Utmattad

Jag älskar smörgåsgurka. Det fulländar verkligen en smörgås. Massor med smörgåsgurka. Just nu har jag fyllt hela min salamismörgås.

Jag är så sliten. Efter säsongens första långpanna på 15 timmar är jag redo att dö. Kanske lite grovt sagt men jisses så trött jag är i kroppen. Det värsta är att idag väntar en minst lika lång dag. Förmodligen längre. Men jag får verkligen inte klaga.

Jag som har haft semester i nästan tre månader.

Mot krogen.

Pepp pepp

Jag är så himlans taggad inför idag. Ukkefest på krogen och nya arbetskompisar.

Hihi.

Noll kondis

Herrejisses. Jag var precis ute och sprang på öa. Jag har blivit en sådan sprit tjockis. Jag sprang bara några ynka kilometer och trodde att jag skulle dö. Men efter alldeles för lång semester antar jag att man måste börja nånstans och att det är lite tungt ibörjan. Jag är ändå rätt stolt. Jag har jobbat service för första gången på tre månader, sprungit med mat och disk i nio timmar, varit trevlig och pratat med gästerna och trots det tog jag mig ut i blåsten och sprang. Yeey.

Det ser ut som ett bombnedslag här hemma men jag orkar inte se det. Jag blundar bara. Antar att jag kanske borde ta disken och försöka laga nån sorts middag eftersom kocken kommer hem snart efter en tolvtimmars dag.

Imorgon är det ukulelefääzt på krogen. Massa goa glada människor som ska äta mat och spela ukke hela kvällen. Dessutom kommer två färskingar ut på krogen och ska jobba.

Jag ska lära dom allt jag kan.

Moahahaaaa


Vinprovningen förra veckan. Namnamnam...

Åpeeel

Mina kära vänner nu har vi köpt oss en ny bil. Inget häftigt vrålåk,  men fortfarande ett åk. Av den mindre coola varianten. Vi har köpt oss en opel. En Opel astra enjoy. Kalla den pensionärsbil men jag tycker att den är lite cool. Och det bästa är att den bara gått 5300 mil. Perfa. Daniels farfar tyckte att det var ett mycket bra köp. Konstigt va?!

Så nu har vi rallat ner till ön igen och lämnat bruno i mariestad. Om någon är sugen på en trött men väldigt härlig saab så går den att köpas för en billig peng. Bara några småfel som måste fixas....hmpf..




Ola tyckte att det var en rääcerbil men att vi skulle sätta dit en vinge. Snyggt

Sliten

Det känns som alla organ och varenda liten kroppsdel hatar mig idag. Men med all rätt. Festligheterna på krogen igår var så himlans bra. Folket var festklädda och festsugna och Hotshoten flödade. Tänk att det är så smarrigt med hotshots!

Idag satt en trött men glad skara människor utanför krogen och brunchade och tog igen sig efter en härlig helg. Solen sken och allt var fint. När sista färjan gick la sig lugnet över ön.

Nu ska vi slänga ihop carbonara och mysa.

Imorgon börjar min vita månad.

Heja heja!

Vinprovning och kalas i dagarna tre

OJojoj. Jag raketåt precis en rågkaka med baconost på. Igår hade vi vinprovning på krogen. 25 till 30 olika viner. Solen sken och vi satt utomhus hela dagen. Det var himlans fint.

Ikväll firar krogen 20 år och personal från alla 20 år kommer ut och ska kalasa. Det kommer bli så festligt. Redan igår kom det ut massa kul folk och vi smygstartade med middag och ännu mera vin.

Nu ska Daniel och Anders ta årets första dopp från våran nya badstege. Sen blir det bubbel!!!



Hejdå världens bästa Bruno

Vi visste det redan. Man skulle kunna säga att vi haft det på känn. Så idag när min älskade Bruno skulle besiktas och han fick sju anmärkningar och underkänt blev vi inte förvånade det gör bara väldigt ont i hjärtat.

Så nu har vi bestämt att det är dags att ta farväl av Bruno. Han är alldeles för trött för att lagas. Efter snart fyra år. Men men.

Så nu börjar letandet efter en ny bil. Heja




Det var även dags att skaffa sig ett par nya löpardojjer så vi gick all in och sprang på löpband och allt. Tillslut fick det bli dessa läckerbitar.




Dessutom kom Karin tillbaka till ön med världens sötaste lilla portugisvalp. Vega heter hon. Nio veckor gammal.


Hemma igen

Oj vad Hemsedal var fint! Vi hade det så bra. Det kändes som att komma hem. Allt var sig likt.



Hemsedal <3

Det är så fint att vara här igen. Det är sig likt. Fast absolut ingen snö i byn. När vi går runt här på gatorna känns det som vi aldrig har åkt härifrån. Det är något magiskt med den här byn.

I lördags när vi kom hit åkte vi upp till snuten och sa hej. Vi satte oss i baren och hade det så himlans tevligt. Första gången som jag satt i baren på snuten en lördag och drack öl. Det kändes väldigt bra. Otroligt bra. Jag tror nog bestämt att vi ska göra det nästa lördag också, och då Ola, då ska jag dricka hot apple. Speciellt för dig.

Idag blåste det storm så liftarna var stängda halva dagen så vi åkte kvällsåk istället. Det var supergött. Nästan inga som åkte och mjukt och bra i backen. Jag vågade hoppa över hopp som jag aldrig hoppat över förut. Jag är väldigt nöjd.

