakes, stekta ägg och smoothie till bloody marys. Sådär gott så man bara inte kan sluta äta.

Efter kalaset åkte vi ut till Måseskär och klättrade upp i fyren. Vi såg massvis med sälar. Vi bastade och drack becks. Badade i ett åttagradigt hav som var fullt med mareld. Det var helt fantastiskt. Sen puttrade vi hem och lagade carbonara och drack ännu mer öl. Tillslut hamnade vi på en festlig tillställning hemma hos Erik.

En söndag. Det var en väldigt bra söndag.

Underbart magiskt bra

Jag har haft en sådan fin och fantastisk helg. Jobbat och gjort massa skojsiga saker.

Men nu måste jag äta en sen middag och sen ska jag försöka orka lägga upp lite bilder.

Wiieeee!

En förmögenhet på vad?!!

Göteborg och storstad var fint. Jag och Karin strosade på stan, åt lyxlunch med tillhörande vin. Drack lyxigt aftershopping vin. Grüner veltliner. Mmmmm. Mötte våra gubbar och gömde oss på sjuans ölhall. Åt middag på Hello Monkey och drack läskande drinkar på Bliss.

Vilken fin heldag.

Jag gjorde av med en förmögenhet på smink. Men jag kände att det var dags. Förmodligen kommer bara jag att se någon skillnad. Om ens det. Men nu är det gjort.





Just det. Jag fick en ny telefon direkt. Så om det är någon som vill något så finns jag på luren. Fint va.

Yäs assåå

Jag ligger i soffan och kollar på Hitch. En väldigt mysig film. Nu skulle du vara här Fia.




Jag saknar mitt sällskap. Min gubbe.

Hurtbulle

Om någon skulle sagt till mig i vintras att i höst Johanna, då kommer du gå upp tjugo över sex bara för att ta dig iväg och träna. Då hade jag förmodligen skrattat personen rätt i ansiktet och sagt att dom måste menat någon annan. Men. Idag gick jag upp 06.20 tog färjan 07.00 in till fastlandet och tränade. Tränade.

Jisses ibland blir jag nästan rädd för mig själv, att jag kan få för mig att göra sådana saker. Fast nu känner jag mig väldigt nöjd och stolt över mig själv.

Ikväll sitter jag ensam i sjöstugan. Daniel är i malmö på en liten kulinarisk upplevelse skulle man kunna säga. Han frossar i god mat i goda vänners sällskap på Bastard. Imorgon ska jag och Karin möta upp dom i göteborg så ska vi frossa i ännu mer god mat och läskande drycker. Åh så bra jag har det.

Jag har både radion och tv:n på för att dränka alla andra ljud som skulle kunna vara skrämselframkallande. Havet som i vanliga fall är väldigt rogivande låter genast mycket läskigare när man är ensam hemma. Eller trägolven som knarrar. hua. Jag förstår inte när jag blev så lättskrämd? Stora flickor ska inte vara rädda.

Imorgon lämnar jag in min fjantphone på lagning så jag kommer förmodligen inte vara kontaktbar på cirka en till två veckor. Jag vet, ingen bryr sig speciellt mycket. Men någon kanske vill veta.

Nu ska jag diska och vara huslig.

Att vara trevlig fast man inte vill

Eller har lust. Det har jag varit idag. Trevlig. Jag har ringt runt till massa julbordsgäster som inte har betalat in sin förskottsbetalning och till gäster som tålmodigt står på kölista. Sällskap på cirka tio till tolv personer som helst vill komma en fredag eller lördagkväll. Då har jag såklart bara plats att klämma in en tvåa. Kanske max en trea.

Det är ett olösligt pussel. Idag pratade jag t ex in ett meddelande till Kenneth Andersson. 

Så låter man sådär fjantigt trevlig. Jag som inte ens tycker om att prata i telefon. Jag får lite lätt ångest innan varje samtal. När första signalerna går fram. Jisses, jag hoppas alltid att ingen ska svara fast att jag vet att det är bättre om dom gör det så att jag slipper ringa igen. Jobbigt det där.

Tränat har vi i alla fall gjort idag. Och ätit nyttigt. Imorgon ska jag försöka mig på att åka in och träna med Marie 07.05. Heja heja.




Många olika pärmar, böcker och listor är det...

Mysmiddag

Söndagar kräver sin söndagsmiddag. Idag lagar vi festlig helstekt fläskfilé med egengjord potatisgratäng och grönpepparsås. Jag får vara med och göra gratäng.

Myspys.

Söndagsmys

Så var helgen slut. Lutfiskfesten igår på krogen var lyckad. Folk var glada och åt lutfisk med vitsås och äggost tills det sprutade ut ur öronen på dom. Vi  som jobbade är glada att den helgen är avklarad och över.


Ny vecka, nya äventyr. Vi ska både hinna med att träna och storstäda krogen. Ringa massa julbordsgäster och annat skojsigt som är jobbrelaterat. Jag antar att man måste jobba lite för att få lön.

Men idag. Idag ska vi göra absolut ingenting. Så lite som möjligt.





Morgonstund har guld i mun

Idag väckte Daniel mig klockan åtta. Då hade han gjort frukost. Det var väldigt fint.

Nu är jag tillbaka på ön efter en liten minitripp till Örebro. Det var också fint. Örebro alltså. Mormor, moster och Marie. Fint att umgås med vänner och släkt.

Nu ska fröken Ljung ta sig in och träna. Oh jaaa. Efter tre dagar som mormors fikasällskap har jag fyllt min kropp med både det ena och det andra. Mestadels wienerbröd och kakor. Och väldigt mycket kaffe. Så nu ska jag minsann ta mig en match mot crosstrainern.

Man måste ju ändå göra någonting för att kunna unna sig en afterwork.

Sen ska jag ringa Fia. Världens bästaste Fia.

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0