Beccs och Ida har varit i dalen i några dagar också och det var mysigt att träffa dom igen. Vi åkte i backen, drack öl, åt chicken thai på cafén och spelade spel i våran lägenhet tills sent på natten.

Imorgon tänker vi gå upp i tid och åka heeeela dagen. Jag längtar redan.  

Hetsätande

Hihi!

Beccs ringde förut. Hon och Ida var redan där. Jenny smsade och ville ha köttfärs. Greeeit.

Jag sitter och hetsäter chips och dipp. Fast att jag vet att jag inte borde. Dubbelhaka kan verkligen ge en ångest. Men jag tänker såhär, veckan som kommer har inte utrymme för nyttigheter så då gör det inget att jag redan har smygstartat. Jag antar att jag smygstartade nångång i augusti...

Hur som haver. Packad och nästan klar.

Wooap wooap

Käraste vänner vet ni vad vi gör imorgon!? Imorgon åker vi till hemsedal och blir borta i cirkus tio dagar! My goood, får man säga så? vad kul det ska bli. Jag längtar jag längtar. Jag känner mig nästan lite onaturligt glad. Jag vill vara framme nu!. Rebecca och Ida kommer också vara där några av dagarna och det ska bli så kul att träffa dom igen.

Det ska bli så gött att åka upp dit och bara vara ledig. Bara åka bräda. Gå på afterski. Sitta i solen och dricka öl. Dansa på stallen eller elgen och veta att man inte behöver gå upp och jobba dagen efter. Jag sitter här och hoppar för mig själv. Eller kanske för första gången NÅGONSIN äta en lunch på skarsnuten en lördag istället för att stressa och jobba ihjäl sig. Jag längtar efter att äta en lång trerättersmiddag på Kjokken Kroken. Eller äta chickenthai en bakisdag på cafét.

Jag känner mig helt lycklig i hela kroppen. Ola! Strunta i skolan i några dagar och följ med. Det skulle vara fantastiskt. Vi skulle kunna dansa till håkan på stallen precis som vi brukade göra!

Nu ska jag äta mumsig tacopaj och dricka corona.

Wiiiieee!

Byggbrallan

Nu när vi är i målar och arbetstagen på krogen blir man ganska smutsig och skitig. Därför har Daniel överlämnat ett par riktiga arbetsbrallor till mig. Känner mig som en riktig hantverkare när jag går runt där och fixar och trixar.




Otroligt

Tänk att efter tre säsonger uppe i hemsedal kan jag inte komma på en endaste liten människa som vi skulle kunna bo hos när vi åker upp. Eller jo, jenny. Men man vill ju inte tränga sig på.

Göttast vore att bo på hotell men i norge är det ju omöjligt eftersom det är så satans dyrt.

Hur ska detta gå....

Vinprovning och kaktusar

Igår var vi på äventyr i göötlaborg. Vi härliga arbetskamrater. Vi började med en lunch på nyöppnade posthotellet. Ingen höjdare. Det var väl inget större fel på maten men servicen var inte den bästa. Vissa fick bröd och sallad, andra inte. Vi satt på två olika bord och dom andra hann både få och äta upp sin mat innan vi hade fått vår mat. Aja ingen hit.

Vinprovningen var trevlig. Det är ju alltid gött att dricka vin. Jag ville egentligen bara smaka på bubbel och mumsiga vita viner men var tvungen att smaka massa rött också. Jag antar att man verkligen inte ska klaga.

Sen åt vi middag på Hello Monkey. En råbiff som var godare än god. Sashimi och dumplings.

Idag vaknade vi och kände att ikeas köttbullar skulle bli den absolut perfekta frullen. Jag vet inte vad det är med ikea men så fort jag är där får jag känslan av att vilja gå där med en stor gravidmage och köpa prylar till mitt nyrenoverade hus som ligger i en trivsam förort till en större stad. Helt sjukt. Jag vet.Som tur är försvinner alltid den känslan så fort man har betalat och åkt därifrån. Hur som haver, idag gick Daniel iallafall bananas på ikea och köpte kaktusar och krukor. Kryddväxtkrukor och vattenkannor. Himla fint. 

Nu ska vi (läs daniel) slänga ihop en fräck ceasarsallad och fira att vi fått tillbaka varmvattnet. 

Tänk vilken lyx!!


  

Galet dyrt

Jag har vaknat till liv. Fick mumsig mat hemma hos Grundéns och lyckades till och med att få i mig ett glas vin.

Nu sitter jag och tittar runt på hemnet. Helt bananas hur dyrt det är att köpa lägenhet i stockholm. Jag såg precis en etta för 5 800 000 kr.

Jag blir tyvärr inte miljonär av att jobba här på krogen. Kanske om jag skulle sälja sjöstugan för en saftig summa utan att fråga Lars. Fast det skulle nog inte vara så poppis...

Nej, förmodligen inte.

Gammal tant

Jag har kommit fram till att jag inte tål sprit längre. Jag blir kalasbakis och sängliggande.

Idag har jag bara rört mig från sängen till soffan och nu äter jag makaroner med ketchup medan Daniel är ute på äventyr på ön med Karin och Anders.

SKÅL



/Tant-johanna

Stringstrumpa

Strumpan som faktiskt finns

RSS 2.